Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

17/2/10

Ο πόλεμος στο Κάρι έσωσε το Ραλόντ


Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου

 Πριν από λίγες μέρες έλαβα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ένα παραμύθι ερμηνεία για την ερμηνεία της οικονομικής κρίσης από τον φίλο μου, τον Ιπποκράτη, που του άρεσε πάντα το παιγνίδι των αναγραμματισμών.
Μια φορά και ένα καιρό ήταν πριν πεντακόσια τόσα χρόνια Ευρωπαίοι θαλασσοπόρο ανακάλυψαν μια μεγάλη ήπειρο. Εκεί με τα χρόνια φτιάχτηκε ένα μεγάλο και πλούσιο κράτος το Ιμπεριάλ. Το κράτος του Ιμπεριάλ στο πέρασμα των χρόνων έγινε ένα από τα πιο ισχυρά κράτη του κόσμου.
Το νόμισμα του έγινε σύμβολο της παγκόσμιας οικονομικής κυριαρχίας το Ραλόντ .Όσο πιο πολλά Ραλόντ είχες είτε σαν άνθρωπος είτε σαν κράτος τόσο πιο ισχυρός ήσουν.  Σε μια συνάντηση των ανώτατων αξιωματούχων του Ιμπεριάλ , ο Καπιτάλ ένας σεβάσμιος οικονομολόγος έριξε την μεγάλη ιδέα για την μεγαλύτερη απάτη από την ύπαρξη της γης.
-         Κύριοι ο πλούτος μας θα είναι θέμα τυπογραφείο, απλώς θα τυπώνουμε όσο περισσότερα χαρτονομίσματα Ραλόντ μπορούμε και με αυτά πουλώντας σε διάφορες χώρες θα αγοράζουμε υπηρεσίες και προϊόντα.
-         Και τι εγγυήσεις θα προσφέρουμε; ρώτησε η Δημοκρατική Αντιπολίτευση
-         Μα τα αποθέματα μας σε χρυσό.
-         Μα δεν θα έχουμε τόσο χρυσό να εγγυηθούμε όσα τα τυπωμένα χαρτονομίσματα.
-         Άκου φίλε θα σου πω μια ιστορία από ένα ελληνικό νησί. Στην κοσμοπολίτικη Μύκονο η πρώτη κυρία των εφοπλιστών κάνει την βόλτα της και ξαφνικά βλέπει μπροστά της ένα πλανόδιο αλλοδαπό να πουλά τσάντες πολύ καλή απομίμηση της ακριβής μάρκας PR , και τις αγοράζει όλες . Μα τι κάνετε την ρώτησε ένας άντρας της συνοδείας της , αγοράζετε τσάντες απομίμησης, Όταν την κυκλοφορώ εγώ αυτή την τσάντα κανένας δεν θα σκεφθεί να πει ότι είναι απομίμηση. Όταν εμείς θα τους δίνουμε Ραλόντ κανένας δεν θα σκεφθεί ότι πίσω από το απλό χαρτί δεν υπάρχει τίποτα άλλο να του εγγυηθεί , η ύπαρξη της υπερδύναμης μας είναι η καλύτερη εγγύηση.
Όλα κυλούσαν μια χαρά μέχρι το 1971 που μια ευρωπαϊκή χώρα η Γαλλία
ζήτησε όλα τα χαρτιά που είχε αγοράσει από το πανίσχυρο κράτος να τα εξαγοράσει σε χρυσό. Ίσως για ένα κράτος ένα ζητούσε τα χαρτιά του σε χρυσό να υπήρχε λύση αλλά αν ζητούσε και άλλο θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα.
-         Σου το έλεγα Καπιτάλ , είπε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης  ότι δεν ήταν σωστός ο δρόμος της φαντασιακής εγγύησης των νομισμάτων. Τι θα κάνουμε αν όλες οι χώρες ζητήσουν σε χρυσό τα χαρτιά  Ραλόντ που τους δανείζαμε ή τους πουλήσαμε. Δεν έχουμε τόσο χρυσό πρέπει να τους πούμε την αλήθεια
-         Σιγά μην πούμε τέτοιο πράγμα. Το Ραλόντ θα έχει άμεση σχέση με χρυσό μόνο που δεν θα είναι κίτρινος .
-         Με όλο το σεβασμό καθηγητά Καπιτάλ αλλά νομίζω ότι είστε εκτός πραγματικότητας.
-         Εσείς κύριε μου είστε εκτός πραγματικότητας γιατί αγνοείτε την μεγάλη ευελιξία του καπιταλιστικού συστήματος να ελίσσεται.
-         Δηλαδή τι ευελιξία θα κάνουμε τώρα;
-         Χρυσό εγγυηθήκαμε χρυσό θα εγγυάται και θα ανταλλάσσεται το Ραλόντ αλλά όχι κίτρινο αλλά μαύρο χρυσό.
Έτσι λοιπόν ο πανέξυπνος καθηγητής Καπιτάλ πρόεδρος του Ιμπεριάλ, με το καρότο και το μαστίγιο έπεισε όλους τους Άραβες να πουλούν τον μαύρο χρυσό το πετρέλαιο τους αποκλειστικά και μόνο σε Ραλόντ. Το κάθε βαρέλι πετρέλαιο μόνο μια αξία είχε και αυτή μετριόταν σε Ραλόντ. Τότε πράγματι με αυτό τον εικονικό και εκβιαστικό τρόπο το χαρτί του Ραλόντ απόκτησε τεράστια αξία περισσότερη και από το να ήταν όλο σε εγγυημένο χρυσό.
Οποιοσδήποτε (και βέβαια όλος ο κόσμος το ήθελε ) να αγοράσει πετρέλαιο που ήταν και είναι ακόμα ή βασική πηγή ενέργειας έπρεπε να πληρώνει στο συγκεκριμένο νόμισμα.
Το κράτος του Ιμπεριάλ δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει παρά να τυπώνει χαρτιά και να αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες με μηδαμινό κόστος, το χαρτί που τύπωνε. Η μεγαλύτερη παγκόσμια απάτη δούλευε για πάρα πολλά χρόνια.
Εμφανίστηκαν ξανά τα μαύρα σύννεφα της καταστροφής όταν κάπου στην μέση ανατολή στο Κάρι ένας κράτος ιδιαίτερα πλούσιο σε πετρέλαιο , ένας δικός του άνθρωπος ο Δικτάτορας Μάτνας αποφάσισε να πουλάει τον μαύρο χρυσό σε ευρωπαϊκό νόμισμα. Τότε φάνηκε ότι ήταν έτοιμη να καταρρεύσει η αυτοκρατορία του Ραλόντ, αφού θα έχανε την μεγάλη του ανταλλακτική αξία.
-         Και τώρα τι γίνεται; Φώναξε οργισμένος ο αρχηγός της Δημοκρατικής αντιπολίτευσης.
-         Πόλεμος του είπε ο σοφός καθηγητής Καπιτάλ.
-         Με τι να τους πολεμήσουμε αφού τα αποθέματα μας σε χρυσό δεν φτ..
-         Όταν λέω πόλεμος εννοώ πόλεμος κανονικός, Το κράτος του Κάρι και ο δικτάτορας Μάτνας είναι επικίνδυνοι για την παγκόσμια ειρήνη για την παγκόσμια δημοκρατία, είναι άντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών πρέπει να επέμβουμε και θα ζητήσουμε βοήθεια και από τους ευρωπαίους συμμάχους μας.
-         Βεβαίως έχετε απόλυτο δίκιο είπε ο Αρχηγός της Δημοκρατικής αντιπολίτευσης η παγκόσμια ειρήνη κινδυνεύει!!!!
Και έτσι τελικά έγινε και εισβολή έγινε στο Κάρι, και ο Μάτνας συνελήφθη σε πηγάδι και θανατώθηκε και όπλα πολλά πούλησε το Κράτος του Ιμπεριάλ αλλά το πιο σπουδαίο από όλα ο μαύρος χρυσός το πετρέλαιο του Κάρι πουλιόταν και πάλι αποκλειστικά και μόνο σε Ραλόντ.
Υ.Γ. για αναφορά στην σημερινή πραγματικότητα κάνε τους αναγραμματισμούς που πρέπει Ραλόντ = Ντόλαρ, Κάρι = Ιράκ , Μάτνας = Σαντάμ



Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ