Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

25/6/08

Ο χαμένος χρόνος

Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου

Σηκώθηκαν βιαστικά να ετοιμαστούν για τις πρωινές τους καθημερινές βουβές σχεδόν υποχρεώσεις. Μια άλλη επανάληψη «των μοντέρνων καιρών» του Τσάρλι Τσάπλιν στην καθημερινή μας κωμικοτραγωδία. Μηχανικά άνοιξε την τηλεόραση στο κανάλι των ειδήσεων, η πρωινή δόση από οπτικού και λεκτικού άγχους ( φόνοι, καταστροφές , επικείμενες απειλές). Στο μπάνιο από το ραδιόφωνο τα αθλητικά νέα,
αποκλείστηκε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κόπηκε και αυτός στο βιαστικό του ξύρισμα, στραβά, βουβά και ανάποδα ξεκίνησε η μέρα.
Στο άλλο μπάνιο ο μικρός γιος να ετοιμάζεται μόνος του και η μάνα βιαστικά και γρήγορα να ετοιμάζει την μικρή κόρη .
Βουβοί, αμίλητοι με συντονισμένες κινήσεις μπήκαν στο αυτοκίνητο, άφησαν με ένα βιαστικό φιλί τα παιδιά στα σχολεία του και πήγαν ο κάθε γονιός στην δουλειά του .
Κάθε απομεσήμερο γύρω στις 3 γίνεται η βουβή ανασύνθεση της οικογένειας,
Κοινός τόπος το αυτοκίνητο, οι ίδιες μονότονες εικόνες για την επιστροφή ο ίδιος μονότονος ραδιοφωνικός σταθμός, οι ίδιες μονότονες ερωτήσεις
- - πως τα πήγαμε σήμερα
- - καλά όλα καλά
Δεν είχε σημασία ποιος ρώταγε , ίδια θα ήταν η ερώτηση ίδια και η απάντηση. Από το κινητό η παραγγελία για έτοιμο φαγητό, ο καθένας στο πλαστικό του πιάτο το μοναχικό του φαγητό.
Βουβή ξεκούραση το απομεσήμερο.
Το απόγευμα η κοπέλα, η παιδαγωγός που έχουν κανονίσει πήρε την μικρή στον παιδότοπο. Η παιδοψυχολόγος τους είπε ότι έχει ανάγκη από παιγνίδι, βρήκαν την κατάλληλη κοπέλα να ασχολείται μαζί της. Δεν άκουσαν φαίνεται όταν τους είπε ότι το παιδί έχει ανάγκη να παίζει μαζί τους.
Η μάνα να προσπαθεί να οργανώσει το νοικοκυριό , πατέρας και γιος χαμένοι στο διαδίκτυο. Ο πατέρας είχε κατορθώσει ουσιαστικά να βρει μια δεύτερη δουλειά μέσω του διαδικτύου ( το χρυσό οικονομικό άλλοθι για να δικαιολογήσει την διαδικτυακή του απομόνωση ) και ο γιος υποτίθεται ότι το έχει για εκπαίδευση και διασκέδαση.
Ένα απόγευμα ο δικός του υπολογιστής παρουσίασε σημαντική βλάβη, έστειλε μήνυμα στον μικρό ότι θα χρησιμοποιούσε τον δικό του.
Κατά λάθος , βρήκε τα μηνύματα του γιου του, του κόπηκαν κυριολεκτικά τα πόδια . Από την μια ο γιος του δεχόταν έντονα απειλητικά και προσβλητικά μηνύματα από κάποιον άγνωστο, από την άλλη ο ίδιος ο μικρός ήταν μέλος μια ομάδας νέων που σκέφτονταν σοβαρά την αυτοκτονία σαν λύση στα προβλήματα τους, «καλύτερα ένα φρικτό τέλος παρά μια φρίκη χωρίς τέλος» ήταν ένα από τα βασικά τους συνθήματα.
Ποια φρίκη σκέφτηκε αφού όλα του τα παρέχω . Και τότε του ήρθε στο μυαλό τα αποτελέσματα έρευνας που διάβαζε στις εφημερίδες στο διαδίκτυο. ( Είχε χρόνια να ξεφυλλίσει και να μυρίσει εφημερίδα , αφού πλέον τις διάβαζε σε ανοιχτή γραμμή στο διαδίκτυο), έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
«ένα στα δυο παιδιά πάσχουν από άγχος ή κατάθλιψη». «ο τρόπος ζωής καθημερινότητα στο σχολείο, το ποσοστό ενδοοικογενειακής επικοινωνίας, αλλά και άλλοι παράγοντες όπως και η χρήση του Ιντερνέτ και ο παράγοντας βία ( σε κάθε μορφή του ) φαίνεται να είναι μια από τις κύριες πηγές του προβλήματος» «11 στους 100 χρήστες ηλικίας 13-15 ετών έχουν δεχθεί απειλές μέσω υπολογιστή η κινητού , το αυξάνει στο 17% στις ηλικίες 16-17 ετών » ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 21/6/08
«Καθοριστικός παράγοντας αναδεικνύεται ο χρόνος ενασχόλησης του γονέα με το παιδί και αναφορικά με την «διαχείριση του άγχους και της κατάθλιψης των παιδιών.» ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 21/6/08
Τρομοκρατήθηκε και φωτίστηκε , κλείνει βιαστικά τον υπολογιστή και τρέχει στο χαρτόκουτο με τις μπύρες , μερικές τις ήπιε βλέποντας τους αγώνες , θυμήθηκε ότι έδιναν δώρο μια μπάλα ποδοσφαίρου. Την βρίσκει και την φουσκώνει βιαστικά .
- - τι έπαθες τι κάνεις εκεί ( τον ρωτά σαστισμένη η γυναίκα του)
- - θα κερδίσω τον χαμένο χρόνο, θα σου εξηγήσω μετά
Με τις αθλητικές φόρμες περίμενε τον γιο του κάτω από το φροντιστήριο.
- - μπαμπά τι έπαθες; τον ρώτησε με έκπληξη ο μικρός
- - πάμε για ένα διπλό στα 7 γκολ και ο χαμένος κερνά τα παγωτά.
Αγκαλιασμένοι γύρναγαν στο σπίτι, ο μικρός έτρωγε το παγωτό της νίκης του, τον κοίταξε σα να ανακάλυπτε τον πατέρα του μετά από πολλά χρόνια .
- - μπαμπά να κάτσουμε λίγο πριν μπούμε στο σπίτι στο παγκάκι να σου πω κάτι, έχεις χρόνο;- τώρα που βρήκα τον χαμένο χρόνο, έχω όσο χρειάζεσαι …

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ