Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

1/4/10

Το στοίχημα


Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου

Η γυναίκα του ξύπνησε από το θόρυβο που έκανε ο Θανάσης της στην ντουλάπα, διάλεγε ρούχα ο άντρας της. Σήμερα είχε ξυπνήσει νωρίτερα από το κανονικό, βλέποντας τις υγρές πατημασιές από το μπάνιο κατάλαβε ότι είχε σηκωθεί νωρίτερα και ήδη είχε κάνει το πρωινό του μπάνιο, ως συνήθως χωρίς να φορέσει τις παντόφλες του.
Σε τρεις καρέκλες ο Θανάσης έβαζε τα ρούχα του, κατάλαβε ότι η γυναίκα του ξύπνησε αλλά συνέχισε  την δουλειά του. Ένα μαύρο παντελόνι , μαύρο πουκάμισο , μια κόκκινη γραβάτα και ένα σακάκι στην μια καρέκλα, στην άλλή καρέκλα ένα μπουφάν και ένα κλειστό άσπρο  μπλουζάκι , στο άλλο ένα κίτρινο μπλουζάκι με γιακά και δίπλα το ξανθό περουκίνι που φόρεσε πριν από μήνες στο αποκριάτικο πάρτι. Από ένα συρτάρι βγάζει και τα γυαλιά που έχει για τον ήλιο και τα βάζει δίπλα στο περουκίνι.
-         Θανασάκη μου για πού ; Τριάντα πέντε χρόνια παντρεμένοι και ήμουνα σίγουρη ότι δεν ήξερες που είναι η ντουλάπα με τα ρούχα σου.
-         Γυναίκα έχω μια σοβαρή δουλειά.
-         Και τις αποφάσισε λίγος πριν από τα εξήντα να κάνει το μοντέλο ή τον αγαπητικό;
-         Αμάν ρε γυναίκα άμα σε πιάνει η λόξα σου.
Με το μαύρο κουστούμι και την εντυπωσιακή κόκκινη γραβάτα και χωρίς να φορά γυαλιά μπήκε στο γραφείο στοιχημάτων του Γιώργη.
-         Γεια σου παιχταρά μου, (του είπε γιατί ο Γιώργης ήταν βασικός παίχτης της ομάδας του Πελοπίδα), 68 000  για την νίκη της ομάδας την Κυριακή.
-         Μάλιστα κύριε του είπε ο Γιώργης ενώ η φωνή τρεμόπαιζε γιατί ζαλίστηκε από το μεγάλο ποσό.
-         Ρε Γιώργη ποιος ήταν αυτός ( Ρώτησε ο μοναδικός πελάτης που ήταν μέσα)
-         Δεν ξέρω δεν έβαλε όνομα στο δελτίο.
Φορώντας το μαύρο παντελόνι, το κλειστό άσπρο μπλουζάκι, το μπουφάν και τα μαύρα γυαλιά ηλίου μπήκε στο γραφείο στοιχημάτων του Κώστα, άλλος ένας παίκτης του Πελοπίδα  που είχε γραφείο στοιχημάτων.
-         75.000 χιλιάδες για την νίκη του Πελοπίδα
-         Κύριε είναι πολύ μεγάλο ποσό.
-         Παίξτε μπάλα και θα τα κονομήσω την Κυριακή 1,75 δεν δίνει την νίκη
-         Μάλιστα
Ντυμένος με  το μαύρο παντελόνι, το κίτρινο μπλουζάκι, το περουκίνι και τα γυαλιά της μυωπίας μπήκε στο γραφείο στοιχημάτων του Γιάννη , ο δυνατός επιθετικός του Πελοπίδα..
-         67.000 χιλιάδες για νίκη της ομάδα σου
-         Είστε σίγουρος
-         Γιατί εσύ δεν είσαι σίγουρος ;
-         Μα και βέβαια κύριε είναι τελειωμένοι οι άλλοι.
Στην λέξη τελειωμένοι ο Γιάννη πρόσεξε ένα  νευρικό τικ στην γωνία του στόματος του Θανάση αλλά δεν έδωσε σημασία. Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να πάρει το μεγάλο ποσό για το στοίχημα.
Ο Γιώργης, ο Κώστας και ο Γιάννης βρέθηκαν στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας του. Αν και δεν το είχαν κανονίσει πήγαν για καφέ μόνοι τους.
-         Ρε παιδιά ήρθε ένας στο μαγαζί και έβαλε 68.000 για μας, είπε ο Γιώργος
-         Πως ήταν; 
-         Κουστουμαρισμένος στα μαύρα.
-         Σε μένα ήρθε  ένας με μαύρα γυαλιά δεν τα έβγαλε ούτε όταν μπήκε, από ξενύχτι θα ήταν και έβαλε 75.000 είπε ο Κώστας.
-         Ε δεν θα το πιστέψετε αλλά τρίτωσε το καλό σε μένα ένας μεσήλικας με ξανθό μαλλί και έπαιξε  67.000.
Δεν είπαν τίποτα άλλο, αλλά τα βλέμματα μεταξύ τους είπαν όσα θα έλεγαν τα στόματα. Αν έχανε η ομάδα του, οι παίχτες που έπαιξαν τα μεγάλα στοιχήματα θα έχαναν τα λεφτά τους και αυτοί θα είχαν ένα μεγάλο ποσοστό κέρδους, έτσι ήταν η συμφωνία με τον οργανισμό στοιχημάτων, κέρδιζαν και από το πελάτη που κέρδιζε αλλά ποιο πολύ από τον πελάτη που έχανε.
Την Κυριακή ο Θανάσης, μαζί με τον αρχηγό της ομάδας του Ποσειδώνα , τον προπονητή και τους αναπληρωματικούς ήταν έτοιμος να παρακολουθήσει τον αγώνα. Ήταν ο πρόεδρος και ο χρηματοδότης της ομάδας.
-         Κώστα θα τους σκίσουμε σήμερα .Είπε στον αρχηγό της ομάδας
-         Καλά θα πάμε .
-         Σου λέω θα σκίσουμε , βάζεις στοίχημα;
-         Αμάν πια η τρέλα σου με τα στοιχήματα, κοίτα να βγάλεις τα χρέη της ομάδας λέω εγώ….
Ο αγώνας αποδείχθηκε θρίαμβος για τον Ποσειδώνα, 3-0 τον Πελοπίδα.  Οι φίλαθλοι του Πελοπίδα με σκυφτά τα κεφάλια είχαν αποδεχτεί το αποτέλεσμα. Οι τρεις καλύτεροι παίχτες της ομάδας ο Γιώργος, ο Γιάννης και ο Κώστας βρέθηκαν στην χειρότερη τους μέρα. Αυτοί οι τρεις έπαιζαν μπάλα με κλειστά μάτια σήμερα ούτε μια σέντρα δεν έβγαλαν, ούτε μια ευκαιρία δεν έκαναν αν δεν ήταν σε καλή μέρα ο τερματοφύλακας να σώσει άλλα τρία γκολ 6-0 θα έχαναν.
Πηγαίνοντας με σκυφτό το κεφάλι οι παίκτες του Πελοπίδα στα αποδυτήρια , ο Γιάννης παρατήρησε τον πρόεδρο του Ποσειδώνα να πανηγυρίζει με έξαλλο τρόπο, ενώ οι παίκτες τον είχαν σηκώσει στα χέρια .
Οι τρεις φίλοι βρέθηκαν στο σπίτι του Κώστα το Βράδυ
-Ρε παιδιά μοιάζει με αυτόν που έπαιξε σε μένα αλλά χωρίς τα γυαλιά  Είπε ο Γιώργος
-Και μένα μου φέρνει αλλά δεν είδα τα μάτια του είπε ο Κώστας
-Εγώ δεν είμαι σίγουρος, πότε πρόλαβε και έχασε τα μαλλιά του σε μια νύχτα είπε ο Γιάννης. Πάντως αν είναι αυτός πρέπει να είναι τρελός έχασε 210.000 και πανηγύριζε σαν δεκαοχτάρης.
Την άλλη μέρα στις αθλητικές εφημερίδες οι τρεις φίλοι κατάλαβαν πόσο έξυπνα τους την έστησε ο Θανάσης για να έχουν μειωμένη απόδοση .
«Γεια σου προεδράρα»  ο μεγάλος τίτλος .
Τέτοιους αγνούς φιλάθλους χρειάζεται ο αθλητισμός , ο Θανάσης του Ποσειδώνα , όχι μόνο στήριξε ηθικά και ψυχολογικά την ομάδα του αλλά έπαιξε και όλες τις οικονομίες του , 650.000 στο στοίχημα για την ομάδα του με απόδοση 1/5. Η απόφαση του αυτή κόντρα σε όλα τα προγνωστικά  ντόπαρε τους παίκτες και έπαιξαν σαν λιοντάρια κερδίζοντας 3-0 τον Πελοπίδα. Με τα 3.250.000 όχι μόνο έλυσε τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας αλλά μάλλον θα κυνηγήσει και το πρωτάθλημα και άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία». Στο κάτω μέρος του άρθρου υπήρχε και μια φωτογραφία με το δελτίο του στοιχήματος και φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Θανάση. Του ηρωικού προέδρου που έπαιξε όλα του τα λεφτά για την ομάδα!!!!
Ο πονηρός Θανάσης έχασε 210.000 στα γραφεία στοιχημάτων των παικτών του Ποσειδώνα και κέρδισε  3.040.000, παίζοντας σαν Θανάσης σε άλλο πρακτορείο όπου δήλωσε και την ταυτότητα του με την φαρδιά πλατιά υπογραφή του .
Ένας παθιασμένος φίλαθλος, ένας αγνός πρόεδρος, ένα ελάχιστο στοιχείο ηθικής σε μια κοινωνία που καταρρέει ήταν ο Θανάσης πια για τους οπαδούς του Ποσειδώνα και για όλη την τοπική κοινωνία.
-         Και εγώ που σε παρεξήγησα του εκείνη την ημέρα που ετοίμαζες τα γούρια σου για να παίξεις το ηρωικό σου στοίχημα!!!
Του σιγοψιθύρισε η γυναίκα του ενώ μπροστά σε πλήθος από φακούς και κάμερες με τα φλας να αστράφτουν φανερά συγκινημένη ανέβαινε αγκαλιά με τον Θανάση για να παραλάβει  την επιταγή από τον πρόεδρο του οργανισμού στοιχημάτων .

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ