Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

6/2/08

Χουνέρι στους φοιτητές απ’ το ΚΤΕΛ Αργολίδας στην Πάτρα

Καθημερινά πληθαίνουν οι δυσαρεστημένοι πολίτες απ’ τις υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΤΕΛ Αργολίδας. Αποκορύφωμα των αντιδράσεων υπήρξε η αδιαφορία του οδηγού του ΚΤΕΛ (σύμφωνα με πληροφορίες του «α» πρόκειται για τον Ναυπλιώτη οδηγό κ. Παπαντωνόπουλο σύμφωνα με το γραφείο κίνησης του ΚΤΕΛ Αργολίδας, ο οποίος δεν άφησε στο ΚΤΕΛ της Πάτρας όλα τα δέματα τα οποία έστελναν Αργείοι και Ναυπλιείς γονείς στα σπουδάζοντα παιδιά τους και τα ξαναπήρε πίσω!
Οι φοιτητές που περίμεναν στις 9-9.30 το βράδυ της Κυριακής τα πράγματά τους, προσπάθησαν μέσω του ΚΤΕΛ Πατρών να εντοπίσουν τον οδηγό, αλλά δεν κατέστη δυνατό αφού τα γραφεία του ΚΤΕΛ Ναυπλίου και Άργους είχαν κλείσει. Μετά από επίμονες προσπάθειες του ΚΤΕΛ Πατρών, εντοπίστηκε τελικά ο οδηγός ο οποίος άφησε τα αντικείμενα που ξαναπήρε μαζί του στον Ισθμό της Κορίνθου και από εκεί με Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Πατρών ξαναεπέστρεψαν στην Πάτρα στις 1.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας!
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να ξεροσταλιάσουν 4 ώρες περιμένοντας τα πράγματά τους και να σκεφτεί κανείς ότι την επομένη το πρωί θάπρεπε να προσέλθουν για εξετάσεις λόγω της εξεταστικής περιόδου στην οποία βρίσκονται. Ας σημειωθεί ότι στα δέματα βρίσκονταν τρόφιμα και καθαρά ρούχα.
Πέρα όμως απ’ αυτό υπάρχουν πολλές αντιδράσεις γενικότερα για την προσφορά υπηρεσιών. Το ΚΤΕΛ Αργολίδας ίσως είναι το μοναδικό σε όλη τη χώρα που δεν έχει προχωρήσει σε σύστημα μηχανοργάνωσης για το κλείσιμο θέσεων. Λόγω της έλλειψης αυτής αναγκάζονται πολλοί επιβάτες που μεταβαίνουν προς περιοχή της Κορινθίας να ταξιδεύουν όρθιοι ή να διαπληκτίζονται μ’ αυτούς που μεταβαίνουν προς Αθήνα προκειμένου να κάτσουν σε κάποια πιθανόν κενή θέση.
Ερωτηματικό όμως παραμένει τι γίνεται και με τον εκσυγχρονισμό του στόλου του ΚΤΕΛ αφού ορισμένα Λεωφορεία παρά το εμφανισιακό τους λίφτινγκ δεν κρύβουν πλέον τα χρόνια τους και ιδίως αυτά με τα οποία γίνεται η συγκοινωνία εντός του Νομού.
Φαίνεται πως το ΚΤΕΛ του Άργους δεν βάζει μυαλό να μιμηθεί τους συναδέλφους του στην Τρίπολη, όπως και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, ώστε να μεταφερθούν σε σύγχρονο κέντρο εκτός της πόλης, όπου πέρα απ’ τις κυκλοφοριακές ανάγκες τα ΚΤΕΛ εμπορεύονται με οικονομική επιτυχία την ενοικίαση καταστημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «α» μερίδα ιδιοκτητών Λεωφορείων του ΚΤΕΛ Άργους μόλις πληροφορήθηκε ότι ο Δήμος σκοπεύει να τοποθετήσει πινακίδες στην πόλη που θα απαγορεύουν την είσοδο και την στάθμευση αυτοκινήτων άνω των 20 τόνων, πράγμα που σημαίνει ότι τα Λεωφορεία θα αποκλεισθούν απ’ την πόλη άφησε να διαχέεται εντόνως ότι το ΚΤΕΛ θα σταματήσει τα δρομολόγια από και προς Άργος.
Όπως μάθαμε από παράγοντες του Δήμου, «η στάση αυτή αν είναι κοινή απόφαση όλων των ιδιοκτητών πρόκειται για εκβιασμό να μην εφαρμοστούν σειρά αποφάσεων των Δημαρχιακών Συμβουλίων όπου εδώ και μια δεκαετία επανειλημμένα έχουν αποφασίσει την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ». Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές εκτιμάται ότι η απώλεια εσόδων του ΚΤΕΛ στην περίπτωση που διακόψουν τα δρομολόγια στο Άργος θα είναι τεράστια οπότε δεν πρόκειται αν προβούν στην υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Δήμος Άργους είναι πλέον υποχρεωμένος να προβεί στην απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από το Άργος, δεδομένου ότι η μη εφαρμογή απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σημαίνει ότι μπορεί όλη η δημοτική αρχή να θεωρηθεί έκπτωτη.
Εξ άλλου δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες από πλευράς ΚΤΕΛ, αφού είχαν περάσει πάνω από 10 χρόνια από την πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ, οπότε είχαν όλα τα χρονικά περιθώρια να επιλέξουν το σημείο όπου θα μετεγκατασταθούν.
Να σημειώσουμε εδώ την διαφορετική συμπεριφορά του ΚΤΕΛ Ναυπλίου, το οποίο αντιλαμβανόμενο τις σύγχρονες απαιτήσεις, ζήτησε από μόνο του στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου να του εγκριθεί η μετεγκατάστασή του πλησίον της εισόδου της πόλης.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς δεν είναι οτι μεταχειρίζονται τα πράγματα που οι ανθρωποι τα στελνουν επι πληρωμή χωρίς ευθύνη και συνέπεια αλλά και εμάς τους κατοίκους του κρανιδίου μας αναγκάζουν αφου κατηργησαν την στάση της κατω πλατείας του Κρανιδίου να ταλαιπωρούμαστε και με 10 λεπτη καθυστερηση και κοπο περισσό να φτάνουμε κατάκοποι και καταϊδρωμένοι στα σπίτια μας

οπως μαρτυρεί και η επιστολή αυτή:

«Αθήνα 4 - 2 - 2008
Αγαπητέ μου κύριε Σφυρή,
Εκλεγμένε Δήμαρχε και πρώτε πολίτη του Δήμου μας,

Την παρελθούσα Παρασκευή 01 – 02 – 2008 το βράδυ έφθασα με το λεωφορείο του Κτελ Αργολίδος από την Αθήνα στο Κρανίδι μας.
Όταν μετα παρακλήσεων ζήτησα να μου τοποθετήσουν τις αποσκευές για την στάση της Κάτω Πλατείας μου είπαν ότι δεν θα γίνει η στάση.
Αφού μου είπαν έτσι, εγώ ζήτησα να μάθω την αιτία της αλλαγής και μας είπαν ότι αυτή η αλλαγή έγινε κατόπιν της γνώμης Σας, του Δημάρχου Κρανιδίου!
Όταν όμως τους είπα ότι αυτό αποκλείεται να το έκανε ο Δήμαρχος μας, αυτοί αντέδρασαν και είπαν να απευθυνθούμε σε εσάς (για τα παράπονα μας, κατά πως λέει ο λαός «τα παράπονα σας στο Δήμαρχο»).
Άρα, ερωτώ υμάς, εσείς πήρατε αυτή την απόφαση : τα από Αθηνών διερχόμενα λεωφορεία να μην κάνουν την απαραίτητη όσο και παλαιοτάτη στάση, για τους επί τρεις και πλέον ώρες ταξιδεύοντες ανθρώπους – επιβάτες;;;
Να μην κατέρχονται μετά των αποσκευών τους στην πλατεία την κατά το κοινώς λεγόμενο ‘‘κάτω πλατεία’’, την πλατεία του αλήστου μνήμης ήρωος, Αρχιμανδρίτου κυρού Αρσενίου Κρέστα;;;
Είναι εφικτό να κατερχόμεθα από την κεντρική – άνω πλατεία με τις αποσκευές μας;;;
Ποίος ο λόγος να χρησιμοποιούμε ένα μέσο που καθυστερεί και δεν μας εξυπηρετεί προς το δικό μας συμφέρον και την δική μας ευκολία (των αμοιβόντων προς τον σκοπό αυτό ικανοποιητικώς) ;
Δηλαδή θα μπορούσε η με μεταφορικά μέσα ιδιωτικά – να είναι ασφαλεστέρα η μετακομιδή με ίδια μέσα -taxi- προς τούτο υπάρχοντα αρκετά.
Π α ρ α κ α λ ώ επιληφθείτε προσωπικώς!
Όλους μας ενδιαφέρει η λύση των προβλημάτων που μας αφορούν για την ασφαλή και ταχεία (μετα) κομιδή στα μέρη μας, στην ξεχασμένη νότια Αργολίδα ιδία δε την Ερμιονίδα!


Μετά τιμής.
Ιεροδιάκονος Ιερόθεος Λουμουσιώτης

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ