Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

10/2/10

Σε τεντωμένο σκοινί αντιπολίτευση και δήμαρχος στο Ναύπλιο


Έκθετο θεωρεί τον δήμαρχο ο Γιάννης Γκιόλας επειδή δεν εισέπραξε τα χρήματα που οφείλουν οι παρόδιοι ιδιοκτήτες της Χ. Τρικούπη, ενώ ο Αναγνωσταράς θεωρεί ότι επιχειρούν να τον χτυπήσουν κάτω από τη μέση ισχυριζόμενοι ότι και ο ίδιος χρωστάει χρήματα.
Από την πλευρά του ο Χρ. Γραμματικόπουλος καταγγέλλει ότι ο δήμαρχος δεν φροντίζει καν για την συντήρηση του υπάρχοντος έργου της Ανατολικής παραλίας, ενώ παίρνει την απάντηση ότι χτυπάει ανοιχτές πόρτες μιλώντας για έργα που έχουν ήδη προγραμματιστεί.
«Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο και πρέπει να λογοδοτήσει», δήλωσε ο Γιάννης Γκιόλας θεωρώντας έκθετο τον κο Αναγνωσταρά που δεν έχει φροντίσει να εισπράξει για λογαριασμό του δήμου, τα χρήματα που οφείλουν οι παρόδιοι ιδιοκτήτες της οδού Χαριλάου Τρικούπη για την διάνοιξη της οδού. Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε, καταβλήθηκε από το Δήμο για αποζημιώσεις απαλλοτρίωσης το ποσό των 1.761.261 ευρώ για την πλευρά της Ασκληπιού και 354.363,60 ευρώ για την πλευρά της Άργους.
Από το ποσό των 354.363,60 ευρώ η υποχρέωση του Δήμου ήταν μόνο 154.642,22 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό των ευρώ 199.721,38 είναι υποχρεώσεις ιδιωτών. Από το δε καταβληθέν ποσό των ευρώ 1.761.261, η υποχρέωση του Δήμου είναι 802.589,5 και το υπόλοιπο ποσό των ευρώ 958.671,50 είναι υποχρεώσεις ιδιωτών.
Όπως καταγγέλθηκε από την «Άλλη Πρόταση», η Δημοτική Αρχή έχει  προκλητικά αδιαφορήσει μέχρι σήμερα και δεν έχει πράξει κάτι  προς την κατεύθυνση της ανάκτησης των χρημάτων που έχει ο Δήμος καταβάλει υπέρ τρίτων.
Τονίστηκε μάλιστα, ότι ειδικά η πρώτη καταβολή έχει γίνει προ τετραετίας και πλέον και ο Δήμος έχει όλο αυτό το χρόνο πλήρως αδρανήσει. Συγκεκριμένα θα έπρεπε να είχε κινηθεί δικαστικά για την ανάκτηση των χρημάτων που εδόθησαν υπέρ τρίτων, ώστε και να καταστεί η απαίτηση του Δήμου και έντοκη. Έτσι οι ωφελούμενοι ιδιώτες που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και άτομα γνωστά και επώνυμα, θα εξαναγκάζονταν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις που τους αναλογούσαν και τα ποσά θα επέστρεφαν στο Δήμο για την εκτέλεση κάποιων αναγκαίων για τους δημότες έργων. Όμως ακόμα και στον προϋπολογισμό του Δήμου και στα οικονομικά στοιχεία δεν φαίνεται η απαίτηση του Δήμου για το ποσό αυτό του ενός και πλέον εκατομμυρίου ευρώ.
Σε ερώτηση μάλιστα ποια είναι τα γνωστά άτομα που χρωστάνε ο κος Γκιόλας ανέφερε το όνομα και του ίδιου του δημάρχου με το ποσό των 22 χιλιάδων ευρώ, από εργολαβία πολυκατοικίας επισημαίνοντας: «δεν ξέρω πώς νοιώθει καλά».
Την ίδια ώρα εξαπόλυε επίθεση και ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Γραμματικόπουλος για την εγκατάλειψη της Ανατολικής παραλίας. Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί ο κος Γραμματικόπουλος τονίζει: «Οι κυβόλιθοι έχουν ξηλωθεί. Σχάρες έχουν καταστραφεί. Πολλά φωτιστικά είναι σπασμένα. Σκουπίδια ατάκτως ερριμμένα. Τα χόρτα έχουν πνίξει την περιοχή. Ο πλέον αμερόληπτος παρατηρητής βλέπει μέσα από αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία ότι δεν είναι στις προθέσεις μας να μηδενίσουμε την παρουσία του σημερινού Δημάρχου, όμως τα στοιχεία που παρουσιάζουμε μιλούν από μόνα τους. Αυτή η εικόνα της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας, δυστυχώς, αφορά και πολλά άλλα σημεία της πόλεώς μας».
Ο υποψήφιος δήμαρχος προτείνει ο χώρος αυτός να αξιοποιηθεί με την δημιουργία ποδηλατόδρομων, πεζόδρομων, αθλητικών εγκαταστάσεων (μικρών γηπέδων), με μικρό υπαίθριο θέατρο και πολλές άλλες δραστηριότητες που πραγματικά θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής της πόλης.
Από την πλευρά του ο κος Αναγνωσταράς απάντησε ότι ο κος Γραμματικόπουλος χτυπά ανοιχτές πόρτες αφού ήδη έχουν προγραμματιστεί εργασίες για όλα τα παραπάνω που αναφέρει στις καταγγελίες του.
Άμεση ήταν η απάντηση του δημάρχου Ναυπλίου Παναγιώτη Αναγνωσταρά, στις κατηγορίες του Γιάννη Γκιόλα.
Θεωρεί ότι η «Άλλη Πρόταση», προσπάθησε να τον «χτυπήσει κάτω από τη μέση», ενώ δήλωσε ότι ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν χρωστάει στον δήμο.
Συγκεκριμένα είπε αναφερόμενος στον κο Γκιόλα: «Ως νομικός όφειλε να γνωρίζει ότι
1)Στην πράξη αναλογισμού οι αναγραφόμενοι ιδιοκτήτες είναι «φερόμενοι ιδιοκτήτες».
2)Ένας εργολάβος κατασκευαστής δεν έχει εμπράγματο αλλά ενοχικό δικαίωμα.
3)Υπόχρεοι σε αποζημίωση για εφαρμογή σχεδίου πόλεως είναι οι κατά τον χρόνο του προσδιορισμού της αποζημίωσης παρόδιοι ιδιοκτήτες ακινήτων (2005).
Επομένως, επειδή εγώ ποτέ, ούτε το 1995 ούτε και κατά το χρόνο του προσδιορισμού της αποζημίωσης υπήρξα ιδιοκτήτης ακινήτου δεν έχω καμία υποχρέωση αποζημίωσης ούτε προς τον Δήμο ούτε προς τρίτους».
Τόνισε ακόμα: «εις ότι αφορά το γεγονός ότι ο κ. Γκιόλας προσπάθησε να με διαβάλλει προσωπικά υποστηρίζοντας ότι δήθεν εγώ χρωστάω χρήματα στο Δήμο, πιστεύω ότι ίσως απλά παρασύρθηκε από κακή πληροφόρηση .Και το λέω αυτό γιατί τον γνωρίζω καλά.
Με κανέναν τρόπο δεν επιθυμώ να ποινικοποιήσω την πολιτική ζωή του τόπου μας.
Πιστεύω, ότι θα καταλάβει το λάθος του όπως το κατάλαβα και εγώ όταν μέσα στον προεκλογικό πυρετό το 2002 εξέθεσα άνευ σοβαρού λόγου συμπολίτη μας και τότε Δημοτικό Σύμβουλο».
Επίσης αναφερόμενος εκτενώς στις αποζημιώσεις των παρόδιων ιδιοκτητών της Χαριλάου Τρικούπη, είπε:
Από τα χρήματα που κατέβαλλε ο Δήμος Ναυπλιέων στο παρακαταθηκών και δανείων 2.115.624,60 ευρώ, κανένας δημότης μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Τα χρήματα βρίσκονται μέχρι σήμερα κατατεθειμένα αναμένοντας αφενός μεν την αναγνώριση των δικαιούχων που θα γίνει με δικαστική απόφαση και αφετέρου διότι Δημότες έχουν προσφύγει στο εφετείο προσπαθώντας να επιτύχουν πιθανόν μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης.
Επιπροσθέτως, και ο Δήμος Ναυπλιέων θεωρώντας υπερβολική την τιμή μονάδας που επιδικάστηκε για την διάνοιξη της οδού Χαρ. Τρικούπη (1700 000) στη συμβολή της με την οδό Ασκληπιού έχει προσφύγει στο Εφετείο Ναυπλίου, επιζητώντας την μείωση του ποσού. Επίσης, άλλη μερίδα δημοτών έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της πράξης αναλογισμού.
Επίσης άλλοι ιδιοκτήτες έχουν προσφύγει σε αρμόδια επιτροπή προκειμένου να κριθεί κατά πόσο συντρέχει για τις ιδιοκτησίες τους το τεκμήριο της ωφέλειας από την διάνοιξη του δρόμου.
«Επομένως και με δεδομένα όλα τα παραπάνω δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί ούτε πόσα είναι τα χρήματα που οφείλονται αφού εκκρεμεί ο καθορισμός της τελικής  τιμής μονάδας, ούτε ποιοι οριστικά τα οφείλουν», κατέληξε ο δήμαρχος.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ