Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

18/9/10

Δύσκολα θα κλείσουν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών στο Άργος

Αν εξαιρέσει κανείς το ΚΚΕ, το οποίο ανακοίνωσε ως υποψηφία Δήμαρχο την κ. Ναυσικά Μπαβελή και που ο κόσμος να χαλάσει θα στελεχώσει δημοτικό συνδυασμό, τόσο ο συνδυασμός που στηρίζεται από την ΝΔ, όσο και ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ, αδυνατούν να συμπεριλάβουν πεπειραμένα στελέχη σε θέματα αυτοδιοίκησης.


Το ΠΑΣΟΚ

Την αμφισβήτηση από τους πρώην συντρόφους γνωρίζει ο κ. Αναγνώστου, η οποία εκδηλώνεται με την απροθυμία παλαιότερων αυτοδιοικητικών συμβούλων να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό του, με την δικαιολογία πως «κουράστηκαν». Απ` την άλλη πλευρά, δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο Κώστας Γκαρκάσουλας και με την στήριξη του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Μπούρη, έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή στην διάθεση του κ. Αναγνώστου. Το πρόβλημα των λεγόμενων «προβεβλημένων» συμβούλων που αντιμετωπίζει προς το παρόν ο κ. Αναγνώστου στο Άργος αναμένετε να αντιμετωπιστεί με «νέο αίμα», από μη φθαρμένα από την άσκηση της πολιτικής άτομα, όπως αστυνομικός του Άργους που σύντομα θα ανακοινωθεί ως υποψήφιος σύμβουλος. Στα λεγόμενα χωριά, υπάρχει μεν περισσότερη προθυμία συμμετοχής, όμως οι εναλλακτικές επιλογές είναι πιο δύσκολες αφού δεν επιλέγονται πάντα οι ικανότεροι, αλλά εκείνοι που «κουβαλούν» τις περισσότερες ψήφους.

Η ΝΔ

Το χρίσμα στον Δ. Καμπόσο, του έλυσε κατά κάποιον τρόπο τα χέρια για την συμμετοχή στον συνδυασμό του δημοτικών συμβούλων που είχαν εκλεγεί με άλλους νεοδημοκράτικους συνδυασμούς. Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως οι άλλοι συνυποψήφιοι για το χρίσμα δήμαρχοι είχαν αρνηθεί να μπουν σε συνδυασμό υπό τον κ. Καμπόσο, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει μετά μάλιστα το τελεσίγραφο του Αντώνη Σαμαρά, πως όσοι δεν συντάσσονται με την γραμμή του κόμματος, θα διαγράφονται.

Ένας δημοτικός σύμβουλος με τον οποίο ο κ. Καμπόσος είχε έρθει σε έντονες αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο την τελευταία τετραετία, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας και μέλος της ηγεσίας της ΓΕΣΕΕ Φ. Κολεβέντης θα βρεθεί μεταξύ των πρώτων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του κ. Καμπόσου. Την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσει και ο νομαρχιακός σύμβουλος Ανδρέας Θωμόπουλος ενώ πολλά στελέχη και δημοτικοί σύμβουλοι αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα των δύο πρώτων. Το πόσο «ποιοτικό» θα είναι το ψηφοδέλτιο του κ. Καμπόσου, θα εξαρτηθεί και από την συμμετοχή υποψηφίων συμβούλων που μέχρι σήμερα ήταν επιφυλακτικοί απέναντί του. Ήδη πληροφορούμεθα πως ανεψιός πρώην δημάρχου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις μαζί του, ενώ πολύ κοντά στην ανακοίνωση της συμμετοχής βρίσκονται και άλλα γνωστά ονόματα της «τοπικής πολιτικής σκηνής».

Η «άλλη αριστερά»

Εκτός του ΚΚΕ που προαναφέραμε, η λοιπή αριστερά και των οικολόγων συμπεριλαμβανομένων, μάλλον δεν θα παρουσιάσει συνδυασμό. Η πολυδιάσπαση του λεγόμενου «χώρου» θα έχει και εδώ τις επιδράσεις της. Το πιθανότερο είναι να στηριχθούν άτομα που θα συμπεριληφθούν σε άλλους συνδυασμούς. Αν και στελέχη της οικολογίας και της αριστεράς από τον Ιανουάριο είχαν ζητήσει να προχωρήσουν οι συζητήσεις, οι εσωκομματικές συγκρούσεις τόσο στο Συριζα και τον Συν, όσο και στους οικολόγους πράσινους, απομάκρυναν την πιθανότητα κατάρτισης κοινού ψηφοδελτίου.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ