Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

3/6/13

«Αναίμακτα» περνάει η αξιοποίηση της Καραθώνας


Μια επιτροπή θα σηκώσει το βάρος της παρεμπόδισης της πώλησης της Καραθώνας, από το ταμείο αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπλίου, έχοντας προφανώς εξαντλήσει κάθε άλλο επιχείρημα και τρόπο αντίδρασης, περιορίστηκε στην συγκρότηση μιας επιτροπής στην οποία βέβαια αναμένεται και να διαμοιραστεί η όποια ιστορική ευθύνη.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, η επιτροπή αυτή θα έχει ως κύριο σκοπό την παρεμπόδιση της πώλησης της Καραθώνας από το ταμείο αξιοποίησης ΤΑΙΠΕΔ. Έργο - αποστολή της επιτροπής είναι η συναντήσεις με αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να εξασφαλιστεί  η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης σε ότι αφορά στην χρήση της παραλίας Καραθώνας. Εξετάζοντας παράλληλα και τον σχεδιασμό μιας  ήπιας μορφής ανάπτυξης στην περιοχή.

Στην επιτροπή μετέχουν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι βουλευτές του Νομού και οι Δήμαρχοι Άργους- Μυκηνών και Επιδαύρου.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και η δήλωση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χρ. Γραμματικόπουλου, ο οποίος είπε: «Αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιος χαρακτήρας της Καραθώνας  και φυσικά η ελεύθερη πρόσβαση σ’αυτή, όμως κάποτε χρειαζόμαστε ως Δήμος ένα σχέδιο μία συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης της περιοχής. Είμαστε στην εποχή του συγκεκριμένου και όχι του αόριστου. Η σημερινή εικόνα χωματερής-σκουπιδότοπου  της Καραθώνας είναι απαράδεκτη .» και συμπλήρωσε : « χρειάζεται μία άμεση επίσκεψη  στο υπουργείο ανάπτυξης προκειμένου να δούμε τι γίνεται με την εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ στην Καραθώνα»

Αντίστοιχα ο επικεφαλής της «Άλλης Πρότασης» Γιάννης Γκιόλας ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, σε όλη την έκταση του Δήμου, έτσι ώστε να τοποθετηθούν οι δημότες αν είναι σύμφωνοι με το ξεπούλημα της Καραθώνας και τόνισε ότι η μελετώμενη επένδυση δε θα είναι συμφέρουσα για την πόλη και τους πολίτες. «Θεωρούμε πως η εκποίηση της Καραθώνας θα στερήσει από τους πολίτες τη δυνατότητα χρήσης όχι μόνο του αιγιαλού και της παραλίας, αλλά και του υπόλοιπου χώρου της περιοχής, από ήπιας μορφής δραστηριότητες που μπορούν αναπτυχθούν όταν ο δημόσιος χώρος παραμείνει προσιτός και κοινόχρηστος από τους δημότες και τους επισκέπτες», είπε ο κος Γκιόλας.

Στον χορό των ανακοινώσεων μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τονίζει ότι θα συμβάλλει ώστε να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα με τη χρήση των ένδικων μέσων για να ακυρωθεί κάθε διαδικασία παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ και εκποίησης της περιοχής. Τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Ενόψει του μεγέθους της απειλής, απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση ανθρώπων, πολιτικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συλλογικοτήτων και εν τέλει όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να υπερασπίσουμε το δημόσιο κοινόχρηστο χαρακτήρα της περιοχής της Καραθώνας και την ελεύθερη πρόσβαση και χρήση της από όλους, καθώς και το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε τι θέλουμε για τον τόπο μας!

Μετά και την Απόφαση και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων, ελπίζουμε οι πρωτοβουλίες εκ μέρους του Δήμου να είναι ανάλογες των περιστάσεων, δηλαδή ΑΜΕΣΕΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ.

Δηλώνουμε ότι θα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα αναλάβουμε κάθε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ πρωτοβουλία και δράση (λαϊκές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, διενέργεια δημοψηφίσματος, κλπ) με στόχο την ακύρωση της απαράδεκτης υπαγωγής της Καραθώνας στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση και καλούμε το λαό όχι μόνο του Ναυπλίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το σκοπό αυτό».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ