Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

13/8/09

Πρόβλημα το παρεμπόριο στο Ναύπλιο

Προβλήματα προκαλούν οι μικροπωλητές σε επαγγελματίες του Ναυπλίου, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ίδιοι σε επιστολή – διαμαρτυρία που έστειλαν στον Δήμο. Η επιστολή κοινοποιείται ακόμα στην Δημοτική Αστυνομία Ναυπλίου, στο Αστυνομικό τμήμα, στον Εμπορικό Σύλλογο, στο Λιμεναρχείο και στη Διεύθυνση Εμπορίου.
Η επιστολή αναφέρει: «Ο σύλλογος ιδιοκτητών καταστημάτων λιανικής πώλησης θα ήθελε να σας κάνει γνωστό ένα σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει και είναι ιδιαίτερα έντονο στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, ιδιαίτερα τις ημέρες εορτών, αργιών και τα Σαββατοκύριακα.
Το πρόβλημα αυτό είναι οι δεκάδες Μικροπωλητές που έχουν βρεί πρόσφορο έδαφος, στην Παλαιά Πόλη του Ναυπλίου με την ανοχή των αρμόδιων οργάνων και αυξάνονται συνεχώς.
Το στεγαζόμενο εμπόριο καλείται
Α) να πληρώνει δημοτικά τέλη και να είναι νόμιμοι ως προς την χρήση της άδειας
Β) να πληρώνει ΦΠΑ και όλες τις φορολογικές του υποχρεώσεις
Γ) να πληρώνει ενοίκιο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΤΕΒΕ κλπ.
Δ) Να υπόκειται σε έλεγχο από τα αρμόδια όργανα για την τήρηση των υποχρεώσεων του. Έλεγχο τον οποίο η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, η Αστυνομία, η Εφορία και κάθε αρμόδιο όργανο μεροληπτεί υπέρ των παράνομων μικροπωλητών.
Είναι λοιπόν περίεργο πως ο Δήμος Ναυπλίου ζητάει τα παραπάνω από τους καταστηματάρχες και δικαίως τους κατατρέχει αν παρανομήσουν, και να μην κάνει τίποτα στην παρανομία που διεξάγεται μπροστά στα μάτια της και στα σημεία που κυρίως συχνάζουν οι επισκέπτες της πόλης μας.
To πιo άσχημο θέαμα ήταν τις Απόκριες και την Ανάσταση. Τις συγκεκριμένες ημέρες φαινόταν ότι οι μικροπωλητές συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Δήμου. Έχοντας καταλάβει καίρια σημεία στις πλατείες ενοχλούσαν τις εκδηλώσεις που διαδραματίζονταν. Όμως κανείς δεν βρέθηκε να επιβάλει το νόμο, αλήθεια γιατί τέτοια ανοχή;
Καταλαβαίνουμε ότι το Ναύπλιο έχει πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν και ότι θεωρείται το παραπάνω δευτερεύον αν όμως η κατάσταση αυτή παραμείνει ως έχει, θα έχει σαν συνέπεια να μεγαλώσει να φύγει από τον έλεγχο και να δυσφημίσει την πόλη όπως και ακριβώς και συμβαίνει.
Παρακαλούμε την Αστυνομία και τον Δήμο Ναυπλίου που έχει πλέον Δημοτική Αστυνομία να ξεκινήσουν περιπολίες και ελέγχους και ιδιαίτερα τις ημέρες που το Ναύπλιο δέχεται πολλούς επισκέπτες και πιο έντονα τα βράδια και τις αργίες, και να είναι αυστηροί στην εφαρμογή των νόμων προς τους μικροπωλητές οι οποίοι είναι σε όλα παράνομοι και να πράττει όπως στις υπόλοιπες πόλεις, να κατάσχει τα παράνομα προϊόντα, και να επιβάλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαγωγές αντί να τους παρακαλάει να φύγουν μόνο κατ μόνο για να ξανάρθουν οι ίδιοι, στο ίδιο σημείο 20 λεπτά αργότερα.
Έχει παρατηρηθεί δυστυχώς ότι η Αστυνομία δεν θέλει να ασχοληθεί με το θέμα των παράνομων μικροπωλητών τώρα που υπάρχει δημοτική αστυνομία και όταν γίνεται καταγγελία σ' αυτήν να παραπέμπει την καταγγελία στην Δημοτική αστυνομία.
Το χειρότερο όμως που έχει παρατηρηθεί είναι ότι η Δημοτική αστυνομία είτε δεν Θέλει είτε δεν μπορεί είτε δεν ξέρει τί να κάνει όταν βλέπει μικροπωλητές με αποτέλεσμα να βλέπει π. χ την Πλατεία Συντάγματος γεμάτη από παράνομους μικροπωλητές να περνάει από δίπλα τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα ή χειρότερα να τους παρακαλάει να φύγουν.
Τέλος δεν χρειάζεται να αναφερθούμε λεπτομερώς στα προβλήματα που δημιουργούν οι μικροπωλητές, στην τοπική οικονομία και κοινωνία και την κακή εντύπωση που δημιουργούν στους επισκέπτες του Ναυπλίου σε μια πόλη που το κυριότερο όπλο της είναι ακριβώς η ομορφιά της, η καλαισθησία της και για αυτήν ακριβώς φημίζεται αντί να αναρωτιούνται μεταξύ τους και προς τους καταστηματάρχες, γιατί ο δήμος έχει δώσει άδεια στους μικροπωλητές να κάνουν μαγαζί όπου θέλουν, αφού βλέπει και την Δημοτική Αστυνομία να περνάει από δίπλα τους αγνοώντας τους σαν να είναι κάτι φυσιολογικό».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχετε δικιο με τα προβληματα των μικροεμπορων και πρεπει να δωθει μια λυση .Ετσι σας ειπανε να λετε Μην γινεστε Ρουφιανοι του κρατους για να γλυτωσετε το δικο σας τομαρι δαχτυλοδειχνοντας εμας οτι δεν πληρωνουμε φορους φ.π.α. κτλ.Γιατι λετε την μιση αληθεια δεν λετε στα παζαρια οπου οργανονη ο δημος η' μεσου τριτου και καλα ιδιωτικου φορεα να περνη για εφτα μερες 800 εως 1000 ευρω για καθε παραγκα ( με την σημασια της λεξεως) στηνοντας μεχρι 450 παραγκες 3χ3 διασταση η καθε μια
...αυτα εν ολιγης ΘΑ ΒΡΕΘΩ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΥΚΟΣ είπε...

Εμείς ως Συνδικαλιστικός Δευτεροβάθμιος Φορέας καταγγέλουμε κάθε δημοτική ή πολιτική αρχή η οποία με το πρόσχημα΄΄αν τους μαζέψουμε, αυτοί θα γίνουν κλέφτες΄΄, η οποία διογκώνει το παραεμπόριο το οποίο ασκείται από κάθε λογής αλλοδαπούς παράνομους πραματευτές.
Σημειώστε όμως κύριοι πως τα ίδια και περισσότερα από τα μαγαζιά είναι τα έξοδα του μικροπωλητή, ο οποίος αγωνιά για το μέλλον του, σε μια κοινωνία που τον θεωρεί παράσιτο αλλά ο ίδιος της προσφέρει και τις ένοπλες δυνάμεις του(στρατός-επίστρατοι-εθελοντές) και πληρώνει αδρά τιμήματα(κατάληψη θέσεων-φόροι-απόδοση Φ.Π.Α.-πληρωμή ΤΕΒΕ- ενοικιάσεις αποθηκών κ.τ.λ.)
Ας μάθουν κάποτε οι μαγαζάτορες πως υπάρχουμε και εμείς και έχουμε τις ίδιες αγωνίες.
Άλλωστε πολλοί εξ αυτών(καταστηματαρχών) εργάζονται στις Εμποροπανήγυρεις δίπλα μας, βιώνοντας τα ίδια προβλήματα με εμάς τους υγιείς και νόμιμους βιοπαλαιστές.
Μην ξεχνάτε:
Το επάγγελμα του μικροπωλητή έχει θεωρεί από το υπαουργείο πολιτισμού μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Για ενημέρωσή σας ή και των επισκεπτών μας βρισκόμαστε ενεργά και μάχιμα στο:
www.sindikatomikropoliton.com
ΨΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γ.Γ.Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδος

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ