Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

8/7/13

Από τι κινδυνεύει ο Γκλύξμπουργκ στο Πορτοχέλι;



Την ώρα που η αστυνομική δύναμη της Αργολίδας δεν φτάνει για να καλύψει ούτε καν τις στοιχειώδεις περιπολίες, την ώρα που η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη γιατί δεν υπάρχουν αστυνομικοί, την ώρα που τα περιπολικά μένουν στον δρόμο από βενζίνη ή βρίσκονται καθηλωμένα και δεν κυκλοφορούν επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για να επισκευαστούν, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στέλνει αστυνομικούς να φυλάνε τον Γκλύξμπουργκ στις διακοπές του.
Το θέμα της φύλαξης του σπιτιού του τέως βασιλιά και του ιδίου όταν μετακινείται αποκαλύφθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας.
Χαρακτηριστικά όπως καταγγέλλει η Ένωση, η κατοικία του Κωνσταντίνου μέχρι σήμερα φυλάσσεται κατά τις βράδυνες ώρες από αστυνομικούς, ενώ παρέχεται και συνοδευτική αστυνομική δύναμη με συμβατικό περιπολικό κατά τις μετακινήσεις του, όταν ζητείται.
Εντωμεταξύ, από 1/6/2013 και στο εξής το σπίτι φυλάσσεται με αστυνομικούς κατά όλο το 24ώρο.
Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι «επειδή η αποκλειστική φύλαξη της οικίας του τέως Βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου από την Α. Δ. Αργολίδας θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην υπόλοιπη αστυνόμευση του Νομού και μεγάλη δυσλειτουργία στις υπηρεσίες της η Ένωση μας είναι αντίθετη και μόνο στο άκουσμα μιας τέτοιας σκέψης για τους εξής λόγους:
-  Η Α.Δ. Αργολίδας είναι ελλιπής βάσει της οργανικής της δύναμης για να αναλάβει αποκλειστικά την 24ώρη φύλαξη του και δεν περισσεύει κανένας αστυνομικός από την δύναμη της.
- Το Α.Τ. Κρανιδίου όπου ανήκει η περιοχή αστυνόμευσης του εν λόγω χώρου δεν επαρκεί από μόνο του να αστυνομεύσει την περιοχή του, πόσο μάλιστα να κληθεί να αναλάβει και το έργο της φύλαξης.
- Οι υπηρεσίες της έδρας απέχουν πάνω από 80 χιλ. έως 100 χιλ.. από την εν λόγω περιοχή και εάν κληθούν αυτές να καλύψουν την φύλαξη λόγω υφιστάμενης αδυναμίας του Α.Τ. Κρανιδίου θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα με τις μετακινήσεις των συναδέλφων σχετικά με την εκτός έδρας ημερήσια αποζημίωση τους, την υπεραπασχόληση που θα ανέρχεται σε 2,5 έως 3 ώρες ανά βάρδια, την κίνηση τους με τα περιπολικά, καθώς και την καταπόνηση και την ταλαιπωρία που θα υποστούν.
- Η Α. Δ. Αργολίδας καλείται σχεδόν καθημερινά να ενισχύσει με αστυνομικό προσωπικό το Υ. Φ. Ε. Κ. Α {ΚΟΡΙΝΘΟΥ για την φύλαξη του με αποτέλεσμα να απουσιάζουν αστυνομικοί από τις υπηρεσίες της.
- Οι αστυνομικές δυνάμεις της Α. Δ. Αργολίδας δεν μπορούν να εγκλωβιστούν για την φύλαξη του τέως Βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου και της οικίας του διότι αυτές θα αποκοπούν από την προσφερόμενη αστυνόμευση των πολιτών της Αργολίδας και πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει μείζον πολιτικό ζήτημα την στιγμή που οι φωνές των διαμαρτυριών των πολιτών για την αυξανόμενη εγκληματικότητα και την μη επαρκή αστυνόμευση τους στα Μ.Μ.Ε. είναι υπαρκτές.
- Ο Νομός Αργολίδος έχει μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω των διεθνών φήμης αρχαιολογικών χώρων των Μυκηνών και της Επιδαύρου όπου κατά τους θερινούς μήνες στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου και στο μικρό θέατρο Επιδαύρου παίζονται παραστάσεις αρχαίου δράματος και μουσικής αντίστοιχα και τα αστυνομικά μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας είναι αυξημένα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τουριστών ώστε να μην εκτεθεί η χώρα από κάποιο δυσάρεστο συμβάν αλλά και την ασφαλή φύλαξη των επισήμων προσώπων και των επίσημων αντιπροσωπιών ξένων χωρών που επισκέπτονται τους χώρους αυτούς και χρίζουν ειδικής ασφάλειας η οποία για να προσφερθεί πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη αστυνομική δύναμη στην Α. Δ. Αργολίδας».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ