Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

11/6/09

Ένας παπάς με πολιτιστικές ανησυχίες θέλει να αναβαθμίσει το Κουρτάκι

Από τους λίγους παπάδες που δεν αρκούνται στα εκκλησιαστικά καθήκοντα, αλλά έχουν και πολιτιστικές ανησυχίες και μέσα από αυτές θέλουν να αναδείξουν τον τόπο τους, είναι ο παπά Άρης από το Κουρτάκι.
Εδώ και χρόνια στριφογύρναγε στο μυαλό του να δημιουργήσει έναν σύλλογο ή κάτι ανάλογο και μέσα από αυτόν να μπορέσει να προσφέρει στον τόπο του.
Άλλωστε ο παπά Άρης είναι από τους λίγους παπάδες που θα βρεθεί και στο καφενείο του χωριού του με τους ντόπιους και στην ταβέρνα και θα συζητήσει με τους θαμώνες για όλα τα θέματα που τους απασχολούν ή για ο,τιδήποτε άλλο «επιβάλει» η παρέα.
Το καταστατικό των «Δαναών Πολιτεία» είναι ήδη έτοιμο και συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές σημαντικών ανθρώπων του πολιτισμού. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μη κυβερνητική οργάνωση, με διακριτικό τίτλο «ΔΑ. ΠΟΑ» και έδρα το Άργος και μάλιστα με δυνατότητα να ιδρύει υποκαταστήματα και γραφεία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και να μεταφέρει την έδρα της παντού εντός της επικράτειας.
Σκοποί της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης είναι επιστημονικοί, κοινωφελείς και σε καμία περίπτωση κερδοσκοπικοί. Κύριος σκοπός της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης αποτελεί η ανάληψη δράσεων με αντικείμενο τη δραστηριοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, των ηθών, των εθίμων και της αρχαίας κληρονομιάς της Αργολίδος.
Ειδικότερα, οι σκοποί της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, όπως αναφέρονται στο καταστατικό, είναι οι ακόλουθοι:
Η υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων με αντικείμενο τα
περιβαλλοντικά ζητήματα της Αργολίδας.
Η εκπόνηση Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Βελτίωσης των υποδομών ύδρευσης, αναπλάσεων περιοχών, ανάπτυξης δράσεων ενδυνάμωσης τουριστικών δραστηριοτήτων, τουριστικής αξιοποίησης ορεινών και παραλίμνιων περιοχών, η συμμετοχή και αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν στο περιβάλλον και στην αειφόρο ανάπτυξη.
Η πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον μέσω εκδηλώσεων προβολής και ενημέρωσης.
Η διοργάνωση σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το περιβάλλον και την προστασία του,
Η συνεργασία με άλλους αντίστοιχους περιβαλλοντικούς φορείς αλλά και την Πολιτεία για κοινή ανάληψη δράσεων αναφορικά με περιβαλλοντικά θέματα.
Η παραγωγή έντυπου και multimedia υλικού για περιβαλλοντικά θέματα με σκοπό την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.
Η διατήρηση της Ελληνικής ταυτότητας, της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αργολίδας. Η προβολή της Ιστορίας, της Τέχνης, του Πολιτισμού, της Θρησκείας, των Ηθών και Εθίμων της Αργολίδας.
Η λαογραφική έρευνα, καταγραφή και μελέτη της λαϊκής παραδοσιακής τέχνης της Αργολίδας.
Η καταγραφή και διατήρηση των τοπικών γλωσσικών ιδιωμάτων, των εθίμων, των ηθών, των παραδόσεων, των παραμυθιών και γενικότερα της λαογραφίας της Αργολίδας.
Η καταγραφή, μελέτη και έρευνα αρχαιολογικών, ιστορικών και λαογραφικών θεμάτων και η αντίστοιχη χρηματοδότηση για την υλοποίηση τους.
Η διοργάνωση και παραγωγή υψηλής ποιότητας θεατρικών, κινηματογραφικών, τηλεοπτικών, χορευτικών και μουσικών εκδηλώσεων με αντικείμενο τον πολιτισμό.
Η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και η αναβίωση εθίμων με σκοπό τη διατήρηση τους.
Η συνεργασία με άλλους αντίστοιχους φορείς αλλά και την Πολιτεία για κοινή ανάληψη δράσεων για θέματα πολιτισμού.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ