Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

18/6/09

Το μάθημα

Άρθρο του Άκη Ντάνου

ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ αποτέλεσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την διεξαγωγή συμπερασμάτων γύρω από τα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
Το μεταναστευτικό αποτέλεσε ένα από αυτά αλλά όχι το κυριότερο. Ήταν όμως το «ευκολότερο» για την δημιουργία εντυπώσεων αφού σε κάθε περίπτωση το πολιτικό κόστος είναι μηδαμινό αφού οι μετανάστες συμπολίτες μας δεν ψηφίζουν.
Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ του Καρατζαφέρη και των συνακολούθων του, οδήγησε τόσο την ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ σε αναθεώρηση της στάσης τους απέναντι στους μετανάστες και στην αφομοίωση θέσεων που μέχρι χτες τα ίδια τα κόμματα θα χαρακτήριζαν ως ακραίες. Μπορεί βέβαια να σιγόβραζαν στο ΠΑΣΟΚ τέτοιες απόψεις, ας θυμηθούμε ανακοίνωση της Οργάνωσης Φιχτίων του ΠΑΣΟΚ αρχές του 90, αλλά ουδέποτε το ΠΑΣΟΚ είχε τολμήσει να ξεστομίσει μέτρα για τον περιορισμό των μεταναστών.
ΒΟΥΒΗ και άλαλη παραμένει και η αριστερά που ξέχασε γρήγορα τα περί εργατικής αλληλεγγύης, δικαιώματος μεταναστευτικής ψήφου κλπ. και η επόμενη αντίδρασή της ευχόμαστε να είναι διαφορετικότερη από αυτή του Μαρσέ και του Κομμουνιστικού κόμματος της Γαλλίας κατά των Αλγερινών μεταναστών την δεκαετία του 70.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν είναι οι μετανάστες, ούτε μπορούν όλα να διορθωθούν λέγοντας απλά πως «οι μετανάστες έχουν πρόβλημα». Το πρόβλημα της μετανάστευσης έγκειται αφ ενός στην αναίσχυντη εκμετάλλευση των ανθρώπινων και φυσικών πόρων στις χώρες τους από το διεθνές κεφάλαιο και στην χωρίς όρια προς τα κάτω συμπίεση των μισθών και αύξηση της εντατικοποίησης της εκμετάλλευσης στις χώρες υποδοχής τους.ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος δεν θέλει να ξεριζώνεται από τον τόπο του. Αν δεν θέλουμε οι άνθρωποι αυτοί να ξενιτεύονται και να χωρίζουν από τους οικείους τους θα πρέπει ίσως να αναθεωρήσουμε τα δικά μας καταναλωτικά πρότυπα και να θυσιάσουμε μέρος του κομφορμισμού μας που βασίζεται στην απομύζηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων των χωρών προέλευσης των μεταναστών. Όχι απλά επενδύσεις στις χώρες τους αλλά εφαρμογή των κανόνων του «δίκαιου εμπορίου».

1 σχόλια:

Μία συγκλονιστική έκθεση του 2006 για την λαθρομετανάστευση είπε...

Το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα είναι η λαθρομετανάστευση. Η ανεργία, τα ναρκωτικά, η δημόσια υγεία και Παιδεία θα ήσαν ήσσονος σημασίας προβλήματα εάν δεν συνεδέοντο πολλαπλώς και αναποτρέπτως με τη λαθρομετανάστευση.Αμφίβολο τυγχάνει εάν έχει συνειδητοποιηθεί επαρκώς και δη από τους αρμοδίους το πολλαπλώς επικίνδυνο αυτό πρόβλημα. Και τούτο διότι έχει απαγορευθεί κάθε συζήτηση γύρω από το θέμα. Για την ακρίβεια, επιτρέπονται μόνον εγκωμιαστικές συζητήσεις για τους λαθρομετανάστες και τα προβλήματά τους...

Βέβαια, η Αριστερά “θα κάνει πάρτυ” όταν θα καίγεται η Αθήνα, η αλωθείσα και υπό κατάληψη τελούσα. Δεν εξέφρασαν, άλλωστε, ποτέ τη θλίψη τους ή την καταδίκη τους για το φαινόμενο και τις δραματικές επιπτώσεις του. Η επανάσταση κατά του αστικού καθεστώτος και κατά του εθνικού τρόπου με την αξιοποίηση “του στρατού των εισβολέων-καταληψιών” θα είναι το πιθανό ή και επιδιωκόμενο γεγονός.

Όπως κατεβαίνουμε την Σοφοκλέους και περνούμε την Αιόλου και την Αθηνάς βλέπουμε την αλήθεια. Τη δραματική και απειλητική αλήθεια. Μενάνδρου, Γερανίου, Κλεισθένους, Σωκράτους, αριστερά Λεωχάρους (όπου στο στενάκι βρίσκεται το Α.Τ. και Τ.Α. Ακροπόλεως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ), Μοναστηράκι, Πετράλωνα, Θησείο, Ομόνοια, Κοτζιά, (Θεάτρου) και στη συνέχεια ΒΔ Πατησίων, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αχαρνών, Λένορμαν, Βάθη, Μεταξουργείο, Πατήσια, Άγιο Παντελεήμονα (όπου και βρίσκεται το Α.Τ. και Τ.Α. Παντελεήμονος, πάλι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ), Κυψέλη, εκτός από τα γνωστά και παραδοσιακά “άβατα και άδυτα” της Κουμουνδούρου, του Πολυτεχνείου και των Εξαρχείων (όπου και εκεί Α.Τ. και Τ.Α. βρίσκονται επίσης ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ) είναι οι υπό κατάληψη περιοχές. Η μισή Αθήνα υπό κατάληψη...

Ο αριθμός των λαθρομεταναστών (νομιμοποιηθέντων και μη) των διαβιούντων στην Αθήνα (την ως άνω “καταληφθείσα”) υπολογίζεται γύρω στις 800.000. Τα “ποιοτικά” τους χαρακτηριστικά: Απελπισμένοι, άρρωστοι, άνεργοι, άστεγοι, γονείς (με γάμο ή χωρίς) μικρών παιδιών, αδέλφια ανήλικα ή στην εφηβεία, ευεπίφοροι στην μίσθωση των εγκληματικών υπηρεσιών τους σε πρώτη ζήτηση (οι σχετικές και όχι αξεπέραστες δυσκολίες έγκειται μόνον στο ύψος της αμοιβής του προσλαμβανομένου)...

Οι πάντες (πολιτικοί, θρησκευτικοί, τοπικοί, ακαδημαϊκοί, πνευματικοί και δημοσιογραφικοί άρχοντες) ασκούνται σε υποκριτικές ρητορικές φιλανθρωπίας και συμπόνοιας. Έννοιες ξεχασμένες όμως για τους δυστυχείς “ιθαγενείς”. Γι’ αυτούς η προτεινόμενη λύση είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας στην παλιά τους γειτονιά, ή άνευ αντιστάσεως παράδοση των κινητών πραγμάτων, χρημάτων, ρούχων, κινητών τηλεφώνων προκειμένου να σώσουν την πολύτιμη μεν, αλλά χωρίς αξιοπρέπεια πλέον χαρισθείσα από τους μεγάθυμους κακοποιούς, ζωής τους. “Ζωή στα γόνατα” προ του κουκουλοφόρου του κραδαίνοντος τις “μολότωφ” ή των πολιτικών προστατών του, ιδού η συνταγή και η καινούργια πρόταση πολιτισμού και επιβίωσης!!!...

Το παραπάνω συγκλονιστικό κείμενο που διαβάσατε, με το οποίο κάθε λογικός άνθρωπος δε μπορεί παρά να συμφωνήσει, είναι τα πιο σημαντικά σημεία μιας έκθεσης που συνέταξε το 2006, ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας. Η έκθεση αυτή, που κάθε άλλο παρά απόρρητη ήταν, ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, προφανώς γιατί κανείς δεν δέχθηκε να την δημοσιεύσει, προς δόξαν της μαρξιστικής ιδεολογικής –και όχι μόνον- τρομοκρατίας που καταδυναστεύει την πατρίδα μας (εν τέλει δημοσιεύθηκε στις 26 Μαΐου 2009, στην εφημερίδα «Ελεύθερος» και στις 31 Μαΐου στο «Παρόν»). Η έκθεση αυτή εξηγεί, σε μεγάλο βαθμό, και τις φαινομενικώς ακατανόητα λυσσώδεις επιθέσεις που δεχόταν ο Πολύδωρας, από το σύνολο των ΜΜΕ και του πολιτικού κόσμου και τις απόπειρες γελοιοποιήσεώς του. Δείχνει, επίσης, ότι υπάρχουν –ελάχιστοι είναι αλήθεια- σωστοί πατριώτες ακόμη και μέσα στα κόμματα του κατεστημένου, αλλά όσο παραμένουν εκεί μέσα… χάνονται!

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ