Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

29/6/13

Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Διεθνής Συνωμοσία για την Εκδίκηση ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Άργος


Με μια περίεργη ανακοίνωση στην οποία δεν περιγράφεται καν η μέρα του συμβάντος, αλλά ούτε και ο τρόπος δράσης της, η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Διεθνής Συνωμοσία για την Εκδίκηση ανέλαβε την ευθύνη “για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και την ανατίναξη του αυτοκινήτου του γνωστού ανθρωποφύλακα Αργύρη Γκέλμπουρα που υπηρετεί στις φυλακές Ναυπλίου. Η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος του "Σχεδίου Φοίνικας" που ξεκίνησε με την ανατίναξη του αυτοκινήτου της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Δεν υπάρχει όμως αναφορά γιατί δεν υπήρξε ή αν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Αντί αυτών υπάρχει μια γενικόλογη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές καθώς και για το ότι η “επιλογή να χτυπήσουμε το συγκεκριμένο ανθρωποφύλακα δεν έγινε τυχαία. Ο Αργύρης Γκέλμπουρας (γνωστός και με το ψευδώνυμο Rex) είναι εδώ και χρόνια ένα πιστό μαντρόσκυλο της εξουσίας. Είναι ένας απ' τους υπεύθυνους για τους δεκάδες ξυλοδαρμούς κρατουμένων στις φυλακές και παράλληλα διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις με τους μπάτσους της ασφάλειας Ναυπλίου. Συχνά χρησιμοποιεί κρατούμενους - τσιράκια του με σκοπό να φοβίσουν ή να χτυπήσουν άλλους φυλακισμένους που διεκδικούν τα αυτονόητα "δικαιώματά" τους ή απλά δεν ανήκουν στο δικό του κύκλωμα επιρροής μέσα στις φυλακές. Ο Αργύρης Γκέλμπουρας είναι ένας ψευτοτραμπούκος με στολή”.

Φαίνεται πως με τις γενικεύσεις αυτοί που έγραψαν την “προκήρυξη”, αγνοούν πως δεν ασχολήθηκε καν η αντιτρομοκρατική με την υπόθεση και πως κανένας δεν έχει δώσει ακόμα εξήγηση τι είδους μηχανισμός εκρηκτικός ήταν, ή αν έγινε με δυναμίτη ή με άλλον τρόπο (χειροβομβίδα ανατολικού τύπου χωρίς να υπάρχουν ίχνη παρά μόνο κρατήρας, όπως άφηναν να διαρεύσει).

Απ την άλλη πλευρά ο τρόπος με τον οποίο καλεί σε ένοπλη σύγκρουση καθώς και η άνευ λόγου περιγραφή του τρόπου δράσης, μικρές αυτόνομες ομάδες κλπ,  που ούτως ή άλλως αποτελούν αλφαβητάρι του αντάρτικου πόλεων μάλλον στοχοποιούν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου και ανοίγουν τον δρόμο για την κατασκευή ενόχων. Το περίεργο είναι πως η ανακοίνωσή τους “κουμπώνει” μια χαρά με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας που έκανε λόγο για συνεργασία των Πυρήνων της Φωτιάς, με τους ποινικούς κρατούμενους : “Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για ειρηνικές αλλαγές και δίκαιες ύσεις απ' την εξουσία. Ακόμα κι αν η δημοκρατία κατασκεύαζε μια "χρυσή" φυλακή με ίσα δικαιώματα για τους κρατούμενους, με ζεστό νερό, με καθαρά στρώματα και μεγαλύτερα προαύλια, θα παρέμενε για πάντα φυλακή, ένας τόπος αιχμαλωσίας. Δεν ψάχνουμε λοιπόν για καλύτερες λύσεις, αλλά για όλου εκείνους τους τρόπους που μπορούμε να γκρεμίσουμε τις φυλακές, με δυναμίτη, με ΤΝΤ, με όπλα, με μπουλντόζες...

 Παράλληλα οι περισσότεροι κρατούμενοι πρέπει να γκρεμίσουν τη φυλακή που έχουν μέσα στο κεφάλι τους. Την ηθική της φυλακής, τη νοοτροπία της έγκλειστης ύαινας που κατασπαράσσει τον αδύνατο, τους ψευτοεθνικισμούς κάθε είδους, την ταπεινωτική εξάρτηση απ' τα ναρκωτικά, την εξουσία των αρχηγών και τη δουλικότητα των υποτελών... Μόνο έτσι θα καταρρεύσουν τα τείχη και θα λυγίσουν τα σίδερα”.

Τέλος η προκήρυξη κλείνει με αναφορά στον μηδενισμό: “Η FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία) σε συνεργασία με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς επιδιώκει να δημιουργήσει ένα διάχυτο δίκτυο πυρήνων άμεσης δράσης στον ελλαδικό χώρο που θα χτυπάει εκεί που δεν περιμένει ο εχθρός. Μικροί αυτόνομοι ευέλικτοι ένοπλοι πυρήνες παρακολουθούν, συλλέγουν πληροφορίες, άλλοτε συνεργάζονται άλλοτε όχι και διαλέγουν τη στιγμή της αιφνιδιαστικής επίθεσης. Μόνο μέσα στην επίθεση υπάρχει ζωή. Είμαστε αναρχικοί της πράξης, χαοτικοί, μηδενιστές, εγωιστές, άθεοι, είμαστε οι φορείς των μαύρων σημαιών του αναρχομηδενισμού. Για τη διάχυση της FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία) και του IRF (Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο).

Τώρα και πάντα. Εξέγερση, Επίθεση, Εκδίκηση”

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ