Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

16/7/08

Δεν άλλαξε η δημοτική αρχή στον δήμο Επιδαύρου

Με 132 ψήφους διαφορά, επανεξελέγη δήμαρχος Επιδαύρου ο κος Νίκος Γεώργος, στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, που έγιναν με απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου. Στις κάλπες προσήλθαν 2846 ψηφοφόροι, από τους 4086 εγγεγραμμένους, ενώ βρέθηκαν και 76 άκυρα - λευκά ψηφοδέλτια.
Οι εκλογές έγιναν σε ήρεμο κλίμα, παρά την ένταση που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων.
Χαρακτηριστική είναι η αποχή που σημειώθηκε στα περισσότερα εκλογικά τμήματα.
Ο Αλέξανδρος Λιμνιάτης πάντως δεν φαίνεται να βοηθήθηκε σημαντικά από την συμμαχία του με τον κο Νίκο Βρεττό ο οποίος δεν κατέβασε τελικά ψηφοδέλτιο, όπως άλλωστε είχε δηλώσει στον «α» από την προηγούμενη εβδομάδα.
Δυνατό χαρτί του Νίκου Γεώργα αποδείχθηκε το δημοτικό διαμέρισμα της Αρχαίας Επιδαύρου, που φαίνεται ότι του έδωσε την άνετη επικράτηση έναντι του αντιπάλου του Αλέξανδρου Λιμνιάτη. Κέρδισε τους υπερδιπλάσιους ψήφους στην Αρχαία Επίδαυρο, ο κος Γεώργας. Αν δεν κατάφερνε να κερδίσει στην έδρα του δήμου, όπως προκύπτει από την ανάλυση των αποτελεσμάτων θα έχανε τις εκλογές.
Αντίθετα ο κος Λιμνιάτης επικράτησε στην Δήμαινα και στην Νέα Επίδαυρο, αλλά η επικράτησή του στα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα δεν ήταν αρκετή για να του δώσει την νίκη.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα στα 12 εκλογικά κέντρα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Επιδαύρου.
Οι έδρες των δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται είναι 13 και οι έδρες των τοπικών συμβούλων είναι 3.
Μετά την έκδοση των επισήμων αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου ο επανεκλεγείς δήμαρχος Νικόλαος Γεώργας θα καλέσει σε ορκωμοσία και ανάληψη καθηκόντων το νέο του δημοτικό συμβούλιο τις επόμενες ημέρες.Αμέσως μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος ο επανεκλεγείς δήμαρχος Νίκος Γεώργας, δήλωσε στον «α»: «Άστραψε το δίκιο. Ο κόσμος είναι αυτός ο οποίος τελικά έδωσε το στίγμα της νίκης και όχι τα δικαστήρια. Διότι ο Λιμνιάτης δεν πίστεψε τελικά στον κόσμο. Γιατί αν πίστευε στην δύναμη του κόσμου αυτού, θα είχε καταλάβει από τον Οκτώβρη του 2006, ότι έπρεπε να σεβαστεί πρώτα τον κόσμο και τη λαϊκή βούληση, παρά να περιμένει από δικαστικές αποφάσεις να διοικήσει το Δήμο Επιδαύρου».Τονίζει ακόμα ο εκλεγείς δήμαρχος: «ευχαριστώ όλους τους συμπατριώτες – συνδημότες μου, του Δήμου Επιδαύρου και υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις στο έργο μου». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, απέστειλε στον επανεκλεγέντα δήμαρχο, την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή: «Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητέ Νίκο, Θερμά συγχαρητήρια και σε σένα και σε όλη την παράταξή σου για τη χθεσινή σας νίκη. Η νίκη αυτή σηματοδοτεί μια νίκη της ίδιας της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Επιδαύρου που απαιτεί σε όλες τις περιπτώσεις να γίνεται σεβαστή η βούλησή της, έτσι όπως κάθε φορά αυτή εκφράζεται.
Η βούληση των πολιτών της Επιδαύρου ήταν να επιλέξουν εσένα και την παράταξή σου από τον Οκτώβρη του 2006 να διοικήσετε το Δήμο για τέσσερα χρόνια.
Η χθεσινή επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών σε εσάς δείχνει ότι οι πολίτες της Επιδαύρου δεν θέλουν πια ούτε κραυγαλέες κομματικές παρεμβάσεις ούτε παραγοντισμούς κάθε είδους για τα θέματα που αφορούν το Δήμο τους. Ο σεβασμός στη λαϊκή ετυμηγορία αποτέλεσε για άλλη μια φορά καθοριστικό κριτήριο.
Είμαι βέβαιος ότι εσύ και οι συνεργάτες σου, με νέα ορμή και δύναμη, με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και κοινωνική ενότητα θα διεκδικήσετε για το Δήμο της Επιδαύρου όλα αυτά που δικαιούται ένας από τους ιστορικότερους δήμους της χώρας και μια από τις πιο όμορφες περιοχές του τόπου μας. Θερμά συγχαρητήρια για άλλη μια φορά και κάθε δύναμη στο έργο σας».
Ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «Δυνατή Επίδαυρος» Αλέξανδρος Λιμνιάτης με ανακοίνωσή του που έστειλε την Δευτέρα το πρωί , ευχαριστεί τους συνεργάτες του, που - όπως επισημαίνει- «με αυταπάρνηση έδωσαν έναν τίμιο αγώνα, υπερασπιζόμενοι τη νομιμότητα και τους θεσμούς».
Παράλληλα εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσους τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους (το 47,62%), από την οποία –όπως λέει- «αντλεί τη δύναμη να συνεχίσει, να ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση για το καλό του τόπου, ελέγχοντας τη νομιμότητα, σε όλες τις ενέργειές , τις κινήσεις και τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής».
Ο κος Λιμνιάτης παρά την ήττα του επιμένει στις επιθέσεις του κατά του κου Γεώργα λέγοντας: «παρά την ανυπαρξία έργου, ο λαός της Επιδαύρου, αποφάσισε να δώσει στην παρούσα δημοτική αρχή, μια δεύτερη ευκαιρία, που θα κριθεί στο τέλος της θητείας της ».
Μετά από όλα αυτά και τις επαναληπτικές εκλογές που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή, η Επίδαυρος μετά από ένα σημαντικά χαμένο χρονικό διάστημα, σιγά σιγά θα επανέλθει στους ρυθμούς της και καλό θα είναι να αρχίσει να παράγεται το έργο της δημοτικής αρχής, αφού μέχρι τώρα, σημαντικός χρόνος αναλώθηκε στα δικαστήρια και σε μια δεύτερη προεκλογική περίοδο μέσα στην ίδια τετραετία.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ