Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

18/2/11

Τραγική η κατάσταση στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων

Τραγική παραμένει η κατάσταση στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, καθώς έχει μείνει χωρίς τρόφιμα. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες σχολές.


Στο θέμα της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων είχαμε δύο εξελίξεις αυτή την εβδομάδα. Ήρθε το θέμα για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο μετά από αίτημα των περιφερειακών συμβούλων Βασίλη Σιδέρη και Βασίλη Σωτηρόπουλου, αλλά και έγινε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο, από τον Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη.

Σε παρέμβασή της στο Περιφερικό Συμβούλιο η Γιούλα Λαπαθιώτη, ζήτησε το θέμα της Σχολής να αντιμετωπισθεί με Περιφερειακό πνεύμα και όχι σαν μία σχολή που ανήκει στο Ναύπλιο, αφού οι μαθητές που βρίσκονται εκεί είναι παιδιά που έχουν έρθει από διάφορα σημεία της Πελοποννήσου.

Έθεσε δε πρωτεραιότητες: α) το άμεσο μέλλον και την βιωσιμότητα της σχολής μέχρι τις 15 Μαΐου όταν κλείνει και η περίοδος των μαθημάτων, ζητώντας την Πολιτική βούληση, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

β) Το μέλλον της Σχολής που απαιτεί πολιτικό σχεδιασμό, στρατηγική και απόδειξη της δύναμης παρέμβασης στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ζήτησε την δημιουργία μίας επιτροπής που θα αναλάβει την διαχείριση του θέματος με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και θα εκφράζει τις θέσεις του Περιφερειακού συμβουλίου. Τα μέλη της επιτροπής θα αναλάβουν να δημιουργήσουν όλες τις προϋποθέσεις ώστε αυτά τα θλιβερά φαινόμενα να μην ξανασυμβούν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος έκανε δεκτή την πρόταση για δημιουργία επιτροπής που θα αναλάβει άμεσα δράση με στόχο μέσα από συναντήσεις την επίλυση των προβλημάτων. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος και ο Περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Εντωμεταξύ στο έγγραφό του προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο, ο βουλευτής κος Αυγενάκης





Ειδικότερα, ζητά να ενημερωθεί εάν το Υπουργείο έχει λάβει γνώση της κατάστασης και της εικόνας εγκατάλειψης που επικρατεί στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων, ενώ τονίζει την ανάγκη όπως επέμβει άμεσα το Υπουργείο προκειμένου «να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη μειωμένη χρηματοδότηση του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης».

Στο έγγραφό του προς τον κ. Γερουλάνο, επισημαίνει ότι «ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αποτελεί τον εξειδικευμένο κρατικό φορέα παροχής τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα. Έχει τη μορφή του Ν.Π.Δ.Δ και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού». Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει ότι «σήμερα, καταγράφονται σημάδια εγκατάλειψης που εμφανίζουν οι σχολές ανά την Ελλάδα με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτών του Κοκκίνη στην Κρήτη όπου οι σπουδαστές καλούνται να μαγειρέψουν χωρίς πρώτες ύλες, το Εκπαιδευτήριο της ΕΠΑ.Σ. Ναυπλίου, όπου οι οικότροφοι μαθητές επιβιώνουν με τη βοήθεια των Ξενοδόχων στο Τολό, οι οποίοι προσέφεραν καταψυγμένα τρόφιμα και λαχανικά στο Εκπαιδευτήριο-Οικοτροφείο, για την σίτιση και εκπαίδευση των παιδιών, μετά από έκκληση της Δ/ντριας του Εκπαιδευτηρίου».

Ως χαρακτηριστικό αναφέρει το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο 2010, σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Οργανισμός, «…το Δ.Σ. του Συλλόγου Τακτικού Προσωπικού, είχε ενημερώσει εγκαίρως όλους τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων της Βουλής και στελέχη του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ότι ο Ο.Τ.Ε.Κ. δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει πλήρως, αν δεν εξαιρεθεί από τις οριζόντιες περικοπές που εξήγγειλε η Κυβέρνηση. Παρά την ενημέρωση όμως και ενώ ο Ο.Τ.Ε.Κ. ζήτησε έγκριση προϋπολογισμού 20.000.000€, ο αρμόδιος για τον Ο.Τ.Ε.Κ. Υφυπουργός κ. Γ. Νικητιάδης, ενέκρινε χρηματοδότηση μόνο 12.855.000 € που σύμφωνα με νεότερα στοιχεία θα διαμορφωθεί τελικά στα 10.798.000€ ! Υπήρξε μείωση δηλαδή περίπου 50%!...»

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ