Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

8/10/09

Σπαραγμός στη Νέα Δημοκρατία

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία και στην Αργολίδα, με επιπτώσεις που θα φανούν στις νομαρχιακές εκλογές σε έναν χρόνο. Η προεκλογική περίοδος ήταν γεμάτη ένταση, κάτι που συνεχίζεται και μετά τις εκλογές.
Οι συγκεκριμένες επιλογές από τον κομματικό μηχανισμό, φαίνεται ότι θα φέρουν τα πάνω – κάτω στο κόμμα σε τοπικό επίπεδο μελλοντικά.
Αυτό τουλάχιστον δείχνει η δήλωση της Έλσας Παπαδημητρίου, που χρησιμοποιεί τις λέξεις «ντροπή, εκβιασμός, απαράδεκτη πολιτική ηθική».
Το θέμα παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις μιας και η κα Παπαδημητρίου φωτογραφίζει συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία πλέον τα θέτει απέναντί της. Και με δεδομένο ότι όπου νάναι ξεκινά η προεκλογική περίοδος για την τοπική αυτοδιοίκηση, διαφαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερα ενεργός ο ρόλος της βουλευτού στις νομαρχιακές εκλογές, μιας και οι ίδιοι που την πολέμησαν εσωκομματικά θα πρωταγωνιστήσουν στις νομαρχιακές εκλογές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έλσα Παπαδημητρίου έχασε 1.472 σταυρούς από τις εκλογές του 2007. Ανάλογες απώλειες είχαν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας. Ο Δημήτρης Κρανιάς έχασε από τις προηγούμενες εκλογές 1.662 σταυρούς και η Κατερίνα Μπόμπου είχε τις μεγαλύτερες απώλειες αφού έχασε 2.391 σταυρούς.
Αντίθετα ο νέος υποψήφιος Γιάννης Ανδριανός είχε την ίδια τεράστια επιτυχία με τον Γιάννη Μανώλη σε ψήφους. Ο κος Μανώλης το 2007, είχε συγκεντρώσει 11.185 σταυρούς, ενώ ο κος Ανδριανός σήμερα εκλέγεται βουλευτής με 11.105 σταυρούς.
Η κα Παπαδημητρίου με δηλώσεις της που έκανε στο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «ΜΑΧ», καταγγέλλει:
«Ήταν η δυσκολότερη αναμέτρηση για την Έλσα Παπαδημητρίου και ήταν και η χυδαιότερη ανάδειξη μεσαιωνικής νοοτροπίας κάποιων Νεοδημοκρατικών θεσμικών. Μιλάμε για αθλιότητα». Και συμπληρώνει ότι «η ανάμειξη θεσμικών, στέρησε από την Αργολίδα την βουλευτοποίηση του Δημήτρη Κρανιά», συμπληρώνοντας ότι: «Θα έπρεπε πιστεύω να έχει από νωρίς καταγγείλει το τί γινόταν. Και να αντέξει σε μια φοβερή επίθεση και εναντίον του όπως και εναντίον εμού».
Η κα Παπαδημητρίου μιλώντας για τον ρόλο των νομαρχιακών συμβούλων στις Εθνικές εκλογές μιλά με ιδιαίτερα σκληρά λόγια: «Οι Νομαρχιακοί, ντροπή, εκβιασμός, απαράδεκτη πολιτική ηθική. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα. Δεν υπάρχει ούτε ψαράς, ούτε δικηγόρος, ούτε τίποτα, που να μη μιλάει γι΄ αυτό 25 ημέρες.
Και θλίβομαι, διότι δεν επέτρεψα στους ψηφοφόρους μου, να προεξοφλήσουν την μήνη τους. Είχαν αποφασίσει προ 15 ημερών, μια Δευτέρα, να πάνε να τα κάνουν λαμπόγυαλο. Ήταν απαράδεκτη κατάσταση.
Η Αργολίδα πρέπει να απαιτήσει νομαρχιακό Συμβούλιο, που θα ασχοληθεί με τα θέματα του νομού, με γνώση, με αποφασιστικότητα και με δυνατότητα ανάληψης ευθύνης για αποτελεσματικότητα. Έλεος. Όλα τα άλλα είναι φθηνή πολιτική».
Αντίθετα θεωρεί ότι η ΝΟΔΕ έκανε καλά την δουλειά της: «Η νομαρχιακή υπήρξε ευπρεπής σ΄ αυτές τις εκλογές. Και θέλω να πω το εξής: πάρα πολλοί εκ των θιασωτών των υποψηφίων και εμού συμπεριλαμβανομένης, πίστευαν ότι ο Θόδωρος Γεωργαντάς, ο πρόεδρος, θα προσπαθούσε να επηρεάσει υπέρ της εκλεκτής Λιάνας Γεωργαντά, επειδή ήταν νύφη του. Δεν αντελήφθην καμία τέτοια επιρροή. Έκανε κάποιες ενωτικές κινήσεις, ξεπερνώντας και το παρελθόν του, για το οποίο πολλές φορές έχω εκφράσει ερωτηματικά. Δεν είδα ασχήμιες από τη Νομαρχιακή, με ελάχιστες εξαιρέσεις».
Τέλος επισημαίνει: «Είμαστε εδώ για να ξεδιπλώσουμε τα προσωπικά μας ταλέντα ο καθένας και τις προσωπικές μας ικανότητες.
Εγώ θεωρώ ότι έχω διατηρηθεί στην πολιτική από την αγάπη και από την εμπιστοσύνη των φίλων μου στο πρόσωπό μου και κυρίως διότι η αναφορά μου είναι πάντα οι δικές μου παρακαταθήκες.
Το μέλλον θα εύχομαι να είναι καλύτερο.
Το σύνθημά μου ήταν η υποψηφιότητά της επόμενης ημέρας. Δικαιώθηκα;»
Με μια πιο ήπια δήλωση επισημαίνει τα ίδια και ο Δημήτρης Κρανιάς: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους που αντιστάθηκαν με αξιοπρέπεια και έδωσαν τη μάχη μαζί μου κόντρα σε μηχανισμούς χειραγώγησης».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ