Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

17/12/08

Εκσυγχρονίζεται η λαϊκή του Άργους μετά από απόφαση του ΔΣ

Τη δική του αγορά " Μοδιάνο» θα αποκτήσει σύντομα η πόλη του Άργους εφόσον εφαρμοστεί η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου. Την τρίτη το βράδυ στο δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Άργους αποφάσισε πλειοψηφικά για ακόμα μια φορά την τροποποίηση της χρήσης του νεοκλασικού στη λαϊκή Αγορά.
Μετά από τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί επί δημοτικών αρχών Κολιγλιάτη και Πλατή, τώρα η δημοτική αρχή του κ Μπούρη αποφάσισε νέες χρήσεις στην δημοτική αγορά τροποποιώντας την παλαιότερη απόφαση 285/2005 του δημοτικού συμβουλίου Άργους. Ως προς τις αλλαγές διαφώνησε η παράταξή του Νείλου πάντως που ο οποίος υποστήριξε ότι "τσιγκέλια και Καραμανλή δεν ταιριάζουν» και ζήτησε τη χρήση των έχει συγκεκριμένο χαρακτήρα ενώ παράλληλα ζήτησε να γίνει μελέτη ως προς την χρήση του κτιρίου.
Σύμφωνα με την πρόταση την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμος Βαρδάκας οι χρήσεις του νεοκλασικού κτιρίου της λαϊκής αγοράς θα είναι για καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, που θα συνάδουν όμως με τον χώρο, για καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης, χειροτεχνίας κλπ., για καταστήματα όπως εκθετήρια, βιβλιοπωλεία, εκθέσεις έργων τέχνης, για επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που δεν θα παράγουν όμως όχληση και για δραστηριότητες για τις οποίες θα αποφασίσει το δημοτικό Συμβούλιο.
Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από όλους πλην της παράταξής του Καμπόσου, ο οποίος δεν διαφώνησε με τις αλλαγές χρήσεις αλλά υποστήριξε ότι πολλές από τις δραστηριότητες πιθανόν να έρχονται σε σύγκρουση η μια με την άλλη, ενώ παράλληλα ζήτησε να υπάρχει περισσότερη ομοιογενοποίηση των δραστηριοτήτων στο νεοκλασικό κτίριο. Επεσήμανε επίσης ότι οι χώροι αυτοί στερούνται τουαλετών πράγμα που δυσχεραίνει την λειτουργία επιχειρήσεων αναψυχής, όπως καφετέριες, μπαρ κλπ.
Ο πρώην δήμαρχος Άργους κ. Δ. Πλατής επεσήμανε ότι στις προτάσεις δεν γίνεται αναφορά για παραδοσιακά καφενεία, τα οποία κατά την άποψή του θα έπρεπε να έχουν συμπεριληφθεί στις χρήσεις. Η πρόταση του κ. Πλατή έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του δημοτικού Συμβουλίου και συμπεριελήφθη στις προτάσεις χρήσεων.
Το πρόβλημα όμως παραμένει με τα κρεοπωλεία οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν έως τη λήξη των συμβολαίων τους στον χώρο του νεοκλασικού κτιρίου. Ήδη όμως εννέα καταστήματα είναι ελεύθερα και περιμένουν να τους δοθεί νέα χρήση. Τα καταστήματα αυτά είναι μόλις 18 τμ., εκτός από τα δύο γωνιακά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τον χώρο του παταριού. Το μικρό μέγεθος των καταστημάτων εμποδίζει πολλές χρήσεις στο χώρο του νεοκλασικού κτιρίου και θα πρέπει η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, να εξετάσει κατά πόσο είναι εφικτή η συνένωση όμορων αιθουσών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας μεγαλυτέρων καταστημάτων όπως συμβαίνει παράνομα μέχρι σήμερα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

can u leave ur phone number to me???

Ανώνυμος είπε...

Saw your work, my feeling is that if everyone can be more exchanges, we should be more than is now the world like this!

Ανώνυμος είπε...

Although from different places, but this perception is consistent, which is relatively rare point!

Ανώνυμος είπε...

I think I come to the right place, because for a long time do not see such a good thing the!

Ανώνυμος είπε...

liver25800

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ