Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

10/9/08

Φοβού τους πολιτικούς βασιλιάδες νέους ορισμούς «ρούχα» φέροντες και στείλε το μήνυμα ελπίδα …

Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου

 ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει η Αγία Γραφή αναγνωρίζοντας πέρα από την θεολογική ερμηνεία την τεράστια δύναμη του Λόγου για την ανθρωποποίηση του ανθρώπου . Ο Λόγος ο προϋπάρχων σαν λειτουργική εγκεφαλική δυνατότητα είναι αυτός που κινητοποίησε και ενεργοποίησε τις νευρολογικές διαδικασίες για την έναρξη του εγκεφαλικού ανθρώπου . Είναι αυτός ο μηχανισμός , η δομή και λειτουργία που δίνει στον άνθρωπο την δυνατότητα της κατά-νόησης αλλά είναι και ο μηχανισμός μέσω του οποίου μπορεί να ελέγχει ολοκληρωτικά ο άνθρωπος .

Ο ΛΟΓΟΣ ΟΡΙΖΕΙ , προστάζει επιθυμεί , δίνει τα κλειδιά για να δεις τον κόσμο , να τον ορίσεις να τον κατηγοριοποιήσεις , να τον οργανώσεις και να τον χειριστείς . Ο κάθε πολιτισμός ανάλογα με το βασικό χαρακτηριστικό της δύναμης πάνω στην οποία στηρίχτηκε πήρε και ένα όνομα , π,χ. βιομηχανικός αυτός που στηρίχτηκε στην αυτοματοποίηση της παραγωγής , ηλεκτρονικός ο δικός μας που στηρίζεται στην δυναμική της ανταλλαγής ηλεκτρονικών πληροφοριών .Και ο τελευταίος πολιτισμός είναι και ο πιο επικίνδυνος γιατί στηρίζεται στην διάδοση της πληροφορίας , στην βάση της αντίληψης μας για τον κόσμο. Αυτός που ελέγχει την πληροφορία την είδηση την γνώση ελέγχει και την ελευθερία μας . Αυτός που ελέγχει την δύναμη του ορισμού μπορεί να διαστρεβλώσει την αντίληψη μας για τον κόσμο . Τον βασιλιά που ήταν γυμνός επαγγελματίες ράφτες  τον έπεισαν ότι τα καλύτερα ρούχα ήταν αυτά τα αόρατα που του έφτιαξαν αυτοί , του έδωσαν ένα γυμνό ενδυματολογικό ορισμό και αυτός τον επέβαλε στους υπηκόους του. Οι οποίοι στην γυμνή του παρέλαση χειροκροτούσαν τα αόρατα ρούχα .

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ζούμε το φαινόμενο του γυμνού πολιτικού λόγου και επαγγελματίες ράφτες  της πολιτικής προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο βασιλιάς είναι ντυμένος με τα ρούχα που αρμόζουν και είναι και αυτά που επιθυμεί ο λαός του . Επαγγελματίες οι οποίοι ανακαλύπτοντας την δυναμική του ορισμού μέσα από τη πληθώρα εντύπων και τηλεοπτικών διαφημίσεων κατόρθωσαν ή προσπαθούν να κατορθώσουν να ανακηρυχτούν γυμνοί βασιλιάδες της καθημερινής μας ζωής .

Με τα ανύπαρκτα ρούχα τους ισχυρίζονται ότι είναι ικανοί να ντύσουν τις πιο απλές και τις πιο σύνθετες ανάγκες μας και όχι μόνο αυτό , αλλά και αυτόχρίζονται και ως οι μοναδικοί που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Φαινομενικά είναι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να διεκδικήσουν την εξουσία αλλά ουσιαστικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μεταπωλητές των προϊόντων πανέξυπνων διαπλεκόμενων ραφτών των οποίων ουσιαστικά την πραμάτεια πουλούν. Οι υποψήφιοι πολιτικοί βασιλιάδες κρατώντας τα σκήπτρα του ορισμού διαβαίνουν τους τηλεοπτικούς και καθημερινούς μας δρόμους για να προσφέρουν ενδύματα για τις ανάγκες μας . Αλλά τι μπορεί να σου δώσει ένας γυμνός υποψήφιος . Τίποτα παρά μόνο τον ορισμό και την υπόσχεση. Υπερασπίζοντας με πάθος την συντεχνιακή λογική ότι μόνο αυτοί μπορούν να διαχειρίζονται τις τύχες μας και ότι ο δικός τους τρόπος είναι ο μοναδικός για την διοίκηση και οργάνωση της κοινωνίας μας .

ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ είναι το μικρό παιδί που κλείσαμε στο υπόγειο του οικοδομήματος της ενηλικίωσης μας . Αν ο μικρός επαναστάτης κατορθώσει και το σκάσει από το υπόγειο που τον κλείσαμε , όταν βρεθεί στο δρόμο της μεγάλης πολιτικής παρέλασης δεν θα διστάσει άλλη μια φορά να  φωνάξει την γύμνια του βασιλιά. Σε εμάς βέβαια θα παραμείνει το δίλημμα να βγάλουμε τα ενήλικα παραμορφωτικά γυαλιά μας και να δούμε την πραγματικότητα μέσα από τα μάτια ενός πιτσιρικά ….Με την καινούργια όραση μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα και ας μην έχουν τον κατάλληλο απόκωδικοποιητή για να το αναλύσουν.

 

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ