«Είμαστε ριζικά αντίθετοι, όπως και με τον πρώτο Καποδίστρια. Να ξεκαθαρίσω το εξής: Δεν είναι το ζήτημα των διαδικασιών, εάν ρωτήθηκαν ή δεν ρωτήθηκαν οι δήμοι ή τα διοικητικά ή τα γεωγραφικά όρια. Η ουσία αυτής της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι να διαμορφωθούν λίγα συγκεντρωτικά όργανα διοίκησης, τα οποία θα περνάνε την κυρίαρχη πολιτική, την κυβερνητική πολιτική, και κυρίως θα δημιουργούν προϋποθέσεις εισόδου των επιχειρηματιών σε όσο γίνεται περισσότερους χώρους και σε βάθος. Αυτό δε μπορεί να γίνει σε ένα στενό τοπικό επίπεδο. Οι επιχειρηματίες με τη μορφή των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπουν”. Τα παραπάνω δήλωσε για την διοικητική μεταρρύθμιση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από το Ναύπλιο.
Πρόσθεσε ότι «ο μεγάλος υπαρκτός κίνδυνος είναι να περάσουν στη νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση τομείς της Παιδείας, της πρωτοβάθμιας, το Λύκειο, θα περάσουν τα νοσοκομεία με γνωστό χάπι ότι όταν αυτά αποκεντρωθούν υπάρχει λαϊκή συμμετοχή και λύνονται τα προβλήματα. Το αντίθετο θα γίνει. Θα μειώσουν ακόμα περισσότερο την κρατική επιχορήγηση και θα προσθέσουν στους εργαζόμενους νέα χαράτσια. Είμαστε ριζικά αντίθετα και καλούμε να δημιουργηθεί ένα κλίμα να τον αποτρέψουμε να περάσει».
Η κα Παπαρήγα στην περιοδεία της στην Αργολίδα την προηγούμενη Τετάρτη, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, το Δικαστικό Μέγαρο, τον Δικηγορικό Σύλλογο και το Σωματείο Δικαστικών Υπαλλήλων. Επίσης επισκέφθηκε την Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων και συναντήθηκε με την προσωρινή διοίκηση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου, ενώ μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Γκέρμπεση.
Αναφερόμενη στο επίκαιρο θέμα του νερού είπε: «Εμείς υποστηρίζουμε ότι η επίλυση του προβλήματος του Ανάβαλου, μπορεί να δώσει λύση για το νερό για όλη την Αργολίδα, να περιορίσει τις γεωτρήσεις, γιατί με τις γεωτρήσεις δεν λύνεται το ζήτημα, χώρια που πολλαπλασιάζει τα άλλα προβλήματα. Να γίνουν τα απαραίτητα μικρά φράγματα, να υπάρχει δηλαδή ένας σχεδιασμός για όλο το νομό, να αντιμετωπιστεί η έλλειψη και το πρόβλημα γενικά του νερού στην περιοχή της Ερμιόνης και του Κρανιδίου. Δηλαδή να υπάρχει το κεντρικό έργο - άξονας που είναι ο Ανάβαλος, όχι με ιδιωτική εταιρεία, όπως προτείνουν εδώ οι τοπικοί παράγοντες, βουλευτές της ΝΔ, η κα Παπαδημητρίου κλπ και ταυτόχρονα να συνδυαστεί με τα μικρότερα έργα που εξασφαλίζουν νερό για άρδευση, αλλά και πόσιμο νερό. Και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα».
Μιλώντας για την οικονομία επισήμανε: «το ΚΚΕ έχοντας προτάσεις και συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν την καθημερινότητα των εργαζομένων επιδιώκει να διαμορφωθεί ένα κίνημα χειραφετημένο από την κυρίαρχη πολιτική, χειραφετημένο από τα πλάνα αριστερά λόγια των κομμάτων που στην πραγματικότητα απλώς θέλουν να πάρουν μέρος στην διακυβέρνηση και τίποτα άλλο. Να διαμορφωθεί ένα λαϊκό κίνημα χειραφετημένο από την κυρίαρχη πολιτική, καλά οργανωμένο που να επιβάλλει και κάποιες νίκες σήμερα και κυρίως ριζική αλλαγή προς όφελος της εργατικής, της λαϊκής εξουσίας αύριο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Δεν μπορεί να διαπραγματεύονται σήμερα οι εργαζόμενοι πόσα θα χάσουν, π.χ. να δεχόμαστε τις θέσεις της ΓΣΕΕ που λέει 1000€ επίδομα το χρόνο για την ακραία φτώχεια. Αυτά τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση είναι μέτρα αφαίρεσης νέων δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους και χαράτσια, και τα φορολογικά. Αυτά τα μέτρα που προτείνει η αντιπολίτευση, η κομματική και η συνδικαλιστική ηγεσία, είναι μέτρα που σαν «ασπιρίνη» δεν πρόκειται να ρίξουν τον πυρετό ούτε στο 37. Άντε από το 40 να το πάνε στο 39,5».
Τέλος αναφερόμενη στο θέμα που έχει προκύψει με την απόφαση του πρωτοδικείου Ναυπλίου και τη λειτουργία του νέου Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Αργολίδας, είπε «Οι νόμοι σε όλη την πορεία της ιστορίας της ανθρωπότητας άλλαξαν, ανατράπηκαν, έγιναν καινούργιοι, εφόσον τους επέβαλλε η αλλαγή συσχετισμού δύναμης και ο λαός. Επομένως, οι νόμοι υπάρχουν για να αλλάζουν όταν είναι αντιλαϊκοί και αντεργατικοί. Εμείς δεν το έχουμε κρύψει ότι παλεύουμε για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, όχι απλώς να καταργηθούν και να αλλάξουν κάποιοι νόμοι, αλλά και συνθήκες και δεσμεύσεις που χειροτερεύουν τη θέση του λαού, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα. Βεβαίως το Σύνταγμα ψηφίστηκε απ' τη Βουλή. Ποιος μπορεί να μας απαγορέψει να εκλαϊκεύουμε την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών λαϊκής πλειοψηφίας, λαϊκής δύναμης, για την αλλαγή για την ανατροπή και αρχών του Συντάγματος;
Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να πάρουν θέση όλοι οι μαζικοί και πολιτικοί φορείς της περιοχής και γενικότερα. Εκφράζουμε κυριολεκτικά την αγανάκτηση μας. Δε περιμέναμε, βέβαια, η τοπική της ΝΔ να αντιδράσει, διότι είναι στην κυβέρνηση διακηρύττει το τάχα αδέσμευτο της δικαιοσύνης, που στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι ανάποδα. Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν θέση σε αυτό το θέμα».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου