Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

28/8/08

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Ερμιονίδας απειλούν με κατάληψη του ΙΚΑ

Το ασφαλιστικό κινητοποιεί τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της Ερμιονίδας που απειλούν με καταλήψεις αν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον.
Μετά την πρόσφατη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου, πέραν της αρνητικής εξέλιξης με την μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας, υπάρχουν και οι δυσμενείς αλλαγές για τους ασφαλισμένους στο ΤΑΞΥ τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ερμιονίδας.
Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, τους είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνει ανανέωση των συμβάσεων των γιατρών του Τ.Α.Ξ.Υ (Ι.Κ.Α) για δυο χρόνια ώστε να δοθεί ο χρόνος προσαρμογής στο νέο ταμείο.
Η υπόσχεση τους όμως δεν τηρήθηκε όπως και πολλές άλλες που δόθηκαν στον κλάδο τους, με αποτέλεσμα από εδώ και έναν μήνα, από την 1η Αυγούστου, να μην εξυπηρετούνται πλέον από γιατρούς του ταμείου τους, αλλά να χρειάζεται να κλείσουν ραντεβού μέσω του 184 στους γιατρούς του Ι.Κ.Α.
Ένα δεύτερο θέμα και πολύ σοβαρό πρόβλημα που θα βρουν μπροστά τους στο άμεσο μέλλον είναι ότι το τοπικό υποκατάστημα του Τ.Α.Ξ.Υ θα λειτουργεί έως το τέλος Οκτωβρίου 2008. Η εξυπηρέτηση από τότε και μετά, θα γίνεται μόνο στο Ναύπλιο από έναν υπάλληλο ο οποίος θα είναι μέσα στο Ι.Κ.Α.
Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Ερμιονίδας, με ανακοίνωσή τους απαιτούν να παραμείνει για όλη την Ερμιονίδα ο υπάλληλος στο Ι.Κ.Α Κρανιδίου έτσι ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα οι εκατοντάδες ασφαλισμένοι του κλάδου στην επαρχία Ερμιονίδας και όχι να πηγαίνουν στο Ναύπλιο το οποίο απέχει 80 χιλ.
Σκέφτονται μάλιστα να αντιδράσουν δυναμικά κάνοντας συμβολική κατάληψη στο Ι.Κ.Α δείχνοντας έτσι την δυσαρέσκεια τους.
Εντωμεταξύ σε ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ερμιονίδας, που απευθύνεται στον νομάρχη, στους βουλευτές, στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, στην Επιθεώρησης Εργασίας και στους δημάρχους Κρανιδίου και Ερμιόνης, επισημαίνουν:
«Όλοι γνωρίζετε για τις μεγάλες εξελίξεις και ανατροπές που υφίσταται ο κλάδος μας
λόγω του νέου νομοσχεδίου του ασφαλιστικού.
Σας ενημερώνουμε ότι παρά την υπόσχεση που λάβαμε για σταδιακή προσαρμογή στο νέο
ταμείο μας, αυτό δεν κατέστη δυνατό γιατί για άλλη μια φορά δεν τηρούν τις υποσχέσεις
που μας είχαν δώσει και δεν σκέφτηκαν καθόλου τους εργαζομένους τις επαρχίας μας.
Αναγκάζοντας έτσι τους εκατοντάδες ασφαλισμένους του Τ.Α.Ξ.Υ στην επαρχία Ερμιονίδας
να μεταβαίνουν στο Ναύπλιο να εξυπηρετηθούν. Όπως καταλαβαίνετε λόγω της μεγάλης αποστάσεως αυτό είναι πολύ δύσκολο και επιφέρει και οικονομική επιβάρυνση.
Αυτό επίσης σημαίνει και επαναφορά της επαρχίας στην περίοδο της δεκαετίας του 70 τότε που όπως θυμούνται οι παλαιότεροι δόθηκαν αγώνες για να εγκατασταθεί υποκατάστημα Τ.Α.Ξ.Υ στην επαρχία.
Σας ενημερώνουμε ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά για να πετύχουμε την παραμονή του υπαλλήλου του Τ.Α.Ξ.Υ (Ι.Κ.Α) στην επαρχία μας ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι.
Σας καλούμε ή μάλλον απαιτούμε να σταθείτε στο πλευρό μας για την δικαίωση και επιτυχή έκβαση του αγώνα μας, γιατί ζούμε σε μια επαρχία καθαρά τουριστική. Αυτό ας μην το ξεχνάμε».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ