Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

23/1/08

Σε δύο χρόνια και βλέπουμε αν θα επανέλθει το τρένο στην Αργολίδα

Αντί για επαναλειτουργία του τρένου προς την Αργολίδα, αρκέστηκαν στη δοκιμή των γραμμών προκαλώντας τις αντιδράσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών που βλέπουν να απομακρύνεται για το απώτερο μέλλον η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Αργολίδα και προς την υπόλοιπη περιφέρεια. Όπως υποστήριξε στον «α» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους σιδηροδρόμους Πελοποννήσου Αντώνης Πετράκος η διοίκηση του ΟΣΕ δεν φαίνεται διατεθειμένη να το θέσει σύντομα σε κυκλοφορία.
Η στάση αυτή της διοίκησης εξόργισε τους συνδικαλιστές με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τη Δευτέρα την εκδήλωση της κοπής της πίτας που έγινε σε κεντρικό εστιατόριο του Άργους.
Η στάση τους αυτή όπως μας εξήγησε ο κ. Πετράκος προήλθε από τον εμπαιγμό των εργαζομένων από τη διοίκηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στους σιδηροδρόμους : «Συνέχεια μας κοροϊδεύουν. Μας είχαν υποσχεθεί ότι το τρένο θα έρθει τέλος Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια υποστήριξαν ότι θα γίνει η κοπή της πίτας με το τρένο παρόν και θα κάνουμε δοκιμές και σε ένα μήνα θα κυκλοφορήσουν τα τρένα. Τελικά εμείς διαπιστώσαμε ότι το τρένο ήρθε στο Άργος μόνο και μόνο προκειμένου να μην υπάρξει αντίδραση από εμάς, για να κόψουν ήσυχα την πίτα και τίποτε άλλο. Το έργο αυτό (σ.σ. η λειτουργία των τρένων) θα αργήσει να γίνει. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα χρειαστεί να περάσουν 4-5 μήνες. Υπάρχει όμως και μια περίπτωση να αργήσει πάρα πολύ. Η σύμβαση με τον εργολάβο τελείωσε τέλος Δεκεμβρίου και αν αρχίσουν καταγγελίες της σύμβασης τότε θα μπούμε σε μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει πάνω από 2 χρόνια.
Εμείς πιέζουμε να δοθούν τα χρήματα στον εργολάβο για να ολοκληρωθεί το έργο, όμως ο ΟΣΕ δεν έχει ορίσει ακόμα ένα συμβούλιο που θα εγκρίνει την δαπάνη. Όχι πως ενδιαφερόμαστε για τον εργολάβο, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο και να αρχίσουν να κυκλοφορούν τα τρένα», μας δήλωσε ο κύριος Πετράκος.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ είχαν ασκήσει πιέσεις στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ώστε η γραμμή να εκσυγχρονιστεί και να δέχεται τον προαστιακό χωρίς ωστόσο να το πετύχουν. Όπως υποστηρίζουν, η σύμβαση με τον εργολάβο δεν προέβλεπε τη διακοπή της κυκλοφορίας του τρένου κατά τη διάρκεια της τριετίας που πραγματοποιούνται τα έργα.
Για την επέκταση του προαστιακού έως το Ναύπλιο και με κόμβο για την υπόλοιπη περιφέρεια του Άργους, είχαν αναφερθεί με ανακοίνωσή τους οι «Οικολόγοι Πράσινοι» το περασμένο καλοκαίρι και βρήκαν ευρεία αποδοχή οι απόψεις σε όλη την περιφέρεια, πράγμα που δείχνει ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν το ρόλο του σιδηροδρόμου στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ανάλογη πρόταση, ως τελειωμένη μάλιστα, παρουσίασε και ο διευθύνων σύμβουλος διαχείρισης σιδηροδρομικού υλικού κ. Μαρκαντάσης στην Τρίπολη υποστηρίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα βγουν τα τεύχη δημοπράτησης της μελέτης για μια νέα γραμμή έως το Ναύπλιο προαστιακού σιδηροδρόμου. Σχολιάζοντας την αποκάλυψη του κ. Μαρκαντάση, συνδικαλιστές του ΟΣΕ υποστήριξαν ότι εδώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η βελτίωση, είναι δυνατό να μιλάμε για νέα γραμμή και μάλιστα για δημοπράτηση μελέτης χωρίς να έχει υπάρξει καν προμελέτη;

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ