Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

17/2/10

Διασταυρώσεις …φονιάδες στο Ναύπλιο


Φωτεινός σηματοδότης θα τοποθετηθεί σε λίγο καιρό στην διασταύρωση της Ασκληπιού με την Μπούτου, απέναντι από το Lidl, στο Ναύπλιο. Αυτό τουλάχιστον προβλέπεται σε συμφωνία της «Αθωνικής Τεχνικής», με τον δήμο Ναυπλίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε πρόσφατα ο δήμαρχος Π. Αναγνωσταράς.
Ο φωτεινός σηματοδότης σε λίγο καιρό, φαίνεται, ότι θα είναι υποχρεωτικός και απαραίτητος εκεί, αφού αφ΄ ενός θα είναι αυξημένη η κίνηση λόγω του συγκροτήματος της «Αθωνικής Τεχνικής», αφ΄ ετέρου αναμένεται να αυξηθεί δραματικά η κίνηση στην Ασκληπιού, όταν λειτουργήσει κανονικά ο Αρχαιολογικός δρόμος μέχρι την Αγία Ελεούσα. Τότε ουσιαστικά τόσο η Ασκληπιού, όσο και η παράλληλη Αγίου Ανδριανού θα αποτελούν την κύρια είσοδο του Ναυπλίου για όλα τα αυτοκίνητα που θα έρχονται από την Αθήνα.
Φωτεινούς σηματοδότες πιθανότατα θα υποχρεωθεί ο δήμος να τοποθετήσει και σε άλλα σημεία τόσο της Ασκληπιού όσο και της Αγίου Ανδριανού, αλλιώς τα τροχαία ατυχήματα θα είναι στην ημερήσια διάταξη.
Για παράδειγμα η διασταύρωση που θα δημιουργηθεί με την Ασκληπιού, όταν λειτουργήσει η οδός Χαριλάου Τρικούπη, θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και φορτωμένη. Το ίδιο και η διασταύρωση της Χαριλάου Τρικούπη με την Αγίου Ανδριανού.
Μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή, λόγω της αυξημένης κίνησης των αυτοκινήτων που θα παρατηρείται λόγω της λειτουργίας του Αρχαιολογικού δρόμου, θα δημιουργηθεί και στις υπόλοιπες διασταυρώσεις της Αγίου Ανδριανού, όπως με την οδό Μεσολογγίου. Εκεί ούτε τα σήματα της τροχαίας, ούτε ο παλλόμενος φωτεινός σηματοδότης, ούτε τα «μάτια της γάτας» , ούτε τα «σαμαράκια» έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής. Απαραίτητος είναι ο φωτεινός σηματοδότης με «κόκκινο» και πράσινο».
Όπως επίσης πρόβλημα υπάρχει ήδη στην Προφήτη Ηλία και Χαριλάου Τρικούπη, όπου έχει διαμορφωθεί μια πολύ επικίνδυνη διασταύρωση, τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τους πεζούς.
Μεγάλο πρόβλημα ήδη δημιουργείται από τα αυτοκίνητα που έρχονται στο Ναύπλιο ακολουθώντας τον υπό κατασκευή Αρχαιολογικό δρόμο και στην Αγία Κυριακή. Εκεί η οδός είναι ιδιαίτερα στενή και τα οχήματα τρέχουν υπερβολικά. Οι κάτοικοι κινδυνεύουν να πέσουν θύματα ατυχήματος, ακόμα και όταν βγαίνουν από την είσοδο των σπιτιών τους, λόγω έλλειψης πεζοδρομίων. Στην σκέψη του δημάρχου Ναυπλίου, όπως ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους είναι η κατασκευή πεζοδρομίων, ώστε να στενέψει ακόμα ο δρόμος και να κόβουν ταχύτητα τα αυτοκίνητα, αλλά και να μπορούν να περπατούν με ασφάλεια οι πεζοί. Όμως και σε αυτήν την περίπτωση, θα παρουσιαστεί άλλο πρόβλημα, αφού θα δημιουργείται μποτιλιάρισμα, λόγω του πλήθους των οχημάτων που θα περνούν. Άρα μια πιθανή λύση ίσως να είναι η παράκαμψη της Αγίας Κυριακής, με την κατασκευή νέου δρόμου που θα οδηγεί νωρίτερα τα αυτοκίνητα που έρχονται από την Αθήνα, προς την Αγίου Ανδριανού.
Όπως και να έχει, το πρόβλημα σύντομα θα το δούμε μπροστά μας, γι΄ αυτό μάλλον χρειάζεται από τώρα ο δήμος να φροντίσει να κάνει κυκλοφοριακή μελέτη, ώστε να προλάβει να την εφαρμόσει, πριν δοθεί επίσημα στην κυκλοφορία ο Αρχαιολογικός δρόμος.
Μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί και με την διέλευση των φορτηγών, αφού το πρόβλημα αντί για την Ενδεκάτη και την οδό Άργους που υφίσταται σήμερα, θα μετατοπισθεί στην Χαριλάου Τρικούπη.
Ήδη κάποιοι επαγγελματίες –όπως λένε- ετοιμάζονται να μετακομίσουν τα μαγαζιά τους από την Χαριλάου Τρικούπη, αφού θεωρούν ότι ο δρόμος αυτός θα γίνει εντελώς αντιεμπορικός και επικίνδυνος.
Κάποιοι άλλοι επίσης, συμβουλεύονται νομικούς, για να δουν αν τελικά επιτρέπεται η διέλευση φορτηγών από την Χαριλάου Τρικούπη, αφού η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως αμιγούς κατοικίας και γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγιο αγόρασαν ακριβότερα τις κατοικίες τους. Θεωρούν ότι η περιοχή, αν περάσουν τα φορτηγά από την Χαριλάου Τρικούπη, θα υποβαθμιστεί και εκτός από την ησυχία τους θα χάσει και σε αξία η περιουσία τους.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ