Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

27/11/08

Αποδυναμώνεται το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Την αποδυνάμωση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου από πλευράς εκπαιδευτικού προσωπικού, καταγγέλλει ο Σύλλογος συμβασιούχων, ενώ ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ευρ. Στυλιανίδη να δώσει πειστικές απαντήσεις γιατί δεν δόθηκε στην Αργολίδα και κάποια άλλη σχολή, όταν στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας λειτουργούν πολλές περισσότερες καθώς και τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για Εκπαιδευτές Οδηγών.

Σύμφωνα με τον σύλλογο συμβασιούχων “στις 31-12-2008 λήγουν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων εργαζομένων και το Ίδρυμα θα παραμείνει με το 25% των  εργαζομένων το οποίο έχει μέχρι τώρα.

Είναι κατανοητό ότι με αυτές τις συνθήκες, το Πανεπιστήμιο είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να λειτουργήσει  και σαν αποτέλεσμα θα έχει την απαξίωση του στα μάτια των υποψηφίων φοιτητών. Αυτό συνεπάγεται ότι η απαξίωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα σημάνει τη χαμηλή θέση προτίμησής του από τους υποψήφιους φοιτητές, σαφώς τη μείωση των φοιτητών και συνεπώς την μείωση της εισροής χρημάτων προς τις πόλεις της Πελοποννήσου όπου υπάρχουν έδρες Τμημάτων (Κόρινθος, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο). Επίσης θα ωθηθούν στην ανεργία 94 εργαζόμενοι που διαμένουν μόνιμα στις πόλεις αυτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εργαζόμενοι οι οποίοι και με απόφαση του Πανεπιστημίου καλύπτουν  πάγιες και διαρκείς ανάγκες που υπάρχουν και δουλεύουν στο Πανεπιστήμιο από την ίδρυση του. Ουσιαστικά από 1 Ιανουαρίου 2009 θα σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους όλα αυτά τα άτομα που με τις γνώσεις, τις ικανότητες  και την εμπειρία τους στηρίξουν την λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Σε όλα τα παραπάνω, και  ενώ έχουμε κάνει επανειλημμένες  προσπάθειες να επιδιώξουμε επαφές  με το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατή καμία συνάντηση και δεν έχει προταθεί καμία λύση, παρόλο που το γεγονός της λήξης των συμβάσεων είναι πλέον ορατό”.

Πέρα από τα προβλήματα βιωσιμότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή του προς τον υπουργό παιδείας του επισημαίνει την αδικία που γίνεται εις βάρος της Αργολίδας με την ανάπτυξη των σχολών στην περιφέρεια. Μεταξύ άλλων ο κ. Μανιάτης αναφέρει: “Καμία πρόταση για δημιουργία νέου Τμήματος ΑΕΙ/ΤΕΙ στην Αργολίδα δεν έχει υποβληθεί κατά τα τελευταία χρόνια στο Υπουργείο Παιδείας. Έτσι, όταν σε όλη την Πελοπόννησο λειτουργούν σήμερα δέκα (10) Τμήματα ΑΕΙ και άλλα 10 Τμήματα ΤΕΙ, συνολικά δηλαδή 20 Τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ, στην Αργολίδα υπάρχει και λειτουργεί μόνο το ένα (1)!!! Τμήμα.

Αυτό καταγράφεται στην από 4/11/2008 απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας, κ. Σπ. Ταλιαδούρου, προς τον βουλευτή Αργολίδας, καθ. Γ. Μανιάτη, μετά από σχετική ερώτηση του τελευταίου”. Ο κ. Μανιάτης απήθεινε εκ νέου ερωτήματα προς τον υπουργό ζητώντας να πληροφορηθεί: Πόσα και ποια Τμήματα θα λειτουργήσουν την τρέχουσα και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά ενταγμένα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου;

Πόσα και ποια Τμήματα θα λειτουργήσουν την τρέχουσα και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά στο ΤΕΙ Καλαμάτας, το ΤΕΙ Σπάρτης, ή άλλο ΤΕΙ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Ποιοι ήταν οι λόγοι για τους οποίους απορρίφθηκε το ομόφωνο αίτημα της Αργολίδας για τη δημιουργία Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης στο νομό; Παρακαλώ να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα – αλληλογραφία, (Νομαρχίας – Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – ΥΠΕΠΘ) αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και ότι με δεδομένο ότι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι Εκπαιδευτές Οδηγών αποτελούν Τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (και όχι ΙΕΚ, όπως συμβαίνει ακόμη δυστυχώς στην Ελλάδα), με δεδομένο ότι ένα τέτοιο Τμήμα είναι απολύτως βέβαιο ότι θα εξασφάλιζε πλήρη επαγγελματική απασχόληση σε όλους τους αποφοίτους του και τέλος με δεδομένο ότι η Ελλάδα συνεχίζει όλα τα τελευταία χρόνια να διατηρεί την τελευταία θέση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, με χιλιάδες συνανθρώπους μας να χάνονται καθημερινά στο Μολώχ της ασφάλτου, για ποιους λόγους τα συναρμόδια Υπουργεία Μεταφορών & Επικοινωνιών και Εθνικής Παιδείας δεν προωθούν τη συγκεκριμένη πρόταση;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

lol,so nice

Ανώνυμος είπε...

I think we should keep the same view, and then in our understanding of this point, and then deeper thinking!

Ανώνυμος είπε...

Although there are differences in content, but I still want you to establish Links, I do not know how you advice!

Ανώνυμος είπε...

icicle25800

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ