Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

21/5/13

Σιγή ιχθύος για την Καραθώνα


Καμία αντίδραση δεν έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής – πλην του δημάρχου Ναυπλίου Δ. Κωστούρου και του βουλευτή Δ. Κοδέλα – για το επιχειρούμενο ξεπούλημα της Καραθώνας που αναμένεται μέσω της παραχώρησης στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Η είδηση για την μεταβίβαση που έχει γίνει γνωστή απ΄ όλα τα Μέσα ενημέρωσης δεν ήταν αρκετή για να αφυπνίσει τους τοπικούς παράγοντες που ζαλισμένοι από την οικονομική κρίση, δέχονται αμαχητί την όποια εξέλιξη επιβάλλεται στον τόπο.

Η Καραθώνα, αλλά και  και η «Σαμπάριζα» ή «Πηγάδια» της Θερμησίας πέρασαν στο

Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα μεταφέρθηκαν:

- γεωτεμάχια στη θέση «Σαμπάριζα» ή «Πηγάδια» της Κοινότητας Θερμησίας, του Δήμου Ερμιονίδος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας,
- το «Κτήμα Καραθώνα», εκτάσεως 1.911.893 τ.μ. στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος, στη θέση Καραθώνας του Δήμου Ναυπλίου.

Αναφερόμενος στην Καραθώνα ο Δ. Κωστούρος επιβεβαίωσε την αντίθεσή του στο ξεπούλημα της δημόσιας γης και των παραλιών του Δήμου Ναυπλιέων και τονίζει: «Η δημοτική αρχή και οι πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία τους με κάθε μέσο, να περιφρουρήσουν και να διαχειριστούν την Καραθώνα για την εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση, πολύτιμη τόσο για τους δημότες μας όσο και τους επισκέπτες της περιοχής του δήμου Ναυπλιέων, την οποία δεν θα επιτρέψουν να την «διαχειριστεί» εν λευκώ το ΤΑΙΠΕΔ».

Τέλος, ο δήμαρχος ενημέρωσε για αναμενόμενη πρωτοβουλία συνάντησης όλων των φορέων του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής για τον καθορισμό της στάσης τους απέναντι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των οικοπέδων στην Καραθώνα.

Αναφερόμενος στην Καραθώνα ο βουλευτής Δ. Κοδέλας σημειώνει: «Πρόκειται για μια τεράστια έκταση, πολύτιμη για χιλιάδες δημότες όσο και επισκέπτες της περιοχής μας, την οποία στο εξής θα «διαχειριστεί» εν λευκώ το ΤΑΙΠΕΔ με στόχο την παράδοσή της σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Πραγματικά το μέγεθος του εγχειρήματος της εκποίησης ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη νεοφιλελεύθερη φαντασία. Περιλαμβάνει αδιακρίτως, ολόκληρη την περιοχή της Καραθώνας, μέχρι και δρόμους, δασικές, χορτολιβαδικές και δημοτικές εκτάσεις, τη δεξαμενή, το εκκλησάκι της Παναγιάς της Κατακεκρυμμένης.

Η κυβέρνηση με πραξικοπηματικό τρόπο εκτελεί συμβόλαια εκποίησης και εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων και των απαιτήσεων των δανειστών. Στόχος της είναι να πουληθούν τα πάντα, αφού βεβαίως πριν τα έχει συκοφαντήσει και απαξιώσει. Η συγκεκριμένη ενέργεια συνιστά και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια άνευ προηγουμένου για την Αργολίδα κίνηση υφαρπαγής, λεηλασίας, και κλοπής γης, εξαιρετικά σημαντικής για τους πολίτες και τις τοπικές ανάγκες».

Και προσθέτει ακόμα: «Η κυβέρνηση επέλεξε την ολομέτωπη επίθεση με μια ολόκληρη τοπική κοινωνία. Φαίνεται δεν έμαθε τίποτα από την Κερατέα και την Χαλκιδική. Αλήθεια, τι ακολουθεί στη συνέχεια; Το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, η πλατεία Συντάγματος, το θέατρο της Επιδαύρου, οι υπόλοιπες παραλίες του νομού, τα εναπομείναντα δημόσια κτίρια;

Άλλωστε ήδη με την ίδια απόφαση μεταβιβάζονται δύο ακόμη εκτάσεις στο νομό Αργολίδας, μία στην περιοχή “Γλυκειά” στο Ναύπλιο έκτασης 105 στρεμμάτων (!), και μία στη Θερμησία 25 στρεμμάτων, χωρίς όμως να προσδιορίζονται άλλα στοιχεία τους στην απόφαση».

Τέλος προανεγγέλει αντιδράσεις: «Οι Αργολιδείς δεν θα δεχθούν ούτε θα αναγνωρίσουν κανένα τετελεσμένο. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα σε αυτή τη χώρα, να παίρνει δημόσια γη, παραλίες, γη ζωτική για τις ανάγκες της κοινωνίας και να την παραδίδει στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή σε μια ανώνυμη εταιρία που χαρακτηρίζεται από αδιαφανή, σκανδαλώδη, αντιδημοκρατική, εκτός ακόμα και κοινοβουλευτικού ελέγχου λειτουργία και του οποίου τα έσοδα προορίζονται να καλύψουν τις μαύρες τρύπες του μη βιώσιμου Δημόσιου Χρέους, που αυτοί οι ίδιοι δημιούργησαν.

Θα επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση και συσπείρωση πολιτών και φορέων του νομού ώστε με κάθε τρόπο να υπερασπιστούμε τη γη μας και τις παραλίες μας.

Η Καραθώνα δεν είναι «λάφυρο» προς πώληση αλλά είναι δημόσια περιουσία, που εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Επαφίεται πλέον στην τοπική κοινωνία η περιφρούρησή της, η προστασία της και η διαχείρισή της για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών και τοπικών αναγκών. Ο κύριος Σαμαράς μπορεί να ήρθε στο Ναύπλιο την ημέρα της Ανάστασης, αλλά λίγες μόλις ημέρες πριν είχε οργανώσει τη Σταύρωση της περιοχής μας».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ