Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

8/10/09

Οι δέκα …εντολές του Μανιάτη

Την ευθύνη του Περιβάλλοντος ανέλαβε μέσα από την θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Το φορτίο που ανέλαβε είναι βαρύ, με δεδομένη αφ΄ ενός την κυβερνητική θέση, αφ΄ ετέρου τους χιλιάδες σταυρούς που συγκέντρωσε.
Με πλέον των 15.000 σταυρών ο Γιάννης Μανιάτης είναι ο κυρίαρχος των εκλογών στην Αργολίδα. Ακόμα πιο εντυπωσιακός είναι ο αριθμός αυτός αν αναλογιστεί κανείς ότι τον βουλευτή ψήφισαν οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.
Η ευθύνη του Γιάννη Μανιάτη αλλά και το φορτίο που επωμίζεται είναι τεράστιο, αφού οι περισσότεροι «επένδυσαν» επάνω του περιμένοντας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για το νομό.
Ο Γιάννης Μανιάτης επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο των δεσμεύσεων που αφορούν στις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Αργολίδας, και όντας βουλευτής πλέον του κυβερνώντος κόμματος, θα δώσει λόγο στους ψηφοφόρους του μέσα στην επόμενη τετραετία, αφού πρέπει να κάνει πράξη όσα υποστήριξε προεκλογικά. Ως υποψήφιος ο Μανιάτης επιβραβεύτηκε από τους ψηφοφόρους όχι γιατί ανέπτυξε πελατειακές σχέσεις μαζί τους αλλά γιατί δεσμεύτηκε για τον νομό που τον εκλέγει. Αυτή άλλωστε ήταν και η ειδοποιός διαφορά του από τους συνυποψηφίους του.
Σε 10 βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της Αργολίδας, επένδυσαν οι ψηφοφόροι στο πρόσωπό του: Ανάβαλος, Χωροταξικό, Πράσινη Ανάπτυξη, Ολοκληρωμένη Τουριστική Ανάδειξη, προώθηση αγροτικών προϊόντων στις αγορές, εφαρμογή Ειδικού Προγράμματος Περιβαλλοντικής Προστασίας των Εδαφών από την ερημοποίηση, άμεση λειτουργία προαστιακών δρομολογίων Σιδηροδρόμου εντός του 2009, πλήρη αναβάθμιση Οδικών Αξόνων, εφαρμογή Προγράμματος Προστασίας του Αργολικού Κόλπου, δημιουργία στην Αργολίδα του μεγαλύτερου Ανοιχτού Πολιτιστικού Πάρκου του κόσμου.
Ο Γιάννης Μανιάτης αναλυτικά δεσμεύτηκε στην προεκλογική περίοδο για τα παρακάτω (παρατίθενται όπως ακριβώς τα ανέλυσε ο ίδιος):
- 1. Ξεκινάμε με την πρώτη και σπουδαιότερη δέσμευση του ίδιου του Προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου για την οριστική επίλυση του προβλήματος του νερού. Με την επέκταση του δικτύου του Αναβάλου για Άρδευση σε ολόκληρη την Αργολίδα. Με την αξιοποίηση των πηγών της Λέρνας για την οριστική επίλυση του προβλήματος Ύδρευσης όλων των δήμων του νομού. Με τη δημιουργία δικτύου μικρών φραγμάτων για το φυσικό εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα.
Ο αυριανός Πρωθυπουργός της χώρας έχει δεσμευτεί προσωπικά για την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος της Αργολίδας. Τον ευχαριστώ δημόσια από αυτό το βήμα που αποδέχτηκε τη σχετική εισήγησή μου τον περσινό Σεπτέμβρη.
Για μας, η δέσμευση αυτή είναι η μεγαλύτερη πολιτική και αναπτυξιακή παρακαταθήκη που είχε ποτέ η Αργολίδα.
Η σημερινή κυβέρνηση μας λέει ότι δήθεν ο Ανάβαλος εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Την ίδια στιγμή, μόνοι τους αποκαλύπτουν ότι αυτό είναι το δικό τους τεράστιο ψέμα. Η μεγάλη πολιτική εξαπάτηση του λαού της Αργολίδας.
Αντί να μας πουν πότε θα ξεκινήσει το ίδιο το έργο, ανακοινώνουν ότι τώρα θα εγκρίνουν τα τεύχη δημοπράτησης των μελετών. Των μελετών που θα προκηρυχθούν μετά από κάποιους μήνες και θα ολοκληρωθούν μετά από 2-3 χρόνια, ώστε τότε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Ανακάλυψαν το μαγικό φάρμακο. Να εντάσσουν δήθεν ένα έργο προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ στο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», χωρίς να έχουν ακόμη προκηρυχθεί ούτε καν οι μελέτες του έργου. Μπορούν να μας πουν, έστω και ένα άλλο, οποιοδήποτε έργο, οποιουδήποτε προϋπολογισμού, οπουδήποτε στην Ελλάδα, που να έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, στο Αλέξανδρος Μπαλτατζής, χωρίς να έχουν προκηρυχθεί και εκπονηθεί έστω οι βασικές μελέτες του;
Μόνοι τους ομολογούν ότι μέχρι σήμερα δεν είχαν ετοιμάσει ούτε τα τεύχη δημοπράτησης των μελετών. Πολύ περισσότερο δεν έχουν ετοιμάσει τα τεύχη δημοπράτησης του ίδιου του έργου.
Τους καταγγέλλει μέχρι και ο πριν λίγες εβδομάδες βουλευτής τους που παραιτήθηκε γι’ αυτό το λόγο.
Πρόκειται για απίστευτο πολιτικό θράσος που δείχνει ότι μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ως πολίτες που δεν ξέρουν ούτε ανάγνωση. Τολμούν να δηλώνουν ότι εντάσσουν ένα έργο, μόνο με τον τίτλο του. Μόνο η σημερινή νεοδημοκρατική κυβέρνηση θα μπορούσε να ανακαλύψει τέτοια πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία πολιτικής εξαπάτησης.
- 2. Δεσμευόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση και έγκριση, επιτέλους, του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Άργους και της Πράξης Εφαρμογής του Νότιου Τμήματος. Για την έγκριση των Σχεδίων Χωρικής Οικιστικής και Πολεοδομικής Ανάπτυξης των Δήμων Ασίνης, Κουτσοποδίου, Λυρκείας, Μιδέας, Μυκηναίων, Ν. Κίου, Επιδαύρου, Ασκληπιείου, Λέρνας και Ναυπλίου.
- 3. Προχωρούμε στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Χωροταξικού Πλαισίου Πράσινης Ανάπτυξης της Αργολίδας. Με ειδικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις και μελέτες για τα ορεινά δημοτικά διαμερίσματα του Νομού.
- 4. Δεσμευόμαστε για την εφαρμογή Ειδικού Προγράμματος Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάδειξης της Αργολίδας, με δημιουργία ενιαίου φορέα τουριστικής ανάπτυξης του νομού, με συμμετοχή Δημοσίου, Αυτοδιοίκησης και ιδιωτών.
- 5. Δεσμευόμαστε για τη στήριξη των εσπεριδοειδών και των άλλων αγροτικών προϊόντων του νομού και της κτηνοτροφίας, με Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας και με προώθησή τους στην εσωτερική και τις διεθνείς αγορές. Μέσα από νέο σύστημα συνεταιριστικής οργάνωσης των αγροτών.
- 6. Υλοποιούμε Ειδικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Προστασίας των Εδαφών για την αποφυγή ερημοποίησης της Αργολίδας.
- 7. Δεσμευόμαστε για την άμεση λειτουργία μέσα στο 2009, προαστιακών δρομολογίων Σιδηροδρόμου στο Τμήμα Άργος / Ναύπλιο – Κόρινθος. Με χρονοαπόσταση Κορίνθου – Άργους μόλις 40 λεπτά της ώρας, χρόνου ανταγωνιστικού ακόμα και του Ι.Χ. Με μόλις 1,5 ώρα διαδρομή για την απόσταση Άργος - Αθήνα. Με τουλάχιστον 10 προαστιακά δρομολόγια την ημέρα. Με διασφάλιση αποφυγής ατυχημάτων.
- 8. Προχωρούμε στην πλήρη αναβάθμιση του Οδικού Άξονα Ερμιονίδα – Τραχειά – Κολιάκι - Επίδαυρος και του Άξονα Δερβενάκια – Φίχτια – Κουτσοπόδι - Άργος. Για μας, για τον ίδιο τον Πρόεδρό μας, είναι επιλογή ο ανατολικός οδικός άξονας Άργος – Μύλοι – Κιβέρι - Άστρος – Λεωνίδειο - Μονεμβάσια.
- 9. Εφαρμόζουμε Πρόγραμμα Προστασίας του Αργολικού Κόλπου και διατήρησης των ιχθυοαποθεμάτων του, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι εκατοντάδες οικογένειες αλιέων του νομού.
- 10. Τέλος, δεσμευόμαστε για μια Αργολίδα που γίνεται το μεγαλύτερο Ανοιχτό Πολιτιστικό Πάρκο του κόσμου. Για μια Αργολίδα πρότυπο Πράσινης Ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ