Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

23/7/09

Το χλώριο φταίει για την γαστρεντερίτιδα;

Ένας ολόκληρος μήνας χρειάστηκε να περάσει για να παραδεχτεί η ΔΕΥΑΝ ότι είχε χαλάσει ο χλωριωτήρας λίγα 24ωρα πριν εμφανιστούν τα εκατοντάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Ναύπλιο.
Στις 2/7/2009, έγραφε ο «Αναγνώστης» σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ: «Καμία απάντηση όμως δεν έδωσε ο κος Ανυφαντής στο ερώτημα που του έθεσε ο «α» σχετικά με τον αν γινόταν αυτόματη χλωρίωση ή όχι τις προηγούμενες ημέρες και πριν εμφανιστεί η γαστρεντερίτιδα. Την αναφορά ότι ο χλωριωτήρας στη δεξαμενή της Ακροναυπλίας είχε χαλάσει από κεραυνό και δεν λειτουργούσε την αγνοεί και δεν την επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ. Ούτε όμως την διαψεύδει. Απλά ενώπιόν μας ρώτησε διοικητικούς υπαλλήλους της ΔΕΥΑΝ, αν συνέβη αυτό και κανείς δεν ήξερε να απαντήσει ή δεν ήθελε να απαντήσει…».
Προχθές, την Τρίτη ωστόσο η ΔΕΥΑΝ αναγκάστηκε να παραδεχτεί την πληροφορία που είχαμε δημοσιεύσει μέσω καθυστερημένης απάντησης σε έγγραφο που είχε καταθέσει ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Γραμματικόπουλος από τις 30 Ιουνίου:
«Πριν από την ημερομηνία της 24ης Ιουνίου είχε διενεργηθεί ανάλυση του νερού από το συνεργαζόμενο με την ΛΕΥΑΝ εργαστήριο, την 18ην – 05 - 2009.
Τα δείγματα που αποστείλαμε μετά την εκδήλωση των κρουσμάτων, προς το συνεργαζόμενο με την ΔΕΥΑΝ εργαστήριο, ήταν δείγματα πριν από την επιβεβλημένη παρέμβαση υπερχλωριώσεως.
Το μηχάνημα χλωριώσεως του νερού, παρουσίασε πρόβλημα που αφορούσε την διακοπή λειτουργίας του, λόγω διακοπής ρεύματος, το απόγευμα της 20ης – 06 -2009 και ημέρα Σάββατο, από τους σφοδρούς κεραυνούς εξαιτίας της θεομηνίας εκείνης της ημέρας. Όμως πάραυτα η Υπηρεσία μας ενήργησε αποκατάστησε έως το βράδυ της ίδιας ημέρας την τροφοδοσία του ηλεκτρικού ρεύματος και κάλεσε την υπεύθυνη για την επισκευή συντήρηση των χλωριωτήρων εταιρία, (ΥΔΡΟΕΛΕΓΧΟΣ), υπάλληλοι της οποίας ήλθαν την 22ην – 06 - 2009, ημέρα Τρίτη, και έκτοτε μπήκε σε κανονική λειτουργία το όλον σύστημα.
Εστάλη δείγμα νερού από την πηγή της Λέρνης, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, (Εργαστήριο Υγιεινής), μετά από εντολή της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας, το οποίο ευρέθη αρνητικό σε ύπαρξη ιών.
Οι απαντήσεις που σας δίδονται είναι εξελίξιμες και για ότι προκύψει νεότερο θα ενημερωθείτε για όλες τις Ενέργειες μας δίνοντας μας πίστωση χρόνου, ελλείψει ασφαλών συμπερασμάτων από τους εμπλεκόμενους φορείς δημόσιας υγείας».

Άγνοια ή κοροϊδία;

Δύο τινά συμβαίνουν με την παραδοχή –κατόπιν εορτής - της ΔΕΥΑΝ, ότι ήταν χαλασμένος ο χλωριωτήρας. Ή οι υπάλληλοι κορόιδευαν τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης Ανδριανό Ανυφαντή κρύβοντας του ότι το μηχάνημα χάλασε, ή ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ προσπάθησε να αποκρύψει το πρόβλημα από τον «Αναγνώστη» και κατ΄ επέκταση από τους πολίτες που περίμεναν να ενημερωθούν από το ρεπορτάζ της εφημερίδας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας, που τους απασχολούσε εκείνες τις ημέρες.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ναύπλιο Νέα Ελπίδα» Χρήστος Γραμματικόπουλος δήλωσε μετά από αυτήν την εξέλιξη: «Χρειάστηκε σχεδόν ένας μήνας για να παραδεχθεί η Δημοτική Αρχή αυτό που όλοι μας υποψιαζόμασταν εξ’ αρχής. Ότι δηλαδή, υπήρξε σοβαρό πρόβλημα με το μηχάνημα χλωριώσεως λίγες μόλις ημέρες πριν ξεσπάσουν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδος στο Ναύπλιο. Αντί να κρύβονται και να αναπτύσσουν διάφορα ανόητα σενάρια περί εμφιαλωμένων όφειλαν να πουν στους Δημότες εξ’ αρχής όλη την αλήθεια. Φρονούμε ότι για τόσο σοβαρά ζητήματα λίγη ειλικρίνεια δε βλάπτει».
Ο λόγος ανήκει τώρα στην διεύθυνση Υγείας η οποία αναμένεται να αντιδράσει μιας και αναγκάστηκε να ψάχνει …ψήλους στ΄ άχυρα για να ανακαλύψει που οφείλεται η γαστρεντερίτιδα.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ