Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

15/4/10

Υπάλληλοι γραφείου οι γεωπόνοι, φρενάρουν την κοπή πορτοκαλιών και τις εξαγωγές


Τα συνδικαλιστικά τους αιτήματα πρόταξαν των συμφερόντων του νομού οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας, με αποτέλεσμα το Επιμελητήριο Αργολίδας, η «ΑΡΓΕΑΣ Φρούιτ» καθώς και παραγωγοί να στραφούν εναντίον τους.
Τα πάντα ξεκίνησαν όταν το συνδικαλιστικό όργανο των Γεωπόνων τους κάλεσε να «απέχουν» των μετακινήσεών τους, λόγο των περικοπών που εφάρμοσε η κυβέρνηση. Στο κείμενό της προς τους γεωπόνους της ΝΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) με υπόμνημα και παραστάσεις ενημέρωσε τα αρμόδια Υπουργεία για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι Γεωτεχνικοί, μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της στην εκτέλεση των εργασιών τους και τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας και στο εισόδημα των παραγωγών. Η ΠΟΓΕΔΥ επισήμανε εγκαίρως και τεκμηριωμένα για: α) Την αποδιοργάνωση και αποστελέχωση των υπηρεσιών Γεωργίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις Περιφέρειες και στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις (ΝΑ.) της χώρας και για τις επιπτώσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων γεωργίας, στη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών και στην ανάπτυξη της γεωργίας.
β) Τη σημαντική μείωση στις οικονομικές αποδοχές μας κατά 12% με τον
τελευταίο Νόμο 3833/291G (ΦΈΚ 40 Α).
γ) Τον περιορισμό στις εκτός έδρας μετακινήσεις των Γεωτεχνικών (περιορισμός ημερών και αλλαγή προϋποθέσεων για εκτός έδρας μετακινήσεις) που στην ουσία ακυρώνει την επιστημονική τους παρουσία και προσφορά στον αγροτικό τομέα και τους καθιστά «υπαλλήλους γραφείου», με καταλυτικές αρνητικές επιπτώσεις στην επιστημονική υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και στη διασφάλιση και τον έλεγχο της ποιότητας των παραγόμενων και εισαγόμενων φυτικών και ζωικών προϊόντων.
Η ΠΟΓΕΔΥ είχε γνωστοποιήσει έγκαιρα στον αρμόδια Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τα προβλήματα αυτά και ζητούσε επιτακτικά την αναγκαιότητα επίλυσης τους. Οι επιπτώσεις στους ελέγχους των ζωικών προϊόντων στα σφαγεία και στα καταστήματα εμπορίας, των ψαριών στις ιχθυόσκαλες, στις εισαγωγές και εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, καθώς και οι καθυστερήσεις στη σύνταξη των Δασικών Χαρτών θα βαρύνουν αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένα αίτημα μας δεν έχει επιλυθεί και αυτό θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ομαλή, έγκαιρη και έγκυρη διεξαγωγή των ελέγχων και περικλείει σοβαρούς κινδύνους καταλογισμού ευθυνών για τα μέλη μας.
Κατόπιν τούτου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων σε εκτέλεση απόφασης της Γενικής Συνέλευσης 26/11/2009 αποφάσισε να προχωρήσει σε αποχή διαρκείας από εργασίες εκτός γραφείου όλο το 24ωρο, Σάββατα, Κυριακές και Αργίες από την Δευτέρα 12 Απριλίου 2010».
Η στάση αυτή των γεωπόνων φέρνει ουσιαστικά πίσω την ήδη δοκιμαζόμενη παραγωγή πορτοκαλιού. Ένας εκ των παραγωγών, ο κ. Κώστας Φρέτζος, βλέποντας η παραγωγή του να κινδυνεύει να χαθεί λόγο της αποχής των γεωπόνων με αναφορά που κατέθεσε την Τρίτη στον προϊστάμενο της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Αργολίδας, ζητά μεταξύ άλλων να πληροφορηθεί γιατί οι αρμόδιοι γεωπόνοι ενώ βρίσκονται σε υπηρεσία «δεν εκτελούν μέρος των καθηκόντων από τις 11-4-2010 ήτοι εκτός γραφείων υπηρεσίες, ποιοτικός έλεγχος εξαγωγών φορτίων εσπεριδοειδών από εξαγωγικές επιχειρήσεις του Νομού. Έλαβα γνώση από την συνδικαλιστική σας οργάνωση, όπου σας καλεί σε αποχή από υπηρεσία και καθήκοντα (Όχι Απεργία) από την 11-4-2010 και ερωτώ αν ως προϊστάμενος της υπηρεσίας (σ.σ. κ. Ιωάννης Γάτσιος) ελέγξατε την νομιμότητα έργου των υφισταμένων σας γεωπόνων, όσον αφορά πλημμελή εκτέλεση ή και παράβαση καθήκοντος εν υπηρεσία, βάσει υφισταμένου νομικού πλαισίου και δημοσιονομικού κώδικα λειτουργίας της υπηρεσίας».
Οι εξελήξεις αυτές με τις καταγγελίες πιθανόν να οδηγήσουν την αποχή στις αίθουσες των δικαστηρίων και την παραγωγή του νομού στα …σκουπίδια.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ