Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

24/12/10

Να πέσουν με τα μούτρα στην δουλεία κάλεσε ο Καμπόσος τους συμβούλους του

Μέσα σε ένα παραινετικό κλήμα ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος του δήμου Άργους –Μυκηνών κάλεσε τους συμβούλους του αλλά και όσους μπορούν να βοηθήσουν να εργαστούν σκληρά για να βγει ο δήμος Άργους – Μυκηνών από οικονομικό το τέλμα.


«Δεσμευτήκαμε προεκλογικά στους συνδημότες μας να παλέψουμε για το νέο δήμο μας, να δώσουμε ολες μας τις δυνάμεις για να μπει σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης, για να γίνει πρωταγωνιστής και όχι άλλο πια ουραγός, σε σύγκριση πάντα με τους άλλους δήμους της πατρίδας μας», τόνισε στο ξεκίνημα της ομιλίας του προϊδεάζοντας για το τι θα ακολουθούσε. Ο μεγάλος ενθουσιασμός του τον οδήγησε σε μαθηματικές ακροβασίες, όταν αναφέρθηκε στο υψηλό ποσοστό με το οποίο εκλέχτηκε δήμαρχος: «Ο λαός του δήμου μας στις πρόσφατες εκλογές φέρθηκε στην παράταξη μας με μεγάλη γενναιοδωρία, μας πίστεψε και μας έδωσε εκπληκτικά και πρωτόγνωρα για τον τόπο μας ποσοστά. Το Άργος, η πρωτεύουσα του νέου δήμου μας, η πατρίδα μου, ο τόπος που γεννήθηκα και ζω, που είναι και το πολυπληθέστερο τμήμα του εκλογικού σώματος του καλλικρατικού μας δήμου, έδωσε στην παράταξη μας το εκπληκτικό ποσοστό του 64%.

Αλήθεια, δεν θυμάμαι ποτέ να ξανάδωσε τούτος ο τόπος τέτοιο τεράστιο ποσοστό σε κανενός είδους εκλογές.

Το τελικό 60% που είναι ο μέσος όρος όλων των εκλογικών τμημάτων του νέου μας δήμου, αποτελεί πραγματικά μεγάλη ευθύνη για μας».

Φυσικά το μεγάλο ποσοστό που κατέγραψε η παράταξή του, αυξάνει και τις ευθύνες της απέναντι στον δήμο, πράγμα που και ο ίδιος επεσήμανε πολλές φορές και με έμφαση υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι, «μας δίνει όμως και απόλυτη δύναμη για να κάνουμε πράξη την αλλαγή πορείας που υποσχεθήκαμε στον κόσμο. Από την άλλη όμως, μας αφαιρεί παντελώς κάθε δικαιολογία σε ενδεχόμενη αποτυχία.

Για μας δεν υπάρχει πισωγύρισμα, δεν υπάρχει περιθώριο για κανενός είδους υποχώρηση, δεν μας επιτρέπεται να δειλιάσουμε απέναντι στα μεγάλα μας προβλήματα, είμαστε υποχρεωμένοι με πρώτον εμένα να πολεμήσουμε σκληρά και να νικήσουμε.

Είμαστε επίσης υποχρεωμένοι να διοικήσουμε δημοκρατικά, με διαφάνεια και σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους αλλά και στους θεσμούς».

Αναφερόμενος στον ρόλο της αντιπολίτευσης τόνισε πως έχει θεσμικό ρόλο εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα ότι θα τον υπηρετήσει προς όφελος του Δήμου.

«Από τις πρώτες μου δηλώσεις» είπε ο κ. Καμπόσος, «το βράδυ της 14 Νοεμβρίου που ο λαός μας έδωσε τη μεγάλη νίκη, είπα ότι θα συνεργαστώ απόλυτα με την αντιπολίτευση, αν πραγματικά το θελήσουν και αυτοί για το καλό του τόπου μας.

Φαινόμενα όμως στείρας αντιπολίτευσης και αντιπολίτευση μόνο για την αντιπολίτευση θα εκθέτουν και θα αφήνουν μόνους τους όσους αποφασίσουν να μεταχειριστούν τέτοιες φθοροποιές για την πρόοδο του τόπου μας μεθόδους».

Με πατερναλιστικό ύφος, ο νέος δήμαρχος Άργους Μυκηνών παρουσίασε ένα νέο προφίλ αποστασιοποιημένο από διαχωριστικές γραμμές, αγκαλιάζοντας όλους τους συμβούλους ανεξαρτήτως συνδυασμού τονίζοντας: «Αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι είμαι σίγουρος ότι έχετε απόλυτα συνειδητοποιήσει ότι εκπροσωπείτε περίπου 50.000 ανθρώπους, μην τους προδώσετε, μην τους απογοητεύσετε, οι καιροί είναι δύσκολοι και ο κόσμος μας πια είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαιτητικός και ανυπόμονος. Δεν μπορεί να περιμένει άλλο, τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα. Πρέπει να οδηγήσουμε με γοργούς ρυθμούς το νέο μας δήμο σε τροχιά ισόρροπης ανάπτυξης να μην αισθανθούν ούτε για μια στιγμή οι δήμοι που συνενωθήκαν με το δήμο του Άργους ότι υπολείπονται και παραμελούνται».

Φυσικά ανώτερος κριτής όλων είναι η ίδια η ιστορία, στην οποία δείχνει να δίνει ιδιαίτερη σημασία ο κ. Καμπόσος, πράγμα που δεν παρέλειψε να επισημάνει προς όλους λέγοντας: «Αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και κοινοτικοί σύμβουλοι, η ιστορία μας περιμένει, περιμένει να αρχίσει την καταγραφή για τον καθένα σας ξεχωριστά και για όλους μας μαζί.

Ιδιαιτέρα όμως με εμένα θα είναι πολύ αυστηρή η ιστορία, γιατί της υποσχέθηκα πολλά και άκουσε αυτό που είχα γράψει στο πρόγραμμα μας: «οραματίζομαι έναν άλλο κόσμο, αυτόν που τόσα χρόνια μας στέρησαν, για να γίνει όμως πραγματικότητα ζητώ την ψήφο σας» αυτό είχα πει προεκλογικά και τώρα η ιστορία είναι έτοιμη να καταγράψει αν αυτόν τον κόσμο τον όμορφο θα τον κάνουμε η όχι πραγματικότητα.

Αγαπητοί μου συνάδελφοι, η ιστορία είναι εδώ και μας περιμένει, όποιος καθυστερήσει, όποιος δειλιάσει, όποιος φοβηθεί και δεν αγωνιστεί με ολες του τις δυνάμεις να είστε σίγουροι ότι θα τον καταδικάσει».

Μετά την ορκωμοσία, η τελετή έκλεισε με την υπογραφή των νεοεκλεγέντων συμβούλων, ενώ η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί εθιμοτυπικά την πρώτη Κυριακή του 2011. Την εκδήλωσε πλαισίωσε η Χορωδία των «Δαναών».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ