Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

31/7/10

Εφιάλτης οι ληστείες και κλοπές. Κατακόρυφη η αύξηση της εγκληματικότητας στην Αργολίδα

Αξέχαστη θα μείνει η περιπέτεια ενός Αργείου, ο οποίος πηγαίνοντας να πάρει το αυτοκίνητό του που είχε σταθμευμένο στις 9. 30 το βράδυ, δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα που τον χτύπησαν με σιδερένιο κλομπ στο κεφάλι, για να του πάρουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου και το κινητό του τηλέφωνο. Οι δύο δράστες ευτυχώς γι αυτόν έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους και το έβαλαν στα πόδια.

Είναι μόλις ένα από τα πολλά περιστατικά ληστειών που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες που έχουν αναστατώσει την άλλοτε φιλήσυχη Αργολίδα.
Πρωινός εφιάλτης επίσης, ήταν η εισβολή τριών οπλισμένων κουκουλοφόρων στο σπίτι μιας οικογένειας στην Δαλαμανάρα, την περασμένη εβδομάδα. Ακόμα δεν μπορούν να ξεχάσουν τι τους συνέβη. Ήταν 9.30 το πρωί και στο σπίτι βρίσκονταν το αντρόγυνο, η ανήλικη κόρη τους και μια οικιακή βοηθός, όταν τρεις άγνωστοι άνδρες, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μαντήλια και οπλισμένοι με ένα καλάσνικοφ και δύο πιστόλια, εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά τους.
Είχαν μπει ξαφνικά στο σπίτι από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα σκίζοντας μία σήτα. Οι δράστες χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης, με την απειλή των όπλων τους, ακινητοποίησαν όλη την οικογένεια και την οικιακή βοηθό, κλείνοντάς τους σε μία αποθήκη στο υπόγειο του σπιτιού. Φαίνονταν να γνωρίζουν τους χώρους του σπιτιού και χωρίς να καθυστερήσουν βρήκαν εύκολα και πήραν 300 ευρώ και μεγάλης αξίας χρυσαφικά.
Αφήνοντας κλειδωμένους τους ενοίκους του σπιτιού στην αποθήκη πήραν, βρήκαν και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της οικογένειας, έβαλαν εμπρός και εξαφανίστηκαν. Η οικογένεια κατάφερε να βγει και να ειδοποιήσει την αστυνομία τουλάχιστον 20 λεπτά αργότερα.
Πάντως οι έρευνες των αστυνομικών εντοπίζονται στο οικείο περιβάλλον, αφού οι ληστές φαίνεται ότι γνώριζαν τα κατατόπια. Από καιρό πρέπει να σχεδίαζαν την ληστεία. Δύο μήνες νωρίτερα το ένα σκυλί της οικογένειας ψόφησε με περίεργο τρόπο και ένα ακόμα σκυλί εξαφανίστηκε, πράγμα που συνδέουν οι αστυνομικοί με την ληστεία. Επίσης, να σημειωθεί ότι προ διμήνου άγνωστοι είχαν μπει και στο σπίτι των γονιών του ζευγαριού που βρίσκεται μέσα στο ίδιο οικόπεδο, χωρίς όμως να βρουν για να κλέψουν ιδιαίτερης αξίας πράγματα.
Οι ληστείες όμως στην Αργολίδα είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη του αστυνομικού δελτίου.
Αντιμέτωποι με τα όπλα ήρθαν για μία ακόμα φορά τραπεζικοί υπάλληλοι. Οι δράστες χτύπησαν τράπεζα στο Πορτοχέλι. Οι ένοπλοι ληστές πήραν μεγάλο χρηματικό ποσό (υπολογίζεται πάνω από 200.000 ευρώ), αφού πρώτα κλείδωσαν σε ένα γραφείο τους υπαλλήλους. Κατόπιν εξαφανίστηκαν παίρνοντας μαζί τους και τον σκληρό δίσκο από το καταγραφικό μηχάνημα της τράπεζας που περιείχε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Όταν οι υπάλληλοι κατάφεραν να απελευθερωθούν και να κινητοποιηθεί η αστυνομία οι δράστες και τα χρήματα είχαν εξαφανιστεί.
Ένα ακόμα περιστατικό κλοπής καταγράφηκε στο Ναύπλιο. Άγνωστοι μπήκαν σε κατάστημα σπάζοντας ένα τζάμι και πήραν ποτά και τρόφιμα. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν οι δράστες και συνελήφθηκαν.
Επίσης τα ξημερώματα της Κυριακής ένας αλλοδαπός μπήκε σε σπίτι στο Ναύπλιο και πήρε ένα φορητό υπολογιστή, ένα ρολόι και ένα όπλο με έναν γεμιστήρα και δέκα φυσίγγια που κατείχε νόμιμα ο ιδιοκτήτης. Και στην περίπτωση αυτή βρέθηκε ο δράστης την επόμενη ημέρα.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ