Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

12/3/09

Η εξουσία των κοπράνων ή τα κόπρανα στην εξουσία!!!

Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου

Την τρίτη συνήθως στέλνω το άρθρο μου στην εφημερίδα. Δευτέρα μεσημέρι στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο μου ήρθε ένα μήνυμα από τον Ιπποκράτη με τίτλο «Ανάλυση Πολιτικής Συγκυρίας». Ο Ιπποκράτης είναι ένας μεσήλικας που εκ γενετής αντιμετωπίζει μια σοβαρή τετραπληγία, κατόρθωσε και τελείωσε την Νομική και παρά τις πολύ σημαντικές του κινητικές δυσκολίες δεν έχασε ούτε το χιούμορ του ούτε το κριτήριο της πολιτικής ανάλυσης. Πάνω σε πληροφορίες που πήρα από το χιουμοριστικό του μήνυμα στηρίζεται και το σημερινό μας άρθρο.
Πριν από πολλά χρόνια λοιπόν μαζεύτηκαν τα όργανα του σώματος για να αποφασίσουν ποιος θα είναι αρχηγός όλων.
Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ είπε εγώ ότι πρέπει να είμαι ο αρχηγός γιατί οργανώνω τις λειτουργίες όλων σας, λόγω της υψηλής και ελαφράς ρατσιστικής του αντίληψης και το γεγονός ότι δεν έχει εμπλοκή στην παραγωγή έργου θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σε πολιτικό επίπεδο είναι ακροδεξιά τοποθετημένος
ΤΑ ΜΑΤΙΑ είπαν εμείς πρέπει να είμαστε οι φυσικοί σας αρχηγοί γιατί εμείς βλέπουμε και σας προστατεύουμε από πολλούς κινδύνους. Λόγω της αφ ΄ υψηλού και ελαφρά ιδεαλιστικής αντιμετώπισης της πραγματικότητας θα λέγαμε ότι σε πολιτικό επίπεδο ανταποκρίνονται σε ένα δεξιό κόμμα.
ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ: είπε εγώ πρέπει να γίνω ο αρχηγός σας γιατί με την λειτουργία μου παίρνεται τροφή όλοι. Λόγω της θέση του , περίπου στην μέση , αλλά και του μεταπρατικού χαρακτήρα της λειτουργίας του θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανταποκρίνεται στην ιδεολογία του μεσαίου χώρου.
ΤΑ ΠΟΔΙΑ είπαν μα τι λέτε τώρα εμείς σας κουβαλάμε για να κάνετε ότι κάνετε. Λόγω του χαρακτήρα βιοπάλης και έντονο μυϊκού έργου θα λέγαμε ότι ανταποκρίνεται στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς.
Η ΚΑΡΔΙΑ αναψοκοκκινισμένη πετάχτηκε και είπε ότι εγώ πρέπει να γίνω ο αρχηγός εγώ δίνω το αίμα μου για όλους για να μπορείτε να κάνετε ότι κάνετε. Λόγω του έντονου συναισθηματικού της φορτίου θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε βιολογικό επίπεδο ανταποκρίνεται στον χώρο της επαναστατικής αριστεράς.
Ξεκίνησαν λοιπόν οι διαμάχες μεταξύ των οργάνων για την εξουσία, φαινόταν ότι ο τα μάτια ή τα πόδια θα κέρδιζαν την μάχη της εξουσίας, μέχρι που εμφανίστηκε ένα κοντόχοντρο γεροδεμένο ΚΟΠΡΑΝΟ και τους ανακοίνωσε ότι αυτό είναι ο αρχηγός και κλείστηκε μέσα στο έντερο για πέντε μέρες. Αρχικά και οι πέντε έσκασαν στα γέλια και το αγνόησαν αλλά την έκτη μέρα είχαμε μεγάλες εξελίξεις
Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ήταν με έντονο πονοκέφαλο και οι λειτουργίες τους σε κατάσταση πανικού και σύγχυσης.
ΤΑ ΜΑΤΙΑ είχαν θολώσει και δεν ήξεραν που να οδηγήσουν το σώμα .
ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ είχε πρηστεί σαν ένα γιγάντιο μπαλόνι λες και ήταν έτοιμο να εκραγεί
ΤΑ ΠΟΔΙΑ έτρεμαν και δεν μπορούσαν όχι μόνο να περπατήσουν αλλά ούτε καν το δικό τους βάρος να σηκώσουν
Η ΚΑΡΔΙΑ οι ρυθμοί της είχαν αποσυντονιστεί τελείως ήταν σχεδόν εκτός λειτουργίας
Και οι πέντε υποψήφιοι αρχηγοί ομόφωνα αποφάσισαν να γίνει το ΚΟΠΡΑΝΟ αρχηγός, εκείνο απλώς βγήκε έξω και τους ανακοίνωσε: σας το έλεγα εγώ!!!
Από αυτή την ιστορία του σώματος είναι δύο τα βασικά συμπεράσματα :
-κάθε ΚΟΠΡΑΝΟ μπορεί να γίνει αρχηγός και στην προσπάθεια να εξασφαλίσει την εξουσία μπορεί να βάλει σε σοβαρό κίνδυνο την ψυχοσωματική – κοινωνική μας υγείας
-τα όργανα που τώρα ασκούν εξουσία , όποια και να είναι αυτά, πρέπει να προσέχουν τα απόβλητα της αλαζονείας που μαζεύονται γύρω τους. Γιατί από την μια όσο τα αφήνουν γίνονται όλο και μεγαλύτερα από την άλλη η καθιστική ζωή στην παχιά καρέκλα της εξουσίας τους έκανε δυσκοίλιους. Και αν δεν επισκέπτονται τακτικά την τουαλέτα της κάθαρσης είτε εγκέφαλος, είτε μάτια, είτε στομάχι, είτε πόδια, είτε καρδιά θα αναγκαστούν να προσκυνήσουν κάποιον κοντόχοντρο ΚΟΠΡΑΝΟ.

Υ.Γ Ζούμε σε εποχή έντονης ηθικής , οικονομικής και κοινωνικής κρίσης η ιστορία έχει δείξει ότι σε τέτοιες εποχές έντονης φθοράς πολλά κοντόχοντρα κόπρανα αναρριχώνται στη εξουσία, χωρίς πολλές φορές να το πάρουμε είδηση και έχουν οδηγήσει σε μεγάλες καταστροφές και αιματοκυλίσματα τον κόσμο…

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ