Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

5/12/07

Γκρεμίστε το «γκέτο» της Αρβανιτιάς

Επανέρχεται το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου με επιστολή του προς τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, για το «γκέτο» της Αρβανιτιάς, που έχει διαμορφωθεί στο εγκαταλελειμμένο κτίριο, το οποίο παλιά λειτουργούσε ως εστιατόριο.
Έχουν περάσει τουλάχιστον δύο χρόνια, απ όταν ο «α» δημοσίευσε ένα φωτορεπορτάζ που τάραξε την τοπική κοινωνία, αφού φαίνονταν τα ίχνη από την χρήση σκληρών ναρκωτικών που γίνεται εκεί κάθε βράδυ, αλλά και από τη βρωμιά και κατάληψη του κτιρίου που βρίσκεται πάνω στην δημοφιλή παραλία. Ακολούθησε τότε μια προσπάθεια από το Λιμενικό Ταμείο να πάρει τον έλεγχο του κτηρίου για να το αξιοποιήσει, αλλά δεν έγινε τίποτα. Η άσχημη κατάσταση στο λεγόμενο κτήριο της ντροπής συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Και μάλιστα ξαφνικά μαθαίνουμε όλοι ότι το κτήριο ίσως να έχει προβλήματα στατικότητας και να κινδυνεύει να γκρεμιστεί προκαλώντας θύματα ακόμα και από τους λουόμενους.
Με την νέα επιστολή του το Λιμενικό Ταμείο επανέρχεται στο θέμα. Κοινοποιεί μάλιστα την επιστολή στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, στο Υ.Ε.Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησ. Πολιτικής, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου και σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς που κατά καιρούς δείχνουν την αδιαφορία τους για ότι συμβαίνει ή περιμένουν καταγγελίες για να ανακαλύψουν ό,τι συμβαίνει γύρω τους, ώστε να λάβουν μέτρα.

Κίνδυνος να γκρεμιστεί
Ο κίνδυνος να γκρεμιστεί είναι ένα καινούργιο στοιχείο που προβληματίζει το Λιμενικό Ταμείο. Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κος Νίκος Χουντάλας “Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά και τελευταία, καθιστώντας σας υπεύθυνους για ότι ήθελε συμβεί, ότι υπάρχει κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία αφού το κτίριο μπορεί να χρησιμοποιείται από περιθωριακές ομάδες, όπως επίσης υπάρχει κίνδυνος από την στατικότητα του κτιρίου η οποία πρέπει να ελεγχθεί άμεσα και να ληφθούν μέτρα αφού τα σημάδια της φθοράς, στις κολόνες στήριξης, είναι ορατά.
Εάν έχετε ήδη προβεί στον έλεγχο και δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου, παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τα στοιχεία ώστε και εμείς να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους λουομένους που κάνουν χρήση των όμορων, με το κτίριό σας, εγκαταστάσεών μας.
Θεωρούμε ότι είναι προσβολή για την πόλη μας το κτίριό σας, μας δημιουργεί προβλήματα και είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε κάθε νόμιμο μέτρο προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των όμορων εγκαταστάσεών μας και να εξαλειφθούν συγχρόνως και οι σημερινές εικόνες ντροπής”.
Φυσικά επαναλαμβάνοντας την φράση “κτήριό σας” ο κος Χουντάλας και το Λιμενικό Ταμείο επιχειρούν να αποποιηθούν των ευθυνών αν συμβεί κάτι, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι να μην συμβεί τίποτα.

Στέκι ναρκομανών
Το χαρακτηρισμένο ως στέκι των ναρκομανών, σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου υφίσταται ακόμα, παρά την περίφραξη που τοποθετήθηκε. Όπως επισημαίνεται: “Η περίφραξη που έγινε στο κτίριο είναι ημίμετρο που δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα αφού ήδη στο κάτω μέρος της έχει διανοιχτεί δίοδος και ασφαλώς είναι προφανείς οι λόγοι που οδήγησαν τους δράστες στην ενέργειά τους αυτή”.
Τονίζεται ακόμα: “Είμαστε υποχρεωμένοι για μία ακόμη φορά να επανέλθουμε στο θέμα του «εστιατορίου» στη θέση Αρβανιτιά Ναυπλίου που ανήκει στην εταιρείας σας και έχει χαρακτηριστεί ως κτίριο της ντροπής εξ αιτίας της κατάστασής του και της χρήσης του από ναρκομανείς.
Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας να λάβετε μέτρα, δυστυχώς η κατάσταση εξακολουθεί και σήμερα να είναι απαράδεκτη και να προσβάλει βάναυσα τον πολιτισμό μας,
Δεν είναι δυνατόν Κύριοι, να έχετε εγκαταλείψει ένα κτίριό σας, στην πλέον τουριστική περιοχή του Ναυπλίου, 8 και πλέον χρόνια στο έλεος των τοξικομανών και της φθοράς του χρόνου και να μην λαμβάνετε υπόψη σας τις δυσμενέστατες επιπτώσεις και τα άμεσα προβλήματα που δημιουργούνται εξ αυτού του γεγονότος.
Είχαμε παρακαλέσει να ληφθούν άμεσα μέτρα συντήρησης και αξιοποίησης του κτιρίου από την εταιρεία σας και δεν αποκλείαμε και την περίπτωση συντήρησης και αξιοποίησής του από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου εφ΄όσον προβαίνατε στην «με όρους» παραχώρησή του
Δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουμε αντιμετωπίσει, εκ μέρους σας, μια εντελώς αδιάφορη συμπεριφορά για ένα θέμα που είναι φανερό ότι δεν ενδιαφέρει την εταιρεία σας αλλά για την τοπική μας κοινωνία και τις χιλιάδες των επισκεπτών της πόλης μας είναι μείζον”.

Ο Αβραμόπουλος
Τέλος το Λιμενικό Ταμείο και ο πρόεδρός του Νίκος Χουντάλας, “καρφώνουν” το πρώην υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρη Αβραμόπουλο, που είχεε τότε ενδιαφερθεί προσωπικά αλλά δεν έπραξε τίποτα για το συγκεκριμένο κτήριο. Επισημαίνεται στην επιστολή: “Θα υπενθυμίσουμε ότι τόσο η εκδήλωση του προσωπικού ενδιαφέροντος του τέως Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αβραμόπουλου [σχετ. έγγραφό του 3497/27-6-2005] όσο και η παρέμβαση του Υ.Ε.Ν με το υπ΄αριθ. 8116.5/03/25-5-2007 έγγραφό του δεν βοήθησαν ώστε να ληφθούν εκ μέρους σας οι ενδεικνυόμενες αποφάσεις”.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ