Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

29/6/13

Να σταματήσει ο διασυρμός των εμπόρων στα δικαστήρια


Τα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Ναύπλιο κατέλαβε χθες το πρωί η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων Αργολίδας και άλλοι επαγγελματικοί φορείς.

Οι έμποροι αναρτώντας πανό διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας να  υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού οργανισμού καθώς και να υπάρξουν μέτρα προστασίας για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων  και  ιδιαίτερη πρόνοια  σε ότι αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  των ασφαλισμένων.

Σε ψήφισμα που εκδόθηκε οι ασφαλισμένοι κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις:

1)Να σταματήσει ο διασυρμός των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ)  σε δικαστήρια και φυλακές για τις οφειλές τους στον ασφαλιστικό τους φορέα . Το μέτρο αυτό  εξοντώνει  τους ασφαλισμένους κοινωνικά επαγγελματικά διασύροντας τους  δικαστικά.

2)   Πάγωμα ( κεφαλαιοποίηση ) όλων των παλαιών οφειλών αφενός  και αφετέρου να τους δοθεί η δυνατότητα καταβάλλοντας μια τουλάχιστον εισφορά ανά εξάμηνο να θεωρούνται ασφαλιστικά ενήμεροι. Ειδικά για την κρίσιμη περίοδο 2012-2014.

3)   Ήπιες ρυθμίσεις οφειλών χωρίς προκαταβολή και εξόφληση σε 120 μηνιαίες δόσεις, ή ήπια ρύθμιση με ελάχιστη καταβολή δόσης 100 € το δίμηνο, μετά τα δυο χρόνια. 

4)  Θεώρηση  εδώ και τώρα όλων  των  βιβλιαρίων του Ο.Α.Ε.Ε. για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών.

5)  Απαιτούμε ασφαλιστική ενημερότητα σε όλους τους ασφαλισμένους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

6)  Να σταματήσει η κοροϊδία του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων της διαδοχικής ασφάλισης. Να ενταχθούν οι μετανάστες στην επίσημη αγορά εργασίας.

7)   Από την ώρα που ο Ο.Α.Ε.Ε. δεν παρέχει λόγω οφειλών ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πρέπει να αφαιρεθεί το ποσό του 25% έως 27% της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης που κράτησε το Ταμείο μας παράνομα.

8)  Διαγραφή  όλων των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί στην ασφαλιστική εισφορά, και φυσικά χρειάζεται να υπάρξει μείωση εισφοράς των ασφαλισμένων συναδέλφων μας κατά 30%  διότι τα έσοδα των επιχειρήσεων μειώθηκαν δραματικά.

9)  Όχι στις συντάξεις πείνας που δεν αντιστοιχούν στα εισπραχθέντα έσοδα των εισφορών μας όχι στην  μείωση 35% που θα ψηφίζονταν με το πολυνομοσχέδιο  συμψηφισμός οφειλών ταμείου και συνταξιούχων .

10) Να ανέβει το όριο οφειλής που υπάρχει σήμερα από 20.000 € σε 30.000 για όσους συνταξιοδοτούνται. 

 Μετά τα ειδοποιητήρια των οφειλών που απέστειλε ο Ο.Α.Ε.Ε. στους συναδέλφους μας το μόνο που μπορούμε  να κάνουμε είναι να αγωνιστούμε  προκειμένου  να αποτρέψουμε να  βεβαιωθούν οι οφειλές που υπάρχουν.

Κάτω από την πίεση της βαθιάς ύφεσης που πλήττει την ελληνική κοινωνία που οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις καθημερινά στο κλείσιμο και τους αυτοαπασχολούμενους να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους , ζητούμε από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και την Διοίκηση του ΟΑΕΕ να εφαρμόσει μέτρα προστασίας ώστε να υπάρξουν συνθήκες που θα κάνουν βιώσιμες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενάντια στην οικονομική ασφυξία  που αντιμετωπίζουν  καθημερινά .

Ο αγώνας είναι κοινός για όλους μας και επιβάλλεται αλληλεγγύη σε όλες τις διεκδικήσεις μας προκειμένου να απαιτήσουμε συνθήκες επιβίωσης και ανάπτυξης.

 

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ