Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

19/2/11

Δικαιώθηκε ο Τσιλογιάννης

Δικαιωμένος βγήκε ο πρώην δήμαρχος Ασκληπιείου Αλέκος Τσιλογιάννης από το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου για την περίοδο της δημαρχιακής του θητείας, αφού δεν προκύπτει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον του. Μάλιστα με απόφασή του, το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου αρνείται να κατηγορήσει τον πρώην δήμαρχο για τις αποδιδόμενες πράξεις της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος, αφού δεν προκύπτει ότι στοιχειοθετούνται οι παραπάνω πράξεις.


Από το πόρισμα ελέγχου, που διάβασε στο δημοτικό συμβούλιο η πρόεδρος κα Αισώπου, προκύπτουν τα παρακάτω:

«1.Δεν τηρούσε τα βιβλία του Δήμου με την δέουσα επιμέλεια, δεν καταχωρούσε στοιχεία, διενεργούσε διπλοκαταχωρίσεις είχαν αθροιστικά λάθη, λανθασμένες μεταφορές υπολοίπων, δεν εκδίδοντο εντάλματα και εν γένει τηρούσε ατάκτως την διαχείριση της, με αποτέλεσμα τα χρηματικά υπόλοιπα που εμφάνιζε δεν ήταν τα πραγματικά.

2.Τα χρηματικά υπόλοιπα που έπρεπε να εμφανίζει ο Δήμος και προσδιόρισε ο έλεγχος από τα στοιχεία που ήταν δυνατόν να έχει στην διάθεση του, την 31-12-2006, ήταν για το Δήμο 261.762,86 Ευρώ (από σύνολο ποσού 396.504,34 Ευρώ) που ήταν κατατεθημένα σε κοινό λογαριασμό με τα Ν Π του Δήμου στην Αγροτική Τράπεζα.

3. Για το έτος 2006 δεν συντάχθηκε και δεν υποβλήθηκε Απολογισμός - Ισολογισμός της εν λόγω διαχείρισης.

Για τη διαχείριση του έτους 2007 από την καινούργια Δημοτική αρχή λήφθηκε υπόψη το Ταμειακό υπόλοιπο του λογαριασμού της ΑΤΕ της 31-12-2006 ποσού 396504,34 Ευρώ το οποίο συμπεριλάμβανε και το υπόλοιπο των Ν Π (ΚΑΠΉ,ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ) (58.627,57 και 86,28 αντίστοιχα) και όχι των λογιστικών βιβλίων.

Επειδή τα οικονομικά στοιχεία για το Κ Α Π Η και τον ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ δεν είναι τα ακριβή λόγω λανθασμένων μεταφορών υπολοίπων από έτους εις έτος θα πρέπει οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου να λάβουν υπόψη τους τον επιμερισμό του ελέγχου και να προσαρμόσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για τις επόμενες διαχειρίσεις.

4. Υπάρχει ευθύνη της Ηγεσίας του Δήμου της περιόδου 2002 - 2006, για την ελλειπή άσκηση εποπτείας στη λειτουργία της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, διότι δεν φρόντισε να αποκαταστήσει την λογιστική τάξη στα οικονομικά του Δήμου τα οποία παρουσίαζαν χαώδη κατάσταση».

Όπως δήλωσε στην αρχή της συζήτησης του θέματος ο δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος «πρέπει να δώσουμε ένα τέλος. Να κινηθούμε όλοι σε αυτήν την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Αλέκος Τσιλογιάννης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το πόρισμα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και όχι μόνο διαχειριστικά. Είπε ότι το πόρισμα έδειξε ορισμένες παρατυπίες, αλλά δεν έδειξε παρανομία. Πρόσθεσε δε, ότι πάντα λειτουργούσε με γνώμονα το δημοτικό συμφέρον και επισήμανε για την περίοδο της θητείας του: «λίγοι δήμοι οργανώθηκαν τόσο καλά όσο ο δήμος Ασκληπιείου». Είπε ότι επί δημαρχείας του στήθηκε η ταμειακή υπηρεσία και στην αρχή δεν υπήρχε μηχανοργάνωση, οπότε το έλλειμμα που υπήρχε μεταφερόταν συνεχώς. Ο κος Τσιλογιάννης θεωρεί ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι κατόρθωσαν με όλα αυτά να παραπλανήσουν τους πολίτες και να κερδίσουν τις εκλογές. Ζήτησε δε ως πολίτης διαχειριστικό έλεγχο για τις προηγούμενες δημοτικές αρχές Ασκληπιείου και Επιδαύρου.

Ο κος Τσιλογιάννης τόνισε ότι θα περίμενε μία συγγνώμη, μέσω δημοσίευσης άρθρου στον τοπικό τύπο, αλλιώς –πρόσθεσε – θα πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του «σε άλλες αίθουσες» (προφανώς εννοώντας τις δικαστικές αίθουσες).

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Τσακαλιάρης, είπε ότι όταν ανέλαβε βρήκε το έλλειμμα των 34.000 ευρώ και γι΄ αυτό ζήτησε τον έλεγχο. Ξεκαθάρισε ότι σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου, που δεν επιρρίπτει ευθύνες στον κο Τσιλογιάννη. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν χρησιμοποίησε ποτέ φράσεις κατά Τσιλογιάννη. Συμπληρωματικά ο κος Βασίλης Μπιμπής ο οποίος ήταν αντιδήμαρχος του κου Τσακαλιάρη πρόσθεσε ότι ήθελαν να διαχειριστούν μία περίοδο χωρίς να έχουν ευθύνη για την προηγούμενη.

Να ζητήσει συγγνώμη από τον ΑΛ. Τσιλογιάννη ο πρώην δήμαρχος Χρ. Τσακαλιάρης, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος κος Σχινάς.

Την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Επιδαύρου παρακολούθησαν δεκάδες πολίτες.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ