Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

21/10/10

Μήτσο μπαίνεις στο ψηφοδέλτιο;

Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου



Η ηγετική ομάδα, οι βασικοί άνθρωποι του συνδυασμού , έπιναν προβληματισμένοι τον καφέ τους στην κεντρική πλατεία. Δεν μπορούσαν να βρουν άτομα για να συμπληρώσουν τον συνδυασμό τους. Πήγαν σε φίλους σε γνωστούς, σε συγγενείς, μεγάλη απροθυμία , τους έκαναν και μαύρο χιούμορ.
- Δώσε μου δυο μηνιάτικα και βάλε με και στο επικρατείας μου είπε η ξαδέλφη η Νίτσα μου είπε ο Κώστας ο αρχηγός του συνδυασμού.
Από τον μοναδικό δρόμο που ήταν είσοδος στην πλατεία ακούστηκαν οι θορυβώδεις γκαζιές του Μήτσου του Σβηστού να κάνει την είσοδο του σαν άλλος Δον Κιχώτης πάνω στην μεγάλου κυβισμού μηχανή.
Ο Μήτσος ήταν ένα καλό παιδί αλλά με λίγο περιορισμένες τις αντιληπτικές του ικανότητες. Στο σχολείο παρευρισκόταν με κόσμια συμπεριφορά αλλά τα μαθήματα δεν μπορούσε να τα παρακολουθήσει. Τον έσωζαν δυο πράγματα, ο καλοσυνάτος χαρακτήρας του με πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ και η μεγάλη οικονομική επιφάνεια και το κύρος που είχε ο πατέρας του στην τοπική κοινωνία.
Ήταν στο δημοτικό σχολείο όταν ο ίδιος προκάλεσε το παρατσούκλι του και το χρησιμοποιούσαν οι φίλοι του. Τον είχε σηκώσει ο δάσκαλος στον πίνακα να λύσει μια απλή άσκηση και τον καθοδηγούσε διακριτικά για να δώσει το αποτέλεσμα.
- Δάσκαλε δεν γίνεται.
- Τι δεν γίνεται ρε Μήτσο;
- Δεν μπορώ να την λύσω, πατάω την μίζα αλλά δεν παίρνει μπροστά.
- Ποιο ρε Μήτσο;
- Το μηχάνημα δεν παίρνει μπροστά ( και βάζει το χέρι του στον κρόταφο σαν να έβαζε το κλειδί στην μίζα του αυτοκινήτου) είναι σβηστό.
Προκάλεσε τα έντονα γέλια του δασκάλου και όλης της τάξης και ο Κώστας του έβγαλε το παρατσούκλι ο Μήτσος ο Σβηστός.
Ο Μήτσος δεν είχε γενικά ιδιαίτερα προβλήματα, μέχρι τώρα στα τριάντα έξι του ζούσε στην σκιά και στην προστασία του πατέρα του. Με την βοήθεια από τις γνωριμίες του πατέρα του τελείωσε το Λύκειο, τελείωσε και το στρατιωτικό του στην Αεροπορία και ζούσε μια ζωή χαρισάμενη.
Με την οικονομική άνεση που του πρόσφερε ο πατέρας του ζούσε μποέμικα, πρωινό καφέ στην πλατεία , αθλητική εφημερίδα ( μόνο τους τίτλους διάβαζε) , το απόγευμα πάλι στην πλατεία για καφέ καμιά βόλτα με την μηχανή και τακτικός θαμώνας στα μπουζουκομάγαζα της παραλίας. Κάθε Κυριακή για μπάλα στην Αθήνα με εισιτήριο διαρκείας για τις διακεκριμένες θέσεις του σταδίου.
Καθώς έφτανε με την μηχανή του στην πλατεία ο Μήτσος ο Σβηστός για τον Κώστα που ήταν υπεύθυνος για την κατάρτιση του εκλογικού συνδυασμού η Harley του φάνηκε σαν από μηχανής θεός που του πρόσφερε την λύση
- Ο Μήτσος ο Σβηστός αυτό είναι .
- Τι αυτό είναι ; ( Του είπε ο Θανάσης το νούμερο δυο του συνδυασμού που κατάλαβε την σκέψη του Κώστα, όλοι μεγάλωσαν μαζί και γνωρίζονταν πολλά χρόνια, στην ίδια γειτονιά και στην ίδια πόλη)
- Θα συμπληρώσουμε τον συνδυασμό με τον Μήτσο.
- Ρε είσαι με τα καλά σου , εντάξει φίλος μας καλό παιδί αλλά είπαμε….
- Ε φέρε εσύ ένα δικό σου (Το βλέμμα του Θανάση έδειχνε υποχώρηση γιατί ήδη έπρεπε να έχουν καταθέσει τον συνδυασμό. )
- Πιάσε ένα φραπέ για τον Μήτσο ( Φώναξε ο Κώστας στο γκαρσόνι και ο Μήτσος ξαφνιάστηκε για το κέρασμα )
- Τι έχουμε γενέθλια;
- Όχι ρε Μήτσο εκλογές ( Γρήγορος ο Κώστας πίστευε στον αιφνιδιασμό για να πάρει μια γρήγορη απάντηση από τον Μήτσο ) Λέγαμε να μπεις στον συνδυασμό για να συμπληρώσουμε.
Καλά τα πήγε ο Κώστας στον αιφνιδιασμό αλλά η λέξη «συμπληρώσουμε» χτύπησε κάπως στο μυαλό του Μήτσου και φαίνεται ότι η μίζα στον κροταφικό είχε πάρει μπροστά.
- Δηλαδή δεν έχετε βασικούς και παίρνετε από τον πάγκο τώρα;
Όλοι μείνανε άναυδοι από την απάντηση του Μήτσου, παραλίγο να πέσει ο δίσκος από το γκαρσόνι. Η πετυχημένη απάντηση του Μήτσου ήταν μάλλον τυχαία και επηρεασμένη από τον μεγάλο τίτλο της αθλητικής εφημερίδας που κρατούσε διπλωμένη και είχε προλάβει να διαβάσει τον τίτλο «Πολλοί τραυματίες θα πάρει παίχτες και από τον πάγκο για να συμπληρώσει ενδεκάδα».
- Σε όλους αξίζει μια ευκαιρία
Είπε ο Θανάσης το νούμερο 2 του συνδυασμό και πήρε και ένα βλέμμα επιδοκιμασίας από τον Κώστα που αιφνιδιάστηκε από την απάντηση του Μήτσου.
- Θα το συζητήσω με το γέρο και τα λέμε το απόγευμα .
Ο Μήτσος μπορεί να ήταν λίγο σβηστός αλλά είχε ένα πολύ καλό και βασικό ένστικτο αυτοσυντήρησης. Ήξερε πολύ καλά ότι βάση του ήταν ο πατέρας του αν αυτός διαφωνούσε και δεν επιθυμούσε την εμπλοκή του στις εκλογές δεν είχε τις δυνάμεις να κάνει κάτι τέτοιο μόνος του.
Για μεγάλη έκπληξη του Μήτσου ο πατέρας του και η μάνα του δυο ακμαίοι εξηντάρηδες ενθουσιάστηκαν με την πρόταση που του έγινε. Ήξεραν οι γονείς του ότι η πιθανή εκλογή του Μήτσου και η εμπλοκή του με τα κοινά θα τον κρατούσε σε εγρήγορση θα του έδινε ένα κοινωνικό ρόλο που το τόσο επιθυμούσαν για το παιδί τους. Μπορεί η μηχανή να μην ήταν αναμμένη αλλά θα φαινόταν τουλάχιστον ότι δουλεύει και μάλιστα για το καλό του τόπου.
- Εντάξει μάγκες, μέσα είμαστε ( με το είμαστε εννοούσε όλη την οικογένεια του) θα το πάρουμε το παιγνίδι. (Τους ανακοίνωσε το απόγευμα όπως είχε υποσχεθεί και συμπληρώθηκε ο συνδυασμός)
Ο Μήτσος ο Σβηστός ήταν η μεγάλη έκπληξη των εκλογών. Ο πατέρας του πήγε στην Αθήνα και συμβουλεύτηκε ειδικούς ανθρώπους , επικοινωνιολόγοι, γραφίστες, κειμενογράφοι έβαλαν τον καλύτερο εαυτό τους και το φυλλάδιο του Μήτσου ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Τα διαφημιστικά μηνύματα έπεφταν βροχή από το τοπικό ραδιόφωνο. Ο Μήτσος βέβαια όπως πάντα αραχτός και χαλαρός αλλά η μάνα και ο πατέρας του με εφηβική ορμή μοίρασαν ψηφοδέλτια μέχρι και σε όγδοα ξαδέλφια, κουμπάρους και παρακουμπάρους.
Την επόμενη των εκλογών Ο Μήτσος ο Σβηστός ήταν το θέμα της τοπικής κοινωνίας. Αν και εμφανίστηκε ξαφνικά και απρόβλεπτα στην πολιτική σκηνή ήρθε δεύτερος σε ψήφους, ξεπέρασε και τον Θανάση το νούμερο δυο του συνδυασμού. Οι τοπικές εφημερίδες σχολίαζαν ιδιαίτερα θετικά αυτήν την έκπληξη. Υπήρχαν πολλά σχόλια ότι από τα κεντρικά του κόμματος μαζί με τα συγχαρητήρια υπήρχαν και θετικά υπονοούμενα ανάλογα με τις εξελίξεις για ανανέωση της κοινοβουλευτικής ομάδας ότι ο Μήτσος ο Σβηστός δεν αποκλείεται να μπει και στην κεντρική πολιτική σκηνή.
- Ρε Μήτσο μας έσκισες όλους του είπε ο Θανάσης όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά τα μέλη του συνδυασμού .
- Εγώ σας το είπα θα το πάρουμε το παιγνίδι. (Τους είπε ο Μήτσος με την φραπεδιά στο χέρι, τα κλειδιά της μηχανής στο χέρι για μπεγλέρι και την αθλητική φυλλάδα παραμάσχαλα. Μπαίνοντας χαλαρός για το πρώτο του επίσημο συμβούλιο με τον συνδυασμό.)
Βέβαια ο Θανάσης κατάπιε την γλώσσα του όταν ο Κώστας ανακοίνωσε ότι πρώτος αντιδήμαρχος θα ήταν ο Μήτσος. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού ο Μήτσος έφερε πάρα πολλούς ψήφους. Ο Κώστας πια τον Μήτσο τον Σβηστό τον είχε από πολύ κοντά κατάλαβε ότι θα είχε μεγάλο πολιτικό μέλλον του γνώρισε την ξαδέλφη του την Νίτσα που αρνήθηκε να μπει στον συνδυασμό και τι άλλο για να σφίξουν τους πολιτικούς του δεσμούς τους πάντρεψε….. γίνανε και κουμπάροι!!!

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ