Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

30/7/10

Αδυνατούν οι λιμενικοί να επιβάλουν τάξη. Ξαναγύρισαν όσοι κοιμούνταν τα βράδια στην προβλήτα του Ναυπλίου, εμπαίζοντας το Λιμεναρχείο Ναυπλίου

Άμεση, αλλά χωρίς μόνιμο αποτέλεσμα ήταν τελικά η αντίδραση του λιμεναρχείου Ναυπλίου, μετά το δημοσίευμα του «α» που αναφερόταν στις καταγγελίες για μετατροπή του λιμανιού του Ναυπλίου σε καταυλισμό αθίγγανων και κάθε λογής «τουριστών», που διανυχτέρευαν τους τελευταίους μήνες στρωματσάδα στην Ανατολική προβλήτα ή έστηναν ακόμα και σκηνές στο τμήμα της παραλίας προς τη νομαρχία.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά από συστάσεις που έγιναν, απομακρύνθηκαν όσοι διανυχτέρευαν εκεί, ενώ παράλληλα το λιμενικό ταμείο σε συνεργασία με τον δήμο απομάκρυναν τα κάθε λογής σκουπίδια που είχαν αφήσει.
Δεν πέρασαν όμως ούτε δύο 24ωρα και η προηγούμενη κατάσταση επανήλθε. Μάλιστα αρκετοί από όσους διανυχτερεύουν στην προβλήτα αφήνουν πλέον εκεί τα στρωσίδια τους για να μην τα μεταφέρουν αλλού την ημέρα. Έτσι μόλις ξαναβραδιάσει είναι έτοιμοι για να κοιμηθούν στον ίδιο χώρο.
Και παρότι φάνηκε ότι η Ανατολική προβλήτα θα άρχιζε ξανά να αποκτά την παλιά της εικόνα και από την επομένη κιόλας επανεμφανίστηκαν οι περιπατητές που είχαν σταματήσει να πηγαίνουν εδώ και καιρό στο συγκεκριμένο σημείο, όλα ανατράπηκαν και πάλι. Και οι περιπατητές σταμάτησαν να κάνουν την βόλτα τους και το περιπολικό του λιμεναρχείου που περνά από εκεί κάθε μια ώρα αδιαφορεί.
Από την αρχή του καλοκαιριού είχαν αρχίσει κάποιοι να κατασκηνώνουν περιστασιακά στήνοντας τις σκηνές τους προς την πλευρά της νομαρχίας. Παράλληλα μερικές οικογένειες τσιγγάνων κοιμούνταν στρωματσάδα στην Ανατολική προβλήτα, δημιουργώντας μια εικόνα που δεν ταιριάζει στην πρώτη Ελληνική πρωτεύουσα. Τις τελευταίες ημέρες όμως άρχιζαν να εμφανίζονται κάθε βράδυ δεκάδες τσιγγάνοι που εγκατέλειπαν την περιοχή της Νέας Κίου και έστρωναν για ύπνο στην προβλήτα. Συγκεντρώνονταν εκεί από νωρίς κάθε απόγευμα, άνοιγαν στην διαπασών τα μαγνητόφωνα και άρχιζαν το γλέντι, με χορούς και τραγούδια, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των επισκεπτών της πόλης. Το πρωί το λιμάνι και οι πέριξ αυτού χώροι μετατρέπονταν σε αφοδευτήρια, ενώ τα σκουπίδια που άφηναν τα έπαιρνε ο αέρας και τα σκορπούσε στην γύρω περιοχή. Το ίδιο φαινόμενο όμως αρχίζει και πάλι να επαναλαμβάνεται από την αρχή της εβδομάδας και όσοι έσπευσαν να συγχαρούν το λιμεναρχείο για την έστω και καθυστερημένη παρέμβασή του, τώρα βλέπουν και πάλι την αδιαφορία της αρχής.
Κατά καιρούς έχουν γίνει επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες στο λιμεναρχείο από πολίτες αλλά δεν γινόταν καμία ενέργεια. Και με το δίκιο τους απορούσαν ορισμένοι αν υπάρχει κάποιος που επιθυμεί την διατήρηση αυτής της άσχημης κατάσταση στην καρδιά του Ναυπλίου. Τελικά ο κόσμος μη βλέποντας ανταπόκριση άρχισε να τηλεφωνεί στα Μέσα Ενημέρωσης περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί.
Εντύπωση πάντως προξενεί το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει τουλάχιστον δημόσια παρέμβαση του δήμου προς το λιμεναρχείο μέχρι στιγμής. Αν και πληροφορίες λένε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια της δημοτικής αρχής.
Πάντως η Ανατολική προβλήτα είναι ούτως ή άλλως υποβαθμισμένη, μιας και κανείς δεν έχει φροντίσει να απομακρύνει ούτε τις σκουριασμένες πλατφόρμες που υπάρχουν εκεί, ούτε τα σκουπίδια δίπλα στο καρνάγιο, ούτε τα εγκαταλελειμμένα εδώ και χρόνια μηχανήματα που χρησιμοποιούνταν κάποτε για την φορτοεκφόρτωση των αδρανών υλικών στα πλοία, ώστε να αναβαθμιστεί η υποβαθμισμένη αυτή περιοχή του Ναυπλίου.
Αν λάβει το Λιμεναρχείο, το Λιμενικό Ταμείο και ο δήμος σοβαρά το θέμα της αναβάθμισης της Ανατολικής προβλήτας εκτός από τους υπαίθριους κατασκηνωτές, πρέπει να απομακρύνουν και όλη την σαβούρα που έχει σωρευτεί στην είσοδο του Ναυπλίου από την παραλιακή της Νέας Κίου.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ