Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

19/2/11

Ανάσταση η Μιδέα. Η εγκληματικότητα κάνει τους κατοίκους να τρέμουν να βγουν από το σπίτι τους

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι μετά και το έγκλημα στην πλατεία του δημαρχείου είναι οι κάτοικοι στην Αγία Τριάδα και φοβούνται πλέον να πάνε ακόμα και στις δουλειές τους.


Όπως κατέγραψε το ρεπορτάζ, αιμόφυρτο άφησαν στον δρόμο, έξω από το δημαρχείο της Αγίας Τριάδας έναν 30χρονο Ρουμάνο, οι αλλοδαποί που συνεπλάκησαν μαζί του χθες το απόγευμα. Το έγκλημα έγινε στις 4.20 το απόγευμα, σε ώρα δηλαδή που ακόμα και μικρά παιδιά παίζουν στην πλατεία.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως, που η κατάσταση ξεφεύγει στην Αγία Τριάδα. Πρόσφατα είχε σημειωθεί και άλλη συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Αλλά και το δεύτερο περιστατικό που συνέβη έξω από το σχολείο πριν μερικές ημέρες δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, αφού ταράχθηκε με την είδηση όχι μόνο η Αργολίδα, αλλά και το Πανελλήνιο.

Τρεις αλλοδαποί από το Αφγανιστάν ήταν οι έμποροι των ναρκωτικών, που τα πουλούσαν σε ανήλικους μαθητές του Λυκείου της Αγίας Τριάδας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι δράστες συνελήφθησαν επ αυτοφώρω την ώρα που συσκεύαζαν την ινδική κάνναβη σε σπιρτόκουτα. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Αργολίδας Χρήστο Γούλα, οι τρεις αλλοδαποί αναγνωρίστηκαν από τους μαθητές του σχολείου. Στον χώρο που συνελήφθησαν, βρέθηκε μικρό χρηματικό ποσό, 610 γραμμάρια χασίς σε μια τσάντα, άλλα 14 γραμμάρια που επρόκειτο να συσκευαστούν τοποθετημένα πάνω σε μια εφημερίδα και άλλα 13 γραμμάρια μέσα σε σπιρτόκουτα. Η αστυνομία εκτιμά ότι τα ναρκωτικά τα προμηθεύονταν από την Αθήνα.

Οι δράστες είχαν γνωριστεί με έναν μαθητή του γυμνασίου και του έδιναν το χασίς μέσα σε σπιρτόκουτα. Ο ίδιος το έδινε και σε άλλους δύο. Πριν από μερικές ημέρες μεγαλύτεροι μαθητές του Λυκείου αντιλήφθηκαν το «νταραβέρι» μεταξύ Αφγανών και μαθητών του γυμνασίου και ενημέρωσαν τους καθηγητές τους. Εκείνοι με την σειρά τους ενημέρωσαν τους γονείς των παιδιών και την αστυνομία.

Έκπληκτη η τοπική κοινωνία τις τελευταίες ημέρες είχε αναστατωθεί και ιδιαίτερα οι γονείς των μαθητών του σχολείου. Η ανησυχία ήταν ιδιαίτερα μεγάλη αφού και στο παρελθόν είχαν συλληφθεί κοντά στο σχολείο τσιγγάνοι έμποροι ναρκωτικών, κάτι που είχε μαθευτεί στην μαθητική κοινότητα.



Η Ράλλη



Για το θέμα της έξαρσης της εγκληματικότητας στη Μιδέα ανήσυχη εμφανίζεται η δημοτική παράταξη «Νέα Ελπίδα». Το στέλεχος της παράταξης Μαρία Ράλλη, με δήλωσή της υπογραμμίζει: «Η εγκληματικότητα στην περιοχή της Μιδέας βρίσκεται στο «κόκκινο». Η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών το απόγευμα της περασμένης Τρίτης μπροστά στο Δημαρχείο στην Αγία Τριάδα, είναι ενδεικτική της μορφής που παίρνει η εγκληματικότητα στον τόπο μας με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η κατάσταση αφού στην περιοχή, εκτός από την εμπορική κίνηση εκείνη την ώρα, υπήρχαν μαθητές που βρίσκονταν ή πήγαιναν στα φροντιστήριά τους. Επίσης, πρέπει να επισημανθεί και η εκρηκτική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών που πολλοί από εμάς έχουμε πέσει θύματα. Χρειάζονται μέτρα και οργάνωση με ιδιαίτερη ευαισθησία και περίσκεψη».

Και προσθέτει η κα Ράλλη: «Το πρόβλημα ξεκινά από πολύ ψηλά, απ’ όπου θα πρέπει να αλλάξει η γενικότερη νοοτροπία ανομίας που έχει κυριαρχήσει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Να αναφέρουμε βέβαια ότι ήταν πάγιο αίτημα και των περασμένων Δημοτικών Αρχών η ενδυνάμωση του τοπικού αστυνομικού σταθμού της Αγίας Τριάδας. Με την ένταξή μας στον Καλλικρατικό Δήμο και με τη βαρύτητα ως Δήμος Ναυπλιέων, πιστεύω ότι μας δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε από την πολιτεία περισσότερη στήριξη, όπως για παράδειγμα την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να μην οδηγηθούμε στην επικράτηση ενός αφόρητου κλίματος ανασφάλειας και αβεβαιότητας».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ