Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

13/8/09

Αααψουoυoυ…

Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου

Σηκώθηκε 2 ώρες πριν από το συνηθισμένο ο Γιώργος ο τηλε- τρομοκρατημένος. Καλό παιδί , 39 χρονών τραπεζικός εργένης , μανιακός με την καθαριότητα και ιδιαίτερα φοβικός με τις αρρώστιες.
Ξεκίνησε την ψυχαναγκαστική του ιεροτελεστία. Απολύμανε τα χέρια του, έβαλε τα γάντια μιας χρήσης, έβγαλε τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες και τις πιτζάμες του, όλα στο ίδιο χρώμα και τα έβαλε για μια καυτή πλύση στο πλυντήριο. Από την ντουλάπα έβγαλε άλλη μια σειρά ρούχων σε άλλη απόχρωση αλλά όλα το ίδιο χρώμα και ετοιμάστηκε για το μπάνιο. Από το καθιστικό ακούγονταν κάποιο κανάλι να μεταδίδει νέα για την πορεία του νέου ιού της γρίπης.
Πριν μπει στο μπάνιο απολύμανε ξανά τα χέρια του με το ειδικό υγρό. Μπήκε στην μπανιέρα του και έκανε ένα αντισηπτικό μπάνιο, ούτε σε βαρύ χειρουργείο ούτε σε μονάδα εντατικής θεραπείας να ήταν δεν θα υπήρχε τέτοια αντισηψία. Αφού έβαλε αντισηπτικό και στις πατούσες του άρχισε να ντύνεται. Ο ορκισμένος εχθρός των μικροβίων και τρελαμένος από την τηλεόραση για την νέα γρίπη ήταν πια έτοιμος να ξεκινήσει για την δουλειά του.
Σαν ιππότης της νέας εποχής φόρεσε τα γάντια του, το φαρδύ καπέλο, την μάσκα προστασία για τα μάτια του και την μάσκα στο στόμα του πρόσωπο του και έφυγε σαν εξωγήινος για την δουλειά του.
Στο χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου τον έπιασε πανικός το αυτοκίνητο του δεν έπαιρνε μπροστά. Και πώς να πάρει αφού είχε την φαεινή ιδέα να κάνει αντισηψία και σε αυτό χθες Κυριακή πρωί άλλη έφευγαν και βόλτες και αυτός καθάριζε το αμάξι.
- Καλά ρε Γιώργη, του είπε ο γείτονας – ξάδελφος , το καταλαβαίνω να καθαρίσεις με αντισηπτικά και αντιμικροβιακά και όλα τα άλλα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εκεί στην μηχανή του τι πας και κάνεις
- Και από εκεί μπορεί να έρθουν σωματίδια και να σου την κάνουν την ζημιά
- Τι ζημιά να σου κάνουν αφού έτσι όπως είσαι αρματωμένος , γάντια παντού, μάσκες παντού δέκα κιλά αντισηπτικά πάνω για να περάσει μικρόβιο σε σένα θέλει να κάνει τρωικό πόλεμο ή να φτιάξουν τα μικρόβια δούρειο ίππο.
- Ε δεν ενημερώνεσαι για αυτό τα λες αυτά Κώστα.
Εκείνη την ώρα έμπαινε στην πυλωτή της πολυκατοικίας και η κυρά Σούλα , η θεία τους πρώτη του μηνός είχε πάει στην εκκλησία και είχε πάρει και αγιασμό.
- Γιώργη μη φοβάσαι τίποτα του είπε η θεία Σούλα , λίγο αγιασμό να ρίξω σε σένα και στο αμάξι και δεν σε πιάνει τίποτα
- Θεία στην εκκλησία ήσουνα; Την ρώτησε τρομοκρατημένος. Λες και την ρωτούσε αν ήταν στο εργοστάσιο που είχε πάθει διαρροή πυρηνικής ενέργειας
- Ναι γιε μου πρωτομηνιά να σε χαρώ και καλό μήνα να έχεις
- Είχε πολύ κόσμο; ( Και ο πανικός έχει γράψει κόκκινο μέσα από την μάσκα των ματιών).
- Πολύ δεν λες τίποτα γεμάτη φίσκα η εκκλησία και πολλά παιδιά της ηλικίας σου.
- Μη μη θεία Σούλα μη ούτε σταγόνα σε μένα ούτε στο αμάξι αφού είχε πολύ κόσμο θα είναι γεμάτο μικρόβια.
- Παιδάκι μου, μεγάλη αμαρτία αυτό που λες για τον αγιασμό, εσύ θα πεθάνεις από το φόβο σου πριν κολλήσεις γρίπη, έλα ρε Κωστάκη να σου ρίξω λίγο αγιασμό γιατί αυτός θα λωλαθεί στο τέλος. ( Και ο γενναίος Κώστας χαμηλώνει την κεφαλή να λάβει τον αγιασμό της θείας.)
Το μυαλό του έπαιζε σε χίλιες στροφές λες να έπεσε καμιά σταγόνα από τον αγιασμό στο αμάξι και να το μόλυνε και για αυτό δεν έπαιρνε μπροστά τι να κάνει τώρα;
Βγαίνει στο δρόμο και ψάχνει για ταξί αλλά ήθελε να είναι μόνος του. Πράγμα απίθανο στην μεγαλούπολη αφού διπλό και τριπλομισθώνονται τα ταξί σε αυτή την πόλη άντε τώρα να κάτσει σώμα με σώμα με κάποιον μολυσμένο.
Η τύχη φαίνεται ότι άρχισε να του χαμογελάει. Περνούσε ένα ταξί άδειο. Ο ταξιτζής και μόνο από την εμφάνιση του κατάλαβε ότι είχε να κάνει με κάποιο τρελαμένο από τον νέο ιό της γρίπης , γάντια καπέλο , μάσκα στα μάτια στο πρόσωπο.
Με βιαστικές κινήσεις με το αντισηπτικό μαντηλάκι ανοίγει την πίσω πόρτα και πριν προλάβει να πει τίποτα ο οδηγός του λέει
- Φίλε τριπλή ταρίφα αλλά θέλω να με πας μόνο μου στην δουλειά πλατεία Αμερικής
- Σωστά κύριε η υγεία κοστίζει στην Ελλάδα του είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο ο ταξιτζής, αλλά εγώ θα σας χρεώσω κανονικά!!!
Στην δουλειά του στην τράπεζα πρέπει να χάλασε δυο μπουκάλια οινόπνευμα τουλάχιστον μετά από κάθε συναλλαγή με πελάτη ενώ φορούσε και τα γάντια του απολύμανε τα χέρια που φορούσαν γάντια!!!
Στον γυρισμό ή τύχη έπαψε να του χαμογελά, στην στάση είχαν μαζευτεί καμία δεκαπενταριά άνθρωποι για το λεωφορείο ή για το τρόλεϊ. Κανένα ταξί δεν περνούσε άδειο και όσα του κάνανε νόημα για να ρωτήσουν που πάει ο εξωγήινος του έγνεφε αρνητικά γιατί ήδη είχαν ένα ή δυο πελάτες μέσα. Σκέφτηκε να πάει με τα πόδια, αλλά με τον ιδρώτα και έτσι όπως ήταν αμπαλαρισμένος μάλλον πιο δύσκολα θα γίνονταν τα πράγματα και πιο επικίνδυνα . Το στομάχι του άρχιζε να παίζει σαν τύμπανο ένα πολεμικό εμβατήριο πείνας και φαίνεται ότι αυτό του έδωσε μια δώση γενναιότητας να πάει προς την στάση. Η σκέψη να πάει σε κάποιο κοντινό ταχυφαγείο για να πολεμήσει την πείνα του ήταν κάτι το αδιανόητο η τηλεόραση είχε πει ότι ταβέρνες και ταχυφαγείο ήταν επικίνδυνες περιοχές. Το στομάχι όμως διαμαρτυρόταν και έτσι του έδωσε την γενναία ώθηση να πάει να σταθεί στην άκρη της ουράς. Να μπει τελευταίος στην πόρτα του λεωφορείου να κατεβαίνει σε κάθε στάση να παίρνει αέρα να μην τον ακουμπάνε οι άλλοι και έτσι να έφτανε στο σπίτι του .
Όσα φέρνει η ώρα όμως δεν τα φέρνει χρόνος. Η προτελευταία κυρία που έμπαινε στο λεωφορείο κρατούσε το μωράκι της αγκαλιά. Και εκείνο βρήκε την ώρα να φταρνιστεί την ώρα που ή μάνα του ήταν πάνω στο σκαλοπάτι και το πρόσωπο του έβλεπε τον μασκοφόρο Γιώργη. Τα σταγονίδια φεύγουν σαν βολή κατά ριπές αντιαεροπορικού από το χαμογελαστό πρόσωπο του μωρού και ο Γιώργης σαν βετεράνος αεροπόρος αναχαιτίσεων κάνει ένα ελιγμό από την πίσω πόρτα προς την λεωφόρο .
Ξύπνησε ντυμένος στις λευκές γάζες ντυμένος , χέρια πόδια χειρουργημένος. Ο γιατρός που τον ανέλαβε μπήκε για τον δει , από τις αναλυτικές περιγραφές του οδηγού που τον χτύπησε αλλά και με ολόκληρο το φαρμακευτικό οπλοστάσιο
απολύμανσης που βρήκε κατάλαβε τι είχε συμβεί.
- Κύριε μου από το φόβο και τον πανικό που σας προκάλεσε η νέα γρίπη παραλίγο να σκοτωθείτε
- Γιατρέ μου σας ευχαριστώ για ότι κάνατε στο νοσοκομείο σας αισθάνομαι ασφάλεια αλλά θα ήθελα μια χάρη
- Παρακαλώ
- Μια αντιμικροβιακή κουρτίνα γύρω από το κρεβάτι μου και να φοράτε μάσκα όταν με εξετάζετε!!!!!!

Υ.Γ.
Τραγική ειρωνεία, τον χτύπησε ο οδηγός ταξί που τον πήγε το πρωί στην δουλειά του. Κατέβαινε άδειος την λεωφόρο καθώς ο Γιώργης έκανε αναχαίτιση στο φτάρνισμα του μωρού και έπεφτε στην μέση του δρόμου τον αναγνώρισε. Τα επαγγελματικά του αντανακλαστικά λειτούργησαν άψογα και προκάλεσαν όσο το δυνατόν λιγότερο σωματική ζημιά στον Γιώργη. Αλλά ο ιός της γρίπης εξακολουθεί να είναι ο υιός του πανικού μέσα στο μυαλό του!!!

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ