Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

16/4/08

Λύση Αγγελόπουλου για σκουπίδια

Την χρυσή τομή, φαίνεται ότι βρήκε τελικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Αγγελόπουλος, για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου, εν όψει των υψηλών προστίμων που θα αρχίσουν να πέφτουν στους ΟΤΑ.
Η περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται αυτή την στιγμή με τις 28 τουλάχιστον παράνομες χωματερές που βρίσκονται στην Αργολίδα και με τις 327 περίπου παράνομες χωματερές που λειτουργούν σε όλη την Πελοπόννησο, φαίνεται ότι σύντομα θα πάψει να συνεχίζεται.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθ. Νάκος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Διϋπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων σε όλη την Ελλάδα, περίπου σε δύο χρόνια θα είναι εγκατεστημένες οι μονάδες Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,
Αρχικά θα κατασκευαστούν τρεις: μία στα όρια των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας, μία στην Μεσσηνία και μία στην Λακωνία.
Σε σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του κου Νάκου γι’ αυτό το θέμα, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Νίκος Αγγελόπουλος, οι δήμαρχοι των πέντε πρωτευουσών των νομών της Περιφέρειας και οι πρόεδροι των πέντε φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Σε χώρους του δημοσίου, οι οποίοι έχουν γίνει αποδεκτοί απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς θα κατασκευαστούν οι μονάδες Ολοκληρωμένης Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων.
Σε ότι αφορά τον νομό Αργολίδας, όλα κινήθηκαν με μυστικότητα για να μην υπάρξουν αντιδράσεις, αν και το σημείο που επελέγη δεν φαίνεται να επηρεάζει και να δημιουργεί αντιδράσεις. Μάλιστα, στο θέμα αυτό, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός ο Περιφερειάρχης Νίκος Αγγελόπουλος, ώστε επιτέλους να δοθεί ένα οριστικό τέλος στο καυτό αυτό θέμα.
Ο χώρος που επελέγη είναι το σημείο που τέμνει τους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας, στα όρια των δήμων Κουτσοποδίου, Τενέας και Νεμέας.
Για την υπόλοιπη Πελοπόννησο επελέγησαν για τις μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, τα όρια του δήμου Οιχαλίας της Μεσσηνίας και τα όρια του δήμου Κροκεών Λακωνίας.
Ο υφυπουργός Αθανάσιος Νάκος, σημείωσε ότι μετά από προσπάθεια του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπήρξε συναίνεση των φορέων της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Αργολίδας, στην δημιουργία ενός χώρου υγιειονομικής ταφής υπολειμάτων (ΧΥΤΥ) στην ευρύτερη περιοχή και σε χώρο του δημοσίου διαθέσιμο και αποδεκτό.
Οι χώροι αυτοί, έχουν γίνει αποδεκτοί από όλους τους αρμόδιους φορείς, ενώ η διϋπουργική επιτροπή και το Υπουργείο Εσωτερικών, θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος με ένταξη των έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα και τεχνική στήριξη των μελετών. Ο κος Νάκος τόνισε με έμφαση ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός τόνισε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου, αγγίζει το μηδέν στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων και τα χρόνια που χάθηκαν πρέπει να καλυφθούν. Υπογράμμισε δε, ότι η περιφέρεια είναι πρωταθλήτρια με 327 ΧΑΔΑ προς αποκατάσταση. Επισήμανε πάντως ότι καταβάλλεται προσπάθεια από όλους τους ΟΤΑ και από την Περιφέρεια να κλείσουν οι περισσότερες χωματερές μέχρι το τέλος του χρόνου και να μείνουν ενεργοί μόνον 50 ΧΑΔΑ, ώστε να δοθεί μια μικρή παράταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει θέσει ως όριο λειτουργίας τους την 31 Δεκεμβρίου 2008. Από την πρώτη ημέρα του 2009 ο κάθε δήμος που διαθέτει ΧΑΔΑ θα πληρώνει πρόστιμο 30.000 ευρώ την ημέρα.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ