Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

30/7/09

Αγριεύει η πολιτική κόντρα Αναγνωσταρά και Γραμματικόπουλου: Βούτα τη γλώσσα στο μυαλό σου…

Στα άκρα φτάνει η πολιτική κόντρα Αναγνωσταρά και Γραμματικόπουλου. Με αφορμή την γαστρεντερίτιδα στο Ναύπλιο και την αποκάλυψη Γραμματικόπουλου για τον χαλασμένο χλωριωτήρα, χθες με μια ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΝ κατακρίνει τον υποψήφιο δήμαρχο, χωρίς να τον κατονομάζει με σκληρή γλώσσα και κατηγορώντας τον ότι φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με διάφορα συμφέροντα!
«Καλό είναι να βάζουμε τη γλώσσα και το μολύβι στο μυαλό μας γιατί δεν προστατεύουμε τον πολίτη αν έστω και άθελά μας φαινόμαστε ότι ευθυγραμμιζόμαστε με τα διάφορα συμφέροντα που κινούνται γύρω από το νερό γενικότερα», τονίζει η ΔΕΥΑΝ στην ανακοίνωση, η οποία δεν φέρνει την υπογραφή του προέδρου. Ωστόσο μια τέτοια πολιτικού περιεχομένου ανακοίνωση θεωρείται απίθανο να εκδόθηκε από τον διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης. Εικάζεται ότι είναι σε γνώση και του προέδρου και του δημάρχου.
Τονίζει ακόμα η ΔΕΥΑΝ για να φωτογραφήσει τον κο Γραμματικόπουλο: «Είναι πλέον συνείδηση όλων ότι στην άσκηση εξουσίας, είτε στην προοπτική άσκησής της, κρινόμαστε από το αποτέλεσμα των πράξεών μας», ενώ καταλήγει χρησιμοποιώντας ακόμα πιο αιχμηρή φρασεολογία: «οι τυχόν επιδιωκόμενοι παράλληλοι σκοποί διαταράσσουν και την χρήση της κοινής λογικής».
Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ ακολουθεί: «Είναι πλέον συνείδηση όλων ότι στην άσκηση εξουσίας, είτε στην προοπτική άσκησής της, κρινόμαστε από το αποτέλεσμα των πράξεών μας και όχι από θεωρίες, υποθέσεις και σχεδιασμούς επί χάρτου, που αν είναι αυθαίρετα και αστήρικτα θέτουν σε αμφισβήτηση την κρίση μας. Μάλιστα δε σε ότι αφορά το νερό της πόλης, προκειμένου να διατυπώσουμε μια τέτοια κρίση ή διαπίστωση, καλό είναι να βάζουμε τη γλώσσα και το μολύβι στο μυαλό μας γιατί δεν προστατεύουμε τον πολίτη αν έστω και άθελά μας φαινόμαστε ότι ευθυγραμμιζόμαστε με τα διάφορα συμφέροντα που κινούνται γύρω από το νερό γενικότερα.
Από την άλλη μεριά όταν μια συγκεκριμένη κρίση μας, αφορά ειδικών γνώσεων θέματα, όπως η επιδημιολογία, επιβάλλεται να δεχόμαστε τη γνώμη και άποψη των ειδικών διαφορετικά κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ενδεχόμενα και εμπαθείς.
Στην περίπτωσή μας όλως παραδόξως και ενώ οι εργαστηριακοί έλεγχοι που έγιναν από το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν βρίσκουν πρόβλημα στο νερό της ΔΕΥΑΝ ούτε πριν ούτε μετά την υπερχλωρίωση κάποιοι για δικούς τους λόγους προσπαθούν να στηρίξουν τα αστήρικτα.
Στα παραπάνω η κοινή λογική δεν δίνει απάντηση.
Κανένας αρμόδιος φορέας ούτε το κέντρο ελέγχου Λοιμώξεων της Πολιτείας, ούτε το Πανεπιστήμιο Πατρών, ούτε το συνεργαζόμενο εργαστήριό μας, ενοχοποίησαν το νερό της πόλης για την επιδημία.
Εξάλλου οι αυθαίρετες κρίσεις κόντρα στις γνώμες των ειδικών του Πανεπιστημίου Πατρών δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να λάβουν υπόψη τους, τα πραγματικά γεγονότα;
1. Ότι οι κλειστές φυλακές που στεγάζουν 500 άτομα που έπιναν και πίνουν μόνο νερό της ΔΕΥΑΝ δεν παρουσίασαν προβλήματα γαστρεντερίτιδας έστω κι αν οι κεραυνοί δημιούργησαν πρόβλημα σε έναν χλωριοτήρα από τους πολλούς.
2. Ότι στην περιοχή της Άριας που διαθέτει ανεξάρτητο χλωριωτήρα εκδηλώθηκαν και εκεί κρούσματα γαστρεντερίτιδας.
Καλό θα είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να ερωτώνται οι ειδικοί γιατί οι τυχόν επιδιωκόμενοι παράλληλοι σκοποί διαταράσσουν και την χρήση της κοινής λογικής».

Ο Γραμματικόπουλος

Επικοινωνήσαμε με τον κο Γραμματικόπουλο ο οποίος αρκέστηκε να πει: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εδώ υπάρχει ένα αδιάσειστο γεγονός, που είναι η απόκρυψη της αλήθειας ότι ο χλωριωτήρας είχε χαλάσει. Επομένως επί της ουσίας περί άλλων τυρβάζουν».
Αναμένεται να απαντήσει περαιτέρω γραπτώς, όπως τόνισε.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Edw gelame... Vevaia opou einai ta xrhmata ekei volidoskopoun kai ta dhmosievmata... Ma kala o kosmos pleon exei katalavei. Tsournos, Anagnwstaras, Grammatikopoulos...Poia h diafora? An valoume kai th saltsa mesa pou legetai Elsa Papadhmhtriou to faghto pou serviretai einai etoimo... Vre mavrooo... Kaneis apo daftous den exei idea gia to merokamato, vasika oute mhxanikoi den einai... mono sta xartia... agapane thn tseph tous, kati pou fainetai, rwthste an exoun kerasei kanenan anthrwpo... O kosmos pleon exei katalavei...diairei kai vasileve kai apo pisw glenti metaksy tous...ma kala nomizete oti ta xavoume???? Stis teleftaies ekloges to prwto komma phre 36 tois ekato tou 60 tois ekato logw tou 40 tois ekato apoxh. Ara to 18 tois ekato olwn twn pshfoforwn einai to prwto komma kai malista afto apofasizei... An afto legetai Dhmokratia kai an ekfrazetai h Laikh Kyriarxia pou epairetai to Syntagma mas egw eimai elefantas. Afto einai kekalymenh Oligarxia. Kai kleisto club fysika me ta proswpa ta idia na enallassontai. Ax Elladitsa mou ti travas apo ta korakia...

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ