Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

25/2/09

Σαν τον σκύλο με τη γάτα Μανώλης - Έλσα, ενώπιον του Χατζηγάκη για τον Ανάβαλο

-«Είχα πάει με το κράνος μου», εκμυστηρεύθηκε χαριτολογώντας ένας εκ των παρισταμένων στη συνάντηση των τοπικών παραγόντων της Αργολίδας, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη τη Δευτέρα στην Αθήνα.
Το θέμα του Αναβάλου και όλα όσα είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα με την απειλούμενη παραίτηση του Γιάννη Μανώλη και τη σιωπή της Έλσας Παπαδημητρίου, είχε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα των δύο ομοϊδεατών βουλευτών ενώπιον του υπουργού και των αντιπροσώπων της Αργολίδας.
Για ένα λεπτό περίπου, οι φωνές ακούστηκαν έξω από το γραφείο του Χατζηγάκη, ο οποίος άναυδος παρακολουθούσε.
Μόλις ακούστηκε η λέξη «Ανάβαλος» στη συνάντηση, ο Γιάννης Μανώλης είπε ότι δεν χρειάζεται να γίνει κουβέντα, γιατί έχει κλείσει το ζήτημα.
Ακαριαία ήταν η απάντηση της Έλσας Παπαδημητρίου, η οποία είπε ότι ο υπουργός μπορεί να αλλάξει άποψη.
Και ακολούθησε ο καβγάς.
Όπως έγραφαν την Τρίτη «Τα Νέα», «το αποτέλεσμα ήταν να αρπαχτούν εκείνος και εκείνη παρουσία των υπόλοιπων. Το θέαμα δεν ήταν ευχάριστο, με τον Μανώλη να είναι επιθετικός του στυλ «Διαφωνείς; Τι θέλεις; Να μην μιλάμε;» και την Έλσα να υπεκφεύγει.
Καθαρή θέση δεν πήρε ούτε ο Χατζηγάκης, που το έπαιξε ολίγον Σολομώντας».
Υπενθυμίζουμε ότι η Έλσα Παπαδημητρίου θέλει να γίνει το έργο με τη σύμπραξη του ιδιωτικού και δημόσιου φορέα, ενώ ο Γιάννης Μανώλης επιμένει ότι η χρηματοδότηση του Αναβάλου πρέπει να είναι κρατική.
Από την πλευρά του βουλευτή Γιάννη Μανώλη, η κόντρα συνεχίστηκε το βράδυ της Δευτέρας, στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Σούπερ», όπου ανακοίνωσε ότι αν μέχρι τις 10 Μαρτίου δεν υπογραφεί το έργο, θα γίνει μπροστάρης σε κινητοποιήσεις. Και δήλωσε ο κύριος Μανώλης: «δεν νομίζω ότι η κυρία Παπαδημητρίου μπορεί να αλλάξει μια κυβερνητική πολιτική».
Ο κύριος Μανώλης είπε ακόμα: «η αντίδραση της συναδέλφου μου, ότι ο υπουργός μπορεί να αλλάξει άποψη, ή η προσπάθεια που κάνει το τελευταίο διάστημα να προχωρήσει το έργο μέσω ιδιωτών, εμένα με βρίσκει εντελώς αντίθετο». Είπε ακόμα: «όταν ανακοινώνεται ένα έργο από μία κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι αλλάζει και η κυβερνητική πολιτική, όταν αλλάξει ο υπουργός».
Η άποψη του κου Μανώλη στην οποία επιμένει, είναι ότι «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να δοθεί σε ιδιώτες».
Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε προχθές ο πρόεδρος των Ομάδων Παραγωγών ΕΑΣΑ Σπύρος Αντωνόπουλος, τόνισε ότι για πρώτη φορά ο υπουργός λέει ότι δεν έχει κλείσει το ζήτημα και όλα δείχνουν ότι αν δεν δοθεί γρήγορα λύση, θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις.
Επίσης με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης ο οποίος έθιξε με έμφαση και το δεύτερο μεγάλο θέμα που απασχολεί την Αργολίδα, το θέμα του Αναβάλου επισημαίνει: «Δυστυχώς, η αντίδραση του Υπουργού επιβεβαίωσε τους φόβους ότι το έργο βρίσκεται στον αέρα, αφού ο κ. Χατζηγάκης απάντησε με τις φράσεις «δεν είμαι έτοιμος τώρα», «αφήστε να το δω λίγο αργότερα», κ.ά.»
Μετά απ΄ όλα αυτά την Τρίτη (αν και με ημερομηνία Δευτέρας 23/2/2009) και ενδεχομένως για να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις ανακοινώθηκαν ξαφνικά, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα εγκαίνια του έργου «Κατασκευή υδατοδεξαμενής - αντλιοστασίου για την κάλυψη αρδευτικών αναγκών της περιοχής» στο Κουτσοπόδι.
Υπενθυμίζουμε ότι και οι κάτοικοι του Κουτσοποδίου είχαν αντιδράσει με κινητοποιήσεις για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εγκαινίων θα γίνει Αγιασμός, καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Κουτσοποδίου, χαιρετισμοί των επισήμων, ενώ θα ακολουθήσει η υδροδότηση της Λιμνοδεξαμενής. Στη συνέχεια ο Δήμος Κουτσοποδίου θα προσφέρει στους καλεσμένους ντόπιους μεζέδες και Μαλανδρενιώτικο κρασί, στο κέντρο «Νέοι Ορίζοντες» στο Κουτσοπόδι.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ