Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

4/12/08

Νέο αδιέξοδο για τα σκουπίδια μετά την αντίδραση του Αχλαδοκάμπου

Προ του κινδύνου να μην ενταχθούν έργα στο ΕΣΠΑ, βρίσκονται πλέον οι δήμοι του Νομού στην περίπτωση που δεν λύσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών, σύμφωνα με επισήμανση της περιφέρειας, την οποία μετέφερε στο Σώμα της ΤΕΔΚ ο κ. Θεοδωρής Δεληγιάννης.
Η εγκατάλειψη της περιοχής του Αχλαδοκάμπου, μετά από τις αντιδράσεις πολιτών, φορέων και επιστημόνων, οδηγεί την Περιφέρεια και τους Δήμους σε εκ νέου αναζήτηση χώρων προσωρινής ταφής πακετοποιημένων και συμπιεσμένων σκουπιδιών και για δύο χρόνια, προ του κινδύνου επιβολής τεράστιων προστίμων, σε καθημερινή βάση, για κάθε παράνομη χωματερή. Τα πρόστιμα από την Ε.Ε. που θα ανέρχεται στο ποσό 34.000 ευρώ την ημέρα για κάθε χωματερή και θα τα επιβαρύνεται ο Δήμος, δηλαδή οι δημότες. Οι παράνομες χωματερές λειτουργούν ακόμη, μολύνοντας με διοξίνες, εδάφη, νερά και αέρα, προκαλώντας πυρκαγιές, παρά το ότι είναι χρόνια γνωστό πως, ως 31-12-2008 πρέπει να κλείσουν και να αποκατασταθούν. Ήδη, από πλευράς Περιφέρειας έχουν εκπονηθεί μελέτες για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ που είναι ανενεργοί, ενώ για τις χωματερές που λειτουργούν ακόμα – υποτίθεται μόνο μια σε κάθε Δήμο- αν και η Περιφέρεια αρχικά είχε υποσχεθεί ότι θα αναλάμβανε το κόστος αποκατάστασης, το μεταφέρει πλέον κι αυτό στους Δήμους προκαλώντας αντιδράσεις από πλευράς των ΤΕΔΚ.
Εν τω μεταξύ η διαδικασία της προμήθειας των πακετοποιητών έχει ξεκινήσει και οι πρώτοι έξι για Μεσσηνία και Λακωνία βρίσκονται ήδη στο στάδιο της παράδοσης, ενώ έως το τέλος του έτους αναμένεται να παραδοθούν και οι υπόλοιποι έξι για την Κορινθία την Αρκαδία και την Αργολίδα.
Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αργολίδας και δήμαρχος Άργους Βασίλης Μπούρης, στον νομό προβλέπεται να υπάρξουν δυο χώροι για τους πακετοποιητές, ένας για την Ερμιονίδα και ένας για την Αργοναυπλία. Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Κρανιδίου, Δημήτρης Σφυρής, έχει βρεθεί κατάλληλος χώρος στην περιοχή του Κρανιδίου, διασκέδασε μάλιστα την άποψη ότι, χρειάζεται περιβαλλοντική μελέτη για τα υγρά υπόλοιπα των σκουπιδιών, τονίζοντας πως οι βιολογικοί καθαρισμοί των πακετοποιητών βγάζουν καθαρό νερό!
Τα πράγματα φυσικά δεν είναι τόσο απλά, όπως τα περιέγραψε ο δήμαρχος Κρανιδίου προκαλώντας την εύλογη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Ναυπλίου Μπάμπη Αντωνιάδη, που αναφέρθη στο παράδειγμα του Κουρουπητού του Δήμου Ακρωτηρίου Χανίων στην Κρήτη, που ξεπερνά τα επιτρεπόμενα όρια.
Τα στραγγίσματα που φεύγουν εκτός του ΧΥΤΥ, είναι επιβαρυντικά για το περιβάλλον και πιθανόν να προκάλεσαν προ ημερών το θάνατο αιγοπροβάτων, ενώ υπάρχει και η υποψία ότι τελικά καταλήγουν στη θάλασσα.
Στο πρόβλημα των στραγγισμάτων και της προσωρινής αποθήκευσης αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς υπογραμμίζοντας ότι είναι οικονομικά ασύμφορο κάθε Δήμος να αποθηκεύει μόνος του τα σκουπίδια έως την κατασκευή του εργοστασίου, τονίζοντας ότι χρειάζονται ειδικές μεβράνες κλπ, ώστε τα στραγγίσματα να μην περάσουν στο έδαφος και πρότεινε να βρεθεί κοινός χώρος για όλη την Αργοναυπλία, πρόταση με την οποία συμφώνησαν και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην σύσκεψη της ΤΕΔΚ και αποφάσισαν να ζητήσουν διευκρινήσεις από τον Περιφερειάρχη κ. Αγγελόπουλο για το τι θα συμβεί μετά τον αποκλεισμό της περιοχής του Αχλαδοκάμπου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

where you come from!

Ανώνυμος είπε...

Different people have different life, different people have different interpretations of human life, you may pay more attention small links, so you have style!

Ανώνυμος είπε...

It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG

Ανώνυμος είπε...

fife25800

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ