Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

1/10/08

Σημαντικά έργα καλλωπισμού του Άργους

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Άργους, της Περιφέρεια Πελοποννήσου, της ΤΕΔΚ Νομού Αργολίδας και της Αναπτυξιακής Ν. Αργολίδας Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ για την εκπόνηση της μελέτης για την ανάπλαση τμήματος της πόλης του Άργους,αποφάσισε την Τρίτη το βράδυ να προωθήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους.

Ο Δήμος ζητά από την Αναπτυξιακή Ν. Αργολίδας να πληροφορηθεί εάν μπορεί να αναλάβει την σύνταξη μελέτης για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης του Άργους με προγραμματική σύμβαση προκειμένου να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 268 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, αλλά και σε ποιο χρονικό διάστημα μπορεί να εκπονηθεί το σύνολο των παραπάνω μελετών με προτεινόμενο, εκ μέρους του Δήμου Άργους, χρόνο εκπόνησης τους 18 μήνες.

Το αντικείμενο της μελέτης αυτής θα είναι η εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών και η παροχή υπηρεσιών επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης (σύνταξη τευχών δημοπράτησης) που θα είναι αναγκαίες για την εκτέλεση όλων των έργων. Αναλυτικά τα έργα θα είναι τα εξής:

Αναβάθμιση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αγοράς, έκτασης 6.146 τετραγωνικών μέτρων, προτεινόμενου προϋπολογισμού 52.700,00 ευρώ.

Διαμόρφωση και ανάπλαση των οδών θεάτρου, Βουλής και Τριπόλεως που περιβάλλουν την Αρχαία Αγορά, έκτασης 5.220 τετραγωνικών μέτρων, προτεινόμενου προϋπολογισμού 46.000,00 ευρώ. Ανάπλαση των μετώπων των κτιρίων επί των οδών θεάτρου - Γούναρη - Τριπόλεως, μήκους 430 μέτρων, προτεινόμενου προϋπολογισμού 9.500,00 ευρώ. Αναβάθμιση και ανάπλαση χώρων στα Νότια της Αρχαίας Αγοράς επί της οδού Τριπόλεως, έκτασης 5.200 τετραγωνικών μέτρων, προτεινόμενου προϋπολογισμού 26.000,00 ευρώ. Διαμόρφωση και ανάπλαση των οδών Γούναρη και Ασκληπιού, έκτασης 3.480 τετραγωνικών μέτρων, προτεινόμενου προϋπολογισμού 23.600,00 ευρώ. Αναβάθμιση, διαμόρφωση, ανάπλαση και ανάδειξη της πλατείας Πλαπούτα και του περιβάλλοντος χώρου της, έκτασης 11.200 τετραγωνικών μέτρων, προτεινόμενου προϋπολογισμού 87.000,00 ευρώ. Διαμόρφωση του αίθριου των Στρατώνων, έκτασης 4.225 τετραγωνικών μέτρων, προτεινόμενου προϋπολογισμού 22.000,00 ευρώ. Διαμόρφωση και ανάπλαση τμημάτων των οδών Καραϊσκάκη, Ρούσσου, Αγγ. Γεωργαντά, έκτασης 4.600 τετραγωνικών μέτρων, προτεινόμενο προϋπολογισμού 29.500,00 ευρώ. Διαμόρφωση και ανάπλαση της οδού Φείδωνος, έκτασης 5.400 τετραγωνικών μέτρων, προτεινόμενου προϋπολογισμού 33.800,00 ευρώ

Διαμόρφωση και ανάπλαση της οδού Μπελίνου και ελεύθερου χώρου πίσω από τους Στρατώνες, έκτασης 3.880 τετραγωνικών μέτρων, προτεινόμενου προϋπολογισμού 26.000,00 ευρώ. Διαμόρφωση και ανάπλαση τμημάτων των οδών Καποδιστρίου και Καλλέργη, έκτασης 3.040 τετραγωνικών μέτρων, προτεινόμενου προϋπολογισμού 21.400 ευρώ. Διαμόρφωση και ανάπλαση τμημάτων των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Τσώκρη, έκτασης 2.320 τετραγωνικών μέτρων, προτεινόμενου προϋπολογισμού 17.000,00 ευρώ. Ανάπλαση μετώπων στις οδούς Μπελίνου, στο μέτωπο προς την πλατεία μεταξύ των οδών Ζωγράφου και Τσώκρη, και τμήματος της οδού Τσώκρη απέναντι από την Αγορά, μήκους 350 μέτρων, προτεινόμενου προϋπολογισμού 7.500,00 ευρώ.

Διαμόρφωση πλατώματος στην πλατεία Αγίου Πέτρου και του πεζοδρόμου προς την οδό Καποδιστρίου, έκτασης 1.600 τετραγωνικών μέτρων, προτεινόμενου προϋπολογισμού 10.000,006.

 

Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού για την μελέτη αναβάθμισης του κέντρου της πόλης του Αργούς εκτιμάται σε 523.600,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ 19%  και το κόστος της θα καλυφθεί από τον Δήμο Άργους..

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, παρά τους εύλογους φόβους που εξέφρασε ο πρώην δήμαρχος Άργους Δ. Πλατής, περί της δυνατότητας με βάσει τον νέο νόμο η αναπτυξιακή να εκπονεί μελέτες, την ανάθεση τμηματικών μελετών στην Αναπτυξιακή Αργολίδας. Εκτιμάτε ότι μέσω της αναπτυξιακής ο δήμος θα πετύχει έκπτωση 30% επί των προβλεπόμενων από το ΥΠΕΧΩΔΕ τιμών, αντί μιας εκπτώσεως ύψους 15-20% στην περίπτωση που ακολουθήτο ο δρόμος των προσφορών.

Εάν οι μελέτες εγκριθούν τα έργα θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ