Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

27/11/08

Χωρίς αντιπρόεδρο ο ΟΠΑΝΑΑΡ

Τέσσερις μήνες στα συρτάρια της Νομαρχίας, παραμένει η παραίτηση της αντιπροέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας Μαρίας Γκούμα, η οποία ακόμα –άγνωστο γιατί - δεν έχει αντικατασταθεί.

Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα, στο νομαρχιακό Συμβούλιο που κλήθηκε να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του ΟΠΑΝΑΑΡ, κανείς δεν ανέφερε τίποτα για την παραίτηση και είναι άγνωστο αν πραγματικά είναι γνώστες αυτής, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι. Μάλιστα ο προϋπολογισμός του ΟΠΑΝΑΑΡ, πέρασε από το νομαρχιακό Συμβούλιο ομοφώνως, κάτι το οποίο όμως δεν συνέβη στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.

Είναι η δεύτερη παραίτηση τον τελευταίο καιρό από το Δ. Σ. του ΟΠΑΝΑΑΡ. Υπενθυμίζουμε ότι λίγο παλαιότερα είχε παραιτηθεί και η κα Ελένη Πανοβράκου, η οποία όμως τότε γρήγορα αντικαταστάθηκε.

Και βέβαια, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, πώς μπορεί το Δ.Σ. του ΟΠΑΝΑΑΡ να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του Οργανισμού, έστω και κατά πλειοψηφία, τη στιγμή που η θέση αντιπροέδρου παραμένει κενή από τις 24 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Γκούμα, διαφωνούσε κάθετα με τον πρόεδρο του ΟΠΑΝΑΑΡ Γιάννη Μπόλα, για τον τρόπο και την μορφή των εκδηλώσεων που διοργανώνονται.

Η κυρία Γκούμα, λέγεται, ότι ζητούσε να δίδεται μεγαλύτερη βαρύτητα στον πολιτισμό, όχι βέβαια εις βάρος του Αθλητισμού, κάτι το οποίο όμως δεν συνέβαινε. Επίσης θεωρούσε ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις πρέπει να δημιουργούν θεσμό και να έχουν τοπικό χαρακτήρα.

Από την πλευρά της η κυρία Γκούμα, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για το θέμα.

Μιλήσαμε ωστόσο με τον πρόεδρο του ΟΠΑΝΑΑΡ κο Μπόλα, ο οποίος αρνήθηκε ότι υπήρξαν προσωπικές διαφωνίες με την κα Γκούμα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «είχαμε άριστη συνεργασία». Πρόσθεσε βέβαια: «όταν υπάρχει ένα συμβούλιο, θα υπάρχουν και συμφωνίες και διαφωνίες».

Όσο για το θέμα του προϋπολογισμού που πέρασε από το διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΝΑΑΡ χωρίς να έχει αντικατασταθεί η αντιπρόεδρος, ο κος Μπόλας θεωρεί ότι δεν υπάρχει τυπικό πρόβλημα, μιας και ο προϋπολογισμός πέρασε κατά πλειοψηφία.

Σχετικά τέλος με την παραίτηση της κυρίας Γκούμα και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αντικατασταθεί ο πρόεδρος δήλωσε ότι παρέδωσε την παραίτηση της στο νομάρχη κο Βασίλη Σωτηρόπουλο και αναμένει από το νομαρχιακό Συμβούλιο να αντικαταστήσει την κα Γκούμα.

Να σημειωθεί φυσικά, ότι εκτός από αντιπρόεδρος η κα Γκούμα είχε την ευθύνη του τομέα πολιτισμού του ΟΠΑΝΑΑΡ και άγνωστο παραμένει τώρα ποιος χειρίζεται αυτά τα ζητήματα. 

Ο προϋπολογισμός 2009 του ΟΠΑΝΑΑΡ που πέρασε από το νομαρχιακό Συμβούλιο είναι ισοσκελισμένος με έσοδα - έξοδα 156.00 ευρώ, έναντι 179.249,78 ευρώ που διαμορφώθηκε τελικά ο προϋπολογισμός του έτους 2008.

Σύμφωνα με αυτόν το 2009, προϋπολογίζεται να ξοδευτούν μεταξύ άλλων 71.500 ευρώ για δημόσιες σχέσεις (το 2008 το αντίστοιχο ποσό ήταν 97.749,78 ευρώ).

Επίσης προβλέπονται 12.000 ευρώ για αποζημίωση για συμμετοχή σε συμβούλια η επιτροπές, 6.000 ευρώ για μεταφορές προσώπων και αγαθών, 2.500 ευρώ για τηλέφωνα, 18.000 ευρώ για εκτυπώσεις και εκδόσεις, 2.000 ευρώ για λοιπές δαπάνες δημοσίων σχέσεων, 2.000 ευρώ για προμήθεια βιβλίων και εφημερίδων (αυξημένο κατά 1.000 ευρώ από πέρυσι), 6.000 ευρώ για προμήθεια ειδών Αθλητισμού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

how can you write a so cool blog,i am watting your new post in the future!

Ανώνυμος είπε...

You read these things, I think the mood has changed for the better!

Ανώνυμος είπε...

Very rich and interesting articles, good BLOG!

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ