Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

23/7/10

Ανακοίνωσε το ΚΚΕ τους υποψήφιους αντιπεριφειάρχες

Ο επιτυχημένος νομαρχιακός σύμβουλος της Αργολίδας που εξελέγη με την στήριξη του ΚΚΕ, ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο εκπ΄ροσωπος της Αργολίδας στο ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια Πελοποννήσου.


Το ΚΚΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα στηρίξει, στις προσεχείς τοπικές - περιφερειακές εκλογές, ψηφοδέλτια με τον ενιαίο τίτλο «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην περιφέρεια Πελοποννήσου επικεφαλής έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι ο Νίκος Γόντικας, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη ανακοινώθηκαν προχθές από το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς Δημήτρη Τζαβάρα και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες. Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες για τους 5 νομούς, που ανακοινώθηκαν, είναι:

Αργολίδας: Θεοδοσίου Γιώργος: Μέλος της ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ. Αγρότης από τη Νέα Κίο, 36 χρόνων. Είναι μέλος της Γραμματείας Αργολίδας της ΠΑΣΥ, νομαρχιακός σύμβουλος.

Αρκαδίας: Γουργαρης Βαγγέλης: Συνταξιούχος της ΔΕΗ, 62 χρόνων από τη Μυγδαλιά Γορτυνίας. Χρόνια συνδικαλιστής στη ΔΕΗ. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κορινθίας: Aρμενάκα – Ακαρέπη Ειρήνη: Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Χημικός, συνταξιούχος του Δημοσίου, 57 χρόνων, γεννημένη στη Μυτιλήνη. Εχει ασχοληθεί με το γονεϊκό και το γυναικείο κίνημα.

Λακωνίας: Λεβεντάκης Δήμος: Μέλος της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ. Συνταξιούχος δασικός υπάλληλος. 69 χρόνων από τις Καρυές (Αράχωβα) Λακωνίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας Καρυών. Είναι νομαρχιακός σύμβουλος.

Μεσσηνίας: Δαμάλας Αριστείδης: Μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Δάσκαλος, 51 χρόνων, γεννημένος στη Δόξα Γορτυνίας. Συνδικαλιστής από τα φοιτητικά χρόνια. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και γραμματέας Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ και γραμματέας της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΔΟΕ. Είναι μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας.

Κατά την παρουσίαση των υποψηφίων ο Δ. Τζαβάρας, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στον αντιλαϊκό χαρακτήρα του σχεδίου «Καλλικράτης», μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Τονίσαμε και τονίζουμε ιδιαιτέρως ότι ο λαός πρέπει να πάει στις εκλογές αυτές έχοντας τα μάτια του δεκατέσσερα και με σωστό κριτήριο ψήφου. Αυτό το κριτήριο είναι πρωτίστως γενικό πολιτικό. Με την ευκαιρία, ας μας πουν οι περιφερειακοί συνδυασμοί των άλλων κομμάτων πού διαφοροποιούνται από τους μεγαλοεπιχειρηματίες και από τη στρατηγική του κεφαλαίου και ειδικά πώς θα αντιταχθούν στις δεσμεύσεις του μνημονίου. Αφού, σε ό,τι αφορά την περιοχή, μαζί ψήφισαν τη Σύμβαση Παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου στον Μπόμπολα, μαζί έδρασαν για τη συρρίκνωση του Λιγνιτικού Κέντρου στη Μεγαλόπολη, το ξεπούλημα της ΔΕΗ και τη μεταλιγνιτική περίοδο».

Επισήμανε ακόμα: «Από πολύν καιρό, ιδιαίτερα με τον «Καποδίστρια» και ολοφάνερα με τον «Καλλικράτη», δε μπορεί να γίνεται λόγος για δήθεν «τοπική αυτοδιοίκηση», αλλά για κρατικό μηχανισμό τοπικό που υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική, μηχανισμό της εξουσίας των μονοπωλίων. Αυτός ο μηχανισμός που κάθεται στο σβέρκο του λαού μας, είναι έργο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. και ο χαρακτήρας του δεν αλλάζει επειδή υπάρχει αιρετότητα. Να θυμάται ο λαός ότι οδεύει προς την κάλπη με το βάρβαρο και κατάπτυστο μνημόνιο να υπονομεύει τη ζωή του και το μέλλον του, με τα αντιλαϊκά πακέτα να διαδέχονται το ένα το άλλο, να μην έχουν τέλος. Η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας, θα γίνει ένας εφιάλτης αν δε μπει ένα τέρμα σ’αυτήν την κατάσταση, αν δε βγει απ’ τη μέση η πολιτική και η εξουσία της πλουτοκρατίας, αν δεν αντικατασταθεί με τη λαϊκή εξουσία. Ευκαιρία, λοιπόν, να φύγει ο λαός από τα κόμματα και όλο εκείνο το μπλοκ δυνάμεων που εχθρεύονται τα συμφέροντά του. Με την ψήφο του ο λαός στις τοπικές εκλογές να εμποδίσει, να δυσκολέψει, να αποτρέψει τις αντιλαϊκές επιλογές, να καταδικάσει αποφασιστικά το μνημόνιο, τους ενόχους και συνενόχους, ν’ ανοίξει δρόμο για την αντεπίθεση του και τη νίκη του. Καλούμε να συμπορευτούν μαζί μας όλοι όσοι θέλουν ν’ αποτρέψουν τα χειρότερα και να ενισχυθεί το αντίπαλο δέος».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ