Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

17/2/10

Στο κενό έπεσε η συνεδρίαση για τα σκουπίδια στο Κρανίδι

Πουθενά δεν οδήγησε για μια ακόμα φορά η συζήτηση για το μέλλον των σκουπιδιών στην Ερμιονίδα. Η κατόπιν εορτής πρόταση του υφυπουργού περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, για «ανακύκλωση με κάθε κόστος», έρχεται σε αντίθεση με την εμμονή στην πυρόλυση που φαίνεται πως προωθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου, στα χνάρια της πολιτικής της ΝΔ.
Η χρήση των δεματοποιητών και ο χώρος εναπόθεσης των σύμμεικτων ή των προς ανακύκλωση σκουπιδιών έφτασε να διχάσει ακόμα και τα μέλη της «Παρέμβασης Πολιτών Ερμιονίδας».
Με αθρόα η συνέλευση δημοτών από Κρανίδι, Φούρνους και Δίδυμα πραγματοποιήθηκε η «συνεδρίαση» του Δ.Σ. Κρανιδίου για τα σκουπίδια μας μετά τις τελευταίες «μη εξελίξεις». Στη συνεδρίαση πήραν μέρος η «Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας» - κι ας μην είχε λάβει πρόσκληση όπως θα έπρεπε, αφού με δική της πρωτοβουλία έγινε η συνέλευση δημοτών-, η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης και οι Διόσκουροι σε πρώτη τους δημόσια εμφάνιση.
Πρώτη έκπληξη ήταν η «λογοκριμένη αφίσα της «Παρέμβασης Πολιτών Ερμιονίδας», που προβλήθηκε από το μόνιτορ και έλειπε η αναφορά στην «Ανακύκλωση» που ήταν και το ζητούμενο της συνάντησης.
Σύμφωνα με την «Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας», «ακολούθησε σύγχυση για την μεθοδευμένη μέθοδο της θέσης του Δ.Σ. Πρώτο πλάνο στο μπαλκοσένικο, Πρόεδρος , Δήμαρχοι, Πρόεδρος, ολίγη συμπολίτευση, και πίσω εν είδη γλάστρας οι υπόλοιποι και η αντιπολίτευση; Το σκηνικό ξαναϊδωμένο. Η αντιπολίτευση, αρνείται, σωστά, να αναλάβει αυτόν τον ρόλο και παραμένει πλατεία. Στη θέση του Προέδρου του ΦΟ.Δ.Σ.Α κ. Δεληγιάννη ενεφανίσθη ο Δήμαρχος Ασκληπιείου κ. Τσακαλιάρης.
Ο κ. Τσακαλιάρης ενημέρωσε για τα εντυπωσιακά αποτέλεσμα της ανακύκλωσης στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου, τις προσπάθειές του γι αυτό καθώς και για τις κοινές προσπάθειες για την Αργολίδα.
Ο Δήμαρχος Κρανιδίου από την δικιά του σκοπιά αναφέρθηκε στην εξέλιξη των πραγμάτων από ανάληψης της έδρας από τον ίδιο. Δεν παράλειψε πάντως να πει και δυο καλά λόγια για την ΕΜΠ του δεματοποιητή που έχει καταγγείλει δημόσια η «Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας» από τα τέλη Νοεμβρίου στην Τηλεόραση, στον τύπο δημιουργώντας ερωτηματικά για την εμμονή του αφού «οι Δημότες των Διδύμων δεν τον θέλουν και δικαιολογημένα και δεν θα επιτρέψουν την λειτουργία του … και η κ. Μαλτέζου αμφισβητεί την ισχύ της απόφασης που πάρθηκε από το Τοπικό συμβούλιο …αναδρομικά (ένα τετράμηνο !), ενώ η αντιπολίτευση αναφέρει ότι μάλλον παραπλανήθηκε όταν με προϋποθέσεις υπεσχημένες που όμως δεν ισχύουν όπως αποδείχθηκε, πήρε την σχετική απόφαση, αφού δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το βασικό ερώτημα «που θα πάνε τα δέματα».
Μετά από διεξοδική συζήτηση που για μια ακόμα φορά δεν οδήγησε πουθενά η «Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας» προτείνει:
Αλλαγή χρήσης του δεματοποιητή και επαναφορά του στην κανονική λειτουργία του, δηλαδή πακετάρισμα από ανακυκλώσιμα υλικά α) χαρτί β) πλαστικό γ) αλουμίνιο.
Κατασκευή στεγάστρου για προσωρινή αποθήκευση ανακυκλώσιμων υλικών πριν και μετά την δεματοποίηση.
Εξασφάλιση προγράμματος ανακύκλωσης για τους Δήμους Κρανιδίου και Ερμιόνης κατ εξαίρεση, όπως ισχύει και για τους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου και άμεση εφαρμογή του.
Ανάλογα με την μέθοδο συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, ίσως κατασκευή ιμάντα διαλογής δίπλα στο δεματοποιητή
Άμεση μέριμνα για μια θέση ΧΥΤΥ εντός Νομού προκειμένου να δεχτεί τα υπόλοιπα μη ανακυκλώσιμα υλικά.
Άμεση μέριμνα για τελικό και πραγματικό κλείσιμο και των τεσσάρων ΧΑΔΑ και αποκατάσταση τους.
Σύμφωνα με την «Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας» οι πρότασή τους κινείται ακριβώς μέσα στα πλαίσια και στις οδηγίες της Ε.Ε. αλλά και της Ελληνικής Νομοθεσίας, λαμβάνοντας υπ όψιν τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί μετά από προφανώς λανθασμένες πολιτικές επιλογές. Η Ερμιονίδα είναι η πρώτη περιοχή όπου έχει εγκατασταθεί ήδη ο Δεματοποιητής, όπου μετά την αναπάντητη κριτική στην ΜΠΕ, έγινε φανερό ότι όντως έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Δεν παραμένει στην άγονη κριτική της μεθόδου της δεματοποίησης, αλλά συμπεριλαμβάνει και αξιοποιεί ένα βασικό παράγοντα (με 750.000. ευρώ, κόστος) προλαβαίνοντας επιχειρήματα σε ότι αφορά αυτό καθεαυτό το μηχάνημα, προτείνοντας την σωστή χρήση του.
Δύο από τους Δήμους της Ερμιονίδας (Επίδαυρος, Ασκληπιείο) έχουν ήδη ενταχθεί σε πρόγραμμα ανακύκλωσης που πραγματοποιείται με επιτυχία και ασφαλώς συντρέχει λόγος να συμπεριληφθούν και οι γειτονικοί ( Κρανίδι, Ερμιόνη ) καθ εξαίρεση στο ίδιο πρόγραμμα, δεδομένου ότι οι συνθήκες γίνονται με αυτό τον τρόπο θετικότερες για το όλον εγχείρημα

2 σχόλια:

Stelios Stamatakis είπε...

Η αναφορά στο άρθρο σας περί, <...έφτασε να διχάσει ακόμα και τα μέλη της «Παρέμβασης Πολιτών Ερμιονίδας»... είναι ανοησίες η, παραφράζοντας επίκαιρο άρθρο < μη δεματοποιημένη βλακεία > Ο νοών νοείτο! Θα χαιρότανε ίσως < άσπονδοι φίλοι > αν ήταν όντως έτσι. Θα τους απογοητεύσω. Δεν είναι!
Στέλιος Σταματάκης
Πρόεδρος ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

AΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ είπε...

Αξιότιμε κ. πρόεδρε της ΠΑΠΟΕ, Σταμάτη Σταματάκη
Η εκτίμηση ενός δημοσιογράφου μπορεί να διαφέρει από την δική σας και αυτό δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως βλακεία ή ανοησία, εκτός κι αν πιστεύετε ότι όποιος έχει διαφορετική εκτίμηση των πραγμάτων από σας είναι βλαξ ή ανόητος.
Εμείς φυσικά μη κατεχόμενοι από σύνδρομα Λουδοβικισμού, επανειλημμένα φιλοξενούμε τις απόψεις σας και θα τις φιλοξενούμε ακόμα και αν είναι απαξιωτικές προς τις εκτιμήσεις μας. Ως προς την χρήση τωρινή και μελλοντική του δεματοποιητή, (αν είναι κατάλληλος για την ανακύκλωση, να μείνει στο συγκεκριμένο σημείο ή δε άλλως να φύγει), είναι προβληματισμοί που απασχόλησαν τα μέλη σας και αφορούσαν την μελλοντική χρήση του χώρου εναπόθεσης στο «Ανάθεμα» ως χωματερής. Είναι λογικό και επιθυμητό σε δημοκρατικότατους συλλόγους όπως ο δικός σας να υπάρχουν διχογνωμίες, τις οποίες εσείς προφανώς να μπερδέψατε με διασπάσεις. Με μια δεύτερη ανάγνωση, όπως συνηθίζετε να λέτε για άλλα πράγματα, θα διαπιστώσετε το άδικο των χαρακτηρισμών σας και είμαστε βέβαιοι πως θα αναθεωρήσετε τους χαρακτηρισμούς … για να μην χαίρονται οι εχθροί σας που εξυβρίζεται όσους σας στήριξαν και σας στηρίζουν στους αγώνες σας.
Φιλικότατα, Άκης Ντάνος Αρχισυντάκτης εφ, Αναγνώστης Πελοποννήσου

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ