Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

30/1/08

Πώς τα 280.000 ευρώ του Σουφλιά, έγιναν από τον Τύπο της Αργολίδας 18 εκατομμύρια ευρώ!

18 εκατομμύρια ευρώ φέρεται πως μοίρασε στην Αργολίδα, σύμφωνα με μερίδα του τοπικού Τύπου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, μάθαμε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα χρηματοδοτήσει 130 πολεοδομικές μελέτες και 7 μελέτες πράξης εφαρμογής, όμως αυτές αφορούν το Πανελλήνιο και βέβαια είναι στις συμβατικές υποχρεώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Η Νέα Δημοκρατία, φαίνεται ότι απλώνει πλέον τα επικοινωνιακά πλοκάμια της και στην Αργολίδα και εντέχνως κάποιοι παραπληροφορούν τους πολίτες, ώστε να περάσει στα μαλακά ο Γενικός Χωροταξικός Σχεδιασμός, που αφήνει εκτός το νομό μας και σταματά την ανάπτυξή του.
Υπενθυμίζουμε ότι οι σχεδιασμοί του Εθνικού Χωροταξικού, θα έχουν επιπτώσεις για τα επόμενα 15 χρόνια. Σύμφωνα με το Εθνικό Χωροταξικό, οδηγούμαστε αφενός στην πλήρη οδική απομόνωση της Αργολίδας από τους δύο αυτοκινητόδρομος που διατρέχουν την Πελοπόννησο και αφετέρου στην πλήρη αγνόηση του διπόλου των πόλεων Ναυπλίου - Άργους από τους πόλους αστικής ανάπτυξης της χώρας.
Τη στιγμή λοιπόν που ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, βλέπει ότι κανένας δεν αντιδρά από το νομό Αργολίδας, εμφανίζεται να κάνει «δώρα» στους δήμους Άργους και Επιδαύρου. «Δώρα» όμως τα οποία αφορούν σε χρηματοδοτήσεις οι οποίες θα εδίδοντο ούτως ή άλλως εφόσον ολοκληρωνόταν στον μεν δήμο Άργους η Μελέτη Πράξης Εφαρμογής για τις περιοχές «Θέατρο» και «γεφύρια», και στον δε Δήμου Επιδαύρου η μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την Παλιά Επίδαυρο.
Σύμφωνα με τον κύριο Σουφλιά «σήμερα δίνουμε οριστική λύση σε ένα πολύ σημαντικό θέμα, μια εκκρεμότητα πολλών ετών που παραλάβαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Συγκεκριμένα χρηματοδοτούμε μέσω ΕΤΕΡΠΣ, με το ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ την ολοκλήρωση και αποπληρωμή 20 Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, 130 Πολεοδομικών Μελετών, 7 Μελετών Πράξης Εφαρμογής.
Σύμφωνα ωστόσο με τον αντιδήμαρχο Άργους κο Χρυσανθακόπουλο, «δεν φταίει η έλλειψη χρηματοδότησης που δεν έχει ολοκληρωθεί η Μελέτη Πράξης Εφαρμογής στις περιοχές «Θέατρο» και «Γεφύρια». Ο κος Χρυσανθακόπουλος τονίζει ότι «ο μελετητής θα πληρώνεται τμηματικά από τα χρήματα που θα προέλθουν από το πρόγραμμα «Θησέας», από τα «ΕΤΕΡΠΣ» και από το Δήμο Άργους. Επομένως δεν εμποδίζεται η διαδικασία, λόγω έλλειψης χρημάτων. Αναμένεται η χορήγηση ποσού 280.000 ευρώ, τα οποία ούτως ή άλλως αποτελούν μέρος της αμοιβής του αναδόχου κι αυτό έχει δεσμευθεί από χρόνια το ΥΠΕΧΩΔΕ».
Επισημαίνει ακόμα ό αντιδήμαρχος Άργους: «αυτή τη στιγμή, αναμένεται να ακολουθήσει η δεύτερη ανάρτηση μόλις αποφασίσει το ΣΧΟΠ, μετά τις ενστάσεις που έγιναν και την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου που έχει ληφθεί. Επομένως το υπόλοιπο της χρηματοδότησης, δεν εμποδίζει την ολοκλήρωση του έργου».
Όπως έγινε γνωστό, μετά τις ανακοινώσεις Σουφλιά και την ευρύτατη δημοσιοποίησή τους από τον τοπικό Τύπο, η αντιδήμαρχος κυρία Βασιλική Λάπατα, επισκέφθηκε το ΥΠΕΧΩΔΕ, για να πληροφορηθεί για το πότε ακριβώς θα δοθεί η χρηματοδότηση των 280.000 ευρώ από το ΕΤΕΡΠΣ.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ΥΠΕΧΩΔΕ «δίδεται οριστική λύση σε μια εκκρεμότητα που παραλάβαμε από προηγούμενες κυβερνήσεις», προσθέτοντας ότι χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων η Μελέτη Πολεοδομικού Σχεδίου της Παλαιάς Επιδαύρου, η οποία σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Γεώργα ανατέθηκε το 1997. Όπως επισημαίνει όμως και σε αυτή την περίπτωση ο δήμαρχος Επιδαύρου, αιτία της καθυστέρησης δεν είναι η έλλειψη χρηματοδότησης, αλλά οι καθυστερήσεις του μελετητή. Επί δημαρχίας Λιμνιάτη, έγινε νέα ανάθεση και τώρα το έργο βρίσκεται στην πρώτη φάση.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ