Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

10/6/13

Λουκέτο σε ΟΑΕΕ Ναυπλίου και Άργους


Λουκέτο ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση στα Περιφερειακά Τμήματα Ναυπλίου και Άργους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Όπως προκύπτει από το υπόμνημα των  υπάλληλων της περιφερειακής διεύθυνσης Πελοποννήσου ΟΑΕΕ, αναμένεται συρρίκνωση των Διευθύνσεων και τμημάτων του ΟΑΕΕ και κλείσιμο των τμημάτων Ναυπλίου και Άργους, που θα μεταφερθούν στην Πάτρα.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας. Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Μακρής «για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αντικοινωνικές και απάνθρωπες αποφάσεις από τους κυβερνόντες που απαξιώνουν  και υποβαθμίζουν  το βιοτικό μας επίπεδο. Αντί για την ανάπτυξη και απλοποίηση των διαδικασιών για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, αντιμετωπίζουμε  κοινωνική εξαθλίωση με το συνεχόμενο κλείσιμο οργανισμών και  υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μέσα από τις πολιτικές των μνημονίων τα τελευταία τρία χρόνια δεχτήκαμε την επιβολή δυσβάσταχτων φόρων , χαρατσιών και αυξήσεων σε Φ.Π.Α ,ΔΕΗ και αντίστοιχα την κατακόρυφη πτώση του τζίρου ,την ανεργία τα συνεχόμενα λουκέτα την φτώχεια , την ανέχεια τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με την απαξίωση των κοινωνικών  υπηρεσιών με το κλείσιμο τους  χωρίς  κανένα σχεδιασμό για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η Ομοσπονδία επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας στηρίζει αποφάσεις για τη ορθολογική αναδιοργάνωση του Δημόσιας Διοίκηση που θα έχουν όμως ως μοναδικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και όχι την μεγαλύτερη ταλαιπωρία του». 

Την παραμονή της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΕ Πελοποννήσου στην Τρίπολη ζητά και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η περιοχή της Τρίπολης, δεδομένης της τοποθέτησής της στο κέντρο της Πελοποννήσου αποτελεί εύκολη πρόσβαση για τους κατοίκους της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου. Αντίθετα η μεταγωγή στην Διεύθυνση Πατρών, είναι χρονοβόρα και έχει πολλαπλάσιο κόστος μετακίνησης.

Η απόφαση για το κλείσιμο του ΟΑΕΕ φαίνεται και από το ύφος της ερώτησης που υπέβαλε στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτση, ο βουλευτής Γ. Ανδριανός, ο οποίος ζητά να μάθει αν είναι στους σχεδιασμούς του ΟΑΕΕ η αναστολή λειτουργίας της Διεύθυνσης Πελοποννήσου και των Περιφερειακών Τμημάτων Ναυπλίου και Άργους, παρά τη σημαντική ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση που θα συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Όπως φαίνεται από την ερώτηση η διοίκηση του Οργανισμού έχει ως πρόθεση να κλείσει την Περιφερειακή Διεύθυνση της Τρίπολης, κάτι για το οποίο κατατέθηκε πρόσφατα και σχετικό υπόμνημα των υπαλλήλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου του ΟΑΕΕ.

Ταυτόχρονα όμως ο βουλευτής μιλά και για επιτακτική ανάγκη για διασφάλιση  της συνέχισης της λειτουργίας τόσο της Διεύθυνσης Πελοποννήσου όσο και των Περιφερειακών Τμημάτων Ναυπλίου και Άργους του ΟΑΕΕ!

Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΟΑΕΕ με έδρα την Τρίπολη, σημειώνει ότι αυτή εξυπηρετεί ασφαλισμένους και συνταξιούχους 5 νομών (Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας), οι οποίοι σε περίπτωση κατάργησης θα πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Πατρών, εξέλιξη που συνεπάγεται σημαντικότατη ταλαιπωρία και χρηματική επιβάρυνση.

Σε ό,τι αφορά τα Περιφερειακά Τμήματα Ναυπλίου και Άργους, ομοίως είναι επιτακτική η συνέχιση της λειτουργίας τους, καθώς η κατάργησή τους, δεδομένου του όγκου και της βαρύτητας του έργου που επιτελούν σήμερα, θα επιβαρύνει σημαντικά τους ασφαλισμένους της περιοχής υποβάλλοντάς τους σε περαιτέρω γραφειοκρατική ταλαιπωρία αλλά και σε οικονομική επιβάρυνση.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ