Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

10/12/08

Πρωτοφανείς οι συγκεντρώσεις των μαθητών

Σε μια συμβολική αναπαράσταση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δεκαεξάχρονου συμμαθητή τους, προχώρησαν μπροστά στο αστυνομικό Μέγαρο Ναυπλίου οι μαθητές των γυμνασίων και Λυκείων που διαδήλωσαν τη Δευτέρα το πρωί.
Κάποιοι μαθητές ενώπιον των αστυνομικών οργάνων, έκαναν δήθεν με τα χέρια ότι πυροβολούν τους μαθητές τους και εκείνοι έπεσαν όλοι στο έδαφος.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό Μέγαρο του Ναυπλίου δεν είχε προηγούμενο. Τουλάχιστον τριακόσιοι μαθητές αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν την Δευτέρα και διαδήλωσαν την οργή τους για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δεκαεξάχρονου παιδιού στα Εξάρχεια.
Σε σημείωμα που άφησαν στα πόδια των αστυνομικών οι μαθητές σημειώνουν: «Με αφορμή την εν ψυχρώ εκτέλεση του δεκαπεντάχρονου παιδιού, ως μαθητές έχουμε υποχρέωση να εκφράσουμε τη λύπη και την οργή μας για το γεγονός. Γι αυτό το λόγο σας καλούμε όλους σε ολοήμερη αποχή των σημερινών μαθημάτων».
Οι μαθητές με μηνύματα από τα κινητά τους από την Κυριακή, προγραμμάτισαν τη συγκέντρωση της Δευτέρας και στο Ναύπλιο όπως σε όλη την Ελλάδα.
Οι μαθητές φωνάξαν συνθήματα κατά των αστυνομικών, άνοιξαν τα πανό τους και πέταξαν μπουκάλια και γιαούρτια εναντίον τους. Οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν, αλλά στεκόνταν αμήχανοι μπροστά στο κτίριο και παρακολουθούσαν. Ακόμα και ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής Αργολίδας Ηλίας Κοκορός, μαζί με τους υφισταμένους του, στεκόταν προσοχή στα σκαλιά, μπροστά στο κτίριο της αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας και παρακολουθούσε τους μαθητές.
Κάποιοι αστυνομικοί, είχαν ανεβεί στην ταράτσα για λόγους ασφαλείας και παρακολουθούσαν από εκεί την διαδήλωση. Μετά από μισή ώρα περίπου, οι μαθητές αποχώρησαν από το κτίριο της αστυνομικής Διεύθυνσης και πήγαν δίπλα στο κτίριο που στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα. Και εκεί πέταξαν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών και του φυλάκιου.
Προηγήθηκε πορεία στους δρόμους του Ναυπλίου και δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Οι μαθητές προσπάθησαν να εμποδίζουν να περάσει από την Ενδέκατη μια κλούβα της δικαστικής φυλακής, όταν όμως αντελήφθησαν ότι η κλούβα αυτή, μετέφερε ασθενή κρατούμενο, έκαναν στην άκρη και άφησαν το αυτοκίνητο να περάσει. Το ίδιο συνέβη και με ένα ασθενοφόρο στην οδό Ασκληπιού το οποίο κατευθυνόταν προς το νοσοκομείο Ναυπλίου και έπρεπε να περάσει μέσα από την πορεία των μαθητών. Οι μαθητές αμέσως έκαναν στην άκρη και άφησαν το ασθενοφόρο να περάσει.
Δεν συνέβη όμως το ίδιο με ένα αυτοκίνητο που ακολουθούσε το ασθενοφόρο και προσπάθησε να περάσει.
Δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι μαθητές έξω από το δημαρχείο του Ναυπλίου όπου επανέλαβαν τα συνθήματα.
«Να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να αφοπλιστεί η αστυνομία» ζήτησαν την Τετάρτη το μεσημέρι μέλη και φίλοι της ‘πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα και τις ελευθέριες’ σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην 11η στο Ναύπλιο. Οι διαδηλωτές ήρθαν κάποια στιγμή αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ τα οποία εισέπραξαν, πέρα από την χλεύη, και αρκετά κιλά ντομάτας, αυγά και γιαούρτια και χάρη μόνο στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν ήρθαν στα χέρια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπλίου καταδίκασε την δολοφονία του μαθητή με την παρακάτω ανακοίνωση: «Η ατιμωρησία όμως των αστυνομικών αυθαιρεσιών ήταν βέβαιο ότι θα μας οδηγήσει και σε τέτοια γεγονότα.
Καταδικάζουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή και καλούμε όλους τους γονείς να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πράξη αυτή και να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις καταδίκης αυτού του γεγονότος. Σήμερα είναι ο 15χρονος Αλέξανδρος, αύριο μπορεί να είναι τα παιδιά μας».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

i agree your idea ! very nice blog

Ανώνυμος είπε...

I feel like I have seen in other places similar to the article, but it is not written in detail so that your works!

Ανώνυμος είπε...

After reading the information, I may have different views, but I do think this is good BLOG!

Ανώνυμος είπε...

I will pass on your article introduced to my other friends, because really good!

Ανώνυμος είπε...

liver25800

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ