Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

19/12/07

Το χρυσό ψαράκι και η μεγάλη έκρηξη

Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΕΝΑΣ μεροκαματιάρης ψαράς χρόνια παντρεμένος με μια δύστροπη ψηλομύτα γυναίκα την Δύση. Ζούσαν στην λίμνη έκαναν και δυο παιδιά τα έφερναν βόλτα. Όμως η γυναίκα του η Δύση σπάταλη , έρμαιο των διαφημίσεων και απρόσεχτη είχε μια κακιά συνήθεια ότι απόνερο ότι περίσσευε από τα πλυσίματα με τα πολυδιαφημισμένα απορρυπαντικά στην λίμνη το έριχνε, ότι σκουπίδι μέσα στην λίμνη.
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ , η λίμνη γέμισε από τα απόβλητα , τέλειωσαν σχεδόν και τα ψάρια. Άρχισε και η μεγάλη γκρίνια στο σπίτι από την κυρά Δύση που ήθελε τα απόβλητα λούσα της. Τι να κάνει ο δόλιος ο Ανατολικός όλη μέρα άκουγε , θέλουμε λεφτά , καλό φαΐ , θέλουμε ασφάλεια , θέλουμε καλή ζωή και λύση δεν έβρισκε . Να πας να βρεις αλλού ψάρια του έλεγε η κυρά Δύση .
Ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ για μια σπουδαία πλούσια λίμνη στην μεσοχώρα. Τι να κάνει δρόμο παίρνει δρόμο αφήνει φτάνει στην μεσανατολική λίμνη. Ρίχνει τα δίχτυα του για μέρες αλλά μάταια . Απελπισμένος και σχεδόν αντανακλαστικά ρίχνει την απόχη του και πιάνει μέσα σ΄ αυτή ένα μικρό λαμπερό χρυσαφί ψαράκι . Το πιο όμορφο ψάρι που είχε πιάσει και τον ξάφνιασε πολύ γιατί μιλούσε κιόλας.
-Είμαι ο γιος του βασιλιά των ψαριών της λίμνης μεσανατολικής , αν με αφήσεις ελεύθερο τότε θα έχει ότι θέλεις για όλη σου την ζωή αρκεί να φωνάζεις το όνομα μου αρκεί να μην σε παρασύρει η αίτσηλπα .
-Μα τα παιδιά μου πεινάνε, η Δύση θέλει φαί , ασφάλεια και πλούτη
-Έτσι και αλλιώς εγώ είμαι πολύ μικρός με εμένα δεν θα χορτάσεις και αν με ακούσεις δεν θα χάσεις
ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΗΚΕ Ο ΨΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ. Γύρισε σπίτι και είπε την ιστορία στην γυναίκα του την Δύση. Ανόητο , ιδεολόγο , ψευτοαισθηματία τον αποκαλούσε για δυο ώρες σχεδόν η Δύση. Άντε λοιπόν παρακάλεσε το αγαπημένο σου χρυσόψαρο να μου φέρει ένα καινούργιο κουβά. Και πριν προλάβει να τελειώσει τον λόγο της μπήκε ο μικρός ο γιος με ένα ολοκαίνουργο κουβά.
Έτσι λύθηκαν όλα τα προβλήματα τους . Μόνο που δεν πρόβλεψε τις ατελείωτες επιθυμίες της Δύσης . Συνεχώς ήθελε περισσότερα απόκτησε πλούτη ασφάλεια πολυτέλειες αλλά ή επιθυμία της ήταν ακόρεστη. Να πάμε να πιάσουμε το ίδιο το χρυσόψαρο και να γίνουμε παντοδύναμοι του είπε
-Μα που να βρω ένα τόσο δα χρυσόψαρο μέσα σε μια τεράστια λίμνη.
-Θα την αγοράσουμε , θα την αποξηράνουμε και θα το αιχμαλωτίσουμε .
Με όλα τα πλούτη που μάζεψαν από το μαγικό μικρό χρυσόψαρο επιτέθηκαν με μανία και με πλούσιο εξοπλισμό εναντίον της λίμνης που ζούσε το μικρό ψαράκι . Τελικά αποξήραναν την λίμνη , στην τελευταία λακουβίτσα με νερό τρεμόπαιζε τα τελευταία λεπτά ζωής το μικρό χρυσόψαρο. Ορμάει με μανία πάνω του Δύση λασπιάζοντας την μονάκριβη της τουαλέτα .
-Τώρα θα γίνω κυρίαρχος του κόσμου μονολόγησε. Ήρθε κοντά της μουδιασμένος και ο ψαράς αντιλαμβανόμενος ότι το χρυσόψαρο πέθαινε.
-Σου είπα να φυλαχτείς από την αίτσηλπα
Και τότε ο ψαράς κατάλαβε ότι ήταν ανάποδα η λέξη απληστία , και όλα έσβησαν μέσα σε μια μεγάλη έκρηξη.
ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ , είχε αφήσει την τηλεόραση ανοιχτή για να τον πάρει ο ύπνος και ξύπνησε αργά στα έκτατα δελτία εκρήξεις στο Λονδίνο ή στην Βηρυτό με πολλούς αθώους νεκρούς . Έτσι μπερδεμένα του ήρθε στο μυαλό και ο παππούς τότε που ζούσαν στην μέση ανατολή και δούλευαν στα πετρέλαια στην λίμνη. Του έλεγε πάντα το παραμύθι για το χρυσόψαρο και πάντα του έλεγε η απληστία θα την φάει την Δύση και θα χυθεί αίμα αθώων και από δώ και από κει…

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ