Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

9/1/08

Κακοδιαχείριση, μιζέρια στον προϋπολογισμό Ναυπλίου

Διαχείριση της μιζέριας, χαρακτηρίζει ο συνδυασμός «Άλλη Πρόταση», τον προϋπολογισμό του δήμου Ναυπλίου, που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία. Σε κοινή του ανακοίνωση ο συνδυασμός θεωρεί ότι συγκρούσθηκαν δύο πολιτικές:
α) αυτή που εκφράζεται από τη δημοτική αρχή που βλέπει τα χρέη να μεγαλώνουν και τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται και που προσπαθεί με μπαλώματα και στρογγυλοποιήσεις να ισοσκελίσει ένα μίζερο προϋπολογισμό και
β) αυτή της «Άλλης Πρότασης» που θέλει την ενεργοποίηση της κοινωνίας, τη συμμετοχή όλων των ενεργών πολιτών στη σύνταξη του προϋπολογισμού, για την επίλυση των προβλημάτων, τη φαντασία στην εξουσία, την άμεση σύνταξη των αναγκαίων μελετών, ώστε να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις, κάτι που δεν κάναμε τα τελευταία χρόνια, την περιστολή των μη αναγκαίων δαπανών, την εκ βάθρων αναμόρφωση του προϋπολογισμού, με την κατάργηση ή περιστολή μη αναγκαίων κονδυλίων, την ενεργοποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την είσπραξη των τελών από τα ανώτερα οικονομικά στρώματα, το σχεδιασμό για τη μείωση των ελλειμμάτων.
Επισημαίνεται ότι οι επίσημες οφειλές, αποτελούν ένα τεράστιο βαρίδι, που έρχεται από τη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων χρόνια τώρα. Από την άλλη ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια ποια είναι τα πραγματικά ελλείμματα του δήμου, κανείς δεν τα έχει καταγράψει δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για το πώς ο Δήμος θα καλύψει τις τεράστιες υποχρεώσεις του.

Κακοδιαχείριση

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ΔΕΥΑΝ ήδη οφείλει στο Δήμο πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα τεράστια ποσά σπαταλούνται σε ιδιώτες για κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Η ‘Άλλη Πρόταση τονίζει ότι το επιχειρησιακό σχέδιο που έπρεπε σύμφωνα με τον Κώδικα να έχει ήδη προ πολλού συντάξει ο Δήμος ξεχάσθηκε, αφού κανείς δεν έχει τον παραμικρό σχεδιασμό. Έτσι στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει και κανένα σχέδιο για το πώς θα επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα.
Και σημειώνεται: «Είμαστε επομένως σίγουροι ότι τίποτα δεν θα γίνει για τα προβλήματα του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση των σκουπιδιών, για το Μπούρτζι, το Τελωνείο, την Ακροναυπλία, το Ενετικό κτίριο στον Άγιο Γεώργιο, για απαλλοτρίωση χώρων πράσινου, για την επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία μας, τους ποδηλατόδρομους, το κυκλοφοριακό, την κοινωνική πολιτική, τον αθλητισμό. Τί είναι αυτό που θα γίνει; Θα αγορασθεί νέο αυτοκίνητο για τον κ. Δήμαρχο αξίας 35.000 ευρώ».

Όλα πάνε καλά

«Δεν πρέπει αυτάρεσκα να βγάζουμε προς τα έξω την εικόνα ότι όλα πάνε καλά, αλλά να πούμε την πραγματική αλήθεια, ότι η πολιτική των τελευταίων χρόνων έχει οδηγήσει το Δήμο σε αδυναμία εξυπηρέτησης των αναγκών του και την αύξηση των χρεών του. Είναι πλέον ανάγκη να αντιληφθούμε ότι οι πολιτικές των τελευταίων ετών είναι αδιέξοδες και χρειάζονται ριζική αναθεώρηση. Η σημερινή πολιτική της δημοτικής αρχής αποτελεί συνέχεια της διαχείρισης μιας μίζερης και ζοφερής πραγματικότητας. Πρέπει άμεσα ν΄ αλλάξει εάν θέλουμε να δούμε κάποια προβλήματα να επιλύονται», τονίζει ο συνδυασμός.
Επίθεση όμως εξαπολύει η «Άλλη Πρόταση» και στην μείζονα αντιπολίτευση καταγγέλοντάς την για ανυπαρξία, αφού κανένας δημοτικός σύμβουλός δεν τοποθετήθηκε, ενώ κατά τη ψηφοφορία δύο σύμβουλοι υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, ένας έριξε λευκό και ένας απείχε.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ