Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

24/9/09

Ξέχασαν οι υπουργοί τις υποσχέσεις για την Αργολίδα και εκθέτουν το κόμμα τους προεκλογικά

Για υπογραφές την τελευταία στιγμή τρέχουν οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να δώσουν αφ΄ ενός επιχειρήματα στους υποψήφιους βουλευτές της Αργολίδας, σε μια προσπάθεια να αποστομώσουν τους αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ, αλλά παράλληλα και να μην αφήσουν μετέωρες τις υποσχέσεις που δίνονταν απλόχερα το τελευταίο διάστημα, αλλά και για να κλείσουν εκκρεμότητες που εκθέτουν την κυβέρνηση προεκλογικά.
Λίγες ημέρες πριν ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος περνώντας από το Κρανίδι, με ευκολία υποσχέθηκε την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας. Ήρθαν όμως οι εκλογές και ξέχασε να το υπογράψει.
Και ξαφνικά διαβάσαμε ότι «με παρέμβαση της Έλσας Παπαδημητρίου ιδρύεται στο Κρανίδι το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου». Τι συνέβη; Κατά την περιοδεία της στο Κρανίδι η Έλσα Παπαδημητρίου πληροφορήθηκε το θέμα που υπήρχε με την υπόσχεση που δεν υλοποιήθηκε και επικοινώνησε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Τελικά εκείνο το πρωί ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπέγραψε την ίδρυση στο Κρανίδι μεγάλου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, όπως είχε υποσχεθεί και είχε υπογράψει στο βιβλίο επισκεπτών του Δήμου Κρανιδίου στις 28 Αυγούστου 2009!
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Κρανιδίου σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο στον τομέα της Υγείας, είχε ξεκινήσει την προσπάθεια αναβάθμισής του Κέντρου Υγείας, μέχρι την κατασκευή νοσοκομείου, όπως προβλέπεται, στην αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως Κρανιδίου. Ο Δήμαρχος Κρανιδίου υποδεχόμενος τον υπουργό τον Αύγουστο, του έθεσε το θέμα, αφού η δημιουργία του νέου Κ.Υ. αστικού τύπου αποτελούσε πρωτεύοντα στόχο για την πρόληψη, τη διάγνωση και πρωτοβάθμια περίθαλψη, τις πρώτες βοήθειες και μικροεπεμβάσεις, την φυσική ιατρική - αποκατάσταση, την οικογενειακή ιατρική με εφαρμογές πληροφορικής, την εκπαίδευση των ιατρών και του λοιπού προσωπικού, νοσηλευτικές υπηρεσίες, κοινωνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, ιατροκοινωνικές υπηρεσίες, καθώς και διοικητικές υπηρεσίες.
Ήρθαν όμως οι εκλογές και η υπόσχεση κινδύνεψε να μείνει στα …χαρτιά.
Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί με το μεγάλο έργο του Αναβάλου. Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής από το Ναύπλιο είχε υποσχεθεί το έργο κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών. Όμως κάποιες από τις υπογραφές άρχισαν να μπαίνουν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη, μόλις προκηρύχτηκαν οι Εθνικές εκλογές. Αλλά απομένουν πολλές ακόμα γραφειοκρατικές διαδικασίες μέχρι να μπει σε τροχιά υλοποίησης το έργο, με αποτέλεσμα να αποτελέσει και πάλι προεκλογικό επιχείρημα όλων των κομμάτων. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα παραδέχθηκε το πρόβλημα που υπάρχει και ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κρανιάς στέλνοντας επιστολή στον κο Χατζηγάκη, και υπενθυμίζοντάς του ότι «κρεμάει» ουσιαστικά τον πρόεδρο του κόμματος. Αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή - που μάλιστα δόθηκε και στην δημοσιότητα: «Σταθερά πρωτεύων στόχος ήταν και παραμένει η αποκλειστικά Δημόσια διαχείριση ενός φυσικού αγαθού, όπως είναι το νερό. Αυτές τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, σας καλώ να ολοκληρώσετε με την υπογραφή σας την διαδικασία δημοπράτησης των τευχών του έργου».
Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι ο υπουργός ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης για την μεταφορά νερού του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μιδέα κλπ.Δημόσιες παρεμβάσεις χρειάστηκαν να γίνουν όμως και για τις αποζημιώσεις 2500 αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Με την απειλή κινητοποιήσεων μέσα στην προεκλογική περίοδο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναγκάστηκε να στείλει την προηγούμενη εβδομάδα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας την αρμόδια διευθύντρια του Οργανισμού για λύσει το πρόβλημα που ταλανίζει μήνες τώρα τους δικαι

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ